Varning för ny studie om Alzheimers!

februari 5, 2014 kl. 11:24 f m | Publicerat i Okategoriserade | 7 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , ,

bf71e935bf18961c_400x400ar

Idag på nyheterna berättas om en ny studie om Alzheimers. Professor Kaj Blennow, ovan, och forskarna på Sahlgrenska Akademin hoppas få fram ett nytt läkemedel som kan stoppa upp eller läka Alzheimers sjukdom . Man tror att Alzheimer  orsakas av ett äggvite-ämne som fälls ut till plack i hjärnan. Man har hittat en molekyl, beta-amyloid, som påstås fällas ut till plack. Inblandade i forskningen är bl.a. läkemedelsföretagen Pfizer och  Janssen Alzheimer Immunotherapy.

Nu har man tagit fram nya läkemedel i form av två speciella antikroppar – bapineuzumab och solanezumab – som tycks vara verksamma mot beta-amyloid.

Efter försök på alzheimerpatienter med detta nya läkemedel fann man inga förbättringar av sjukdomen. Däremot fanns där vissa förbättring för de med mildare Alzheimer.

I intervjuer på SR förklarar forskarna att läkemedlet borde sättas in mycket tidigare för att minska risken för Alzheimers sjukdom.

Sahlgrenska Akademin 2014. Artikel

Sahlgrenska Akademin 2012. Artikel

Mina kommentarer!

Det doftar kolesterolmyt om denna studie enligt mitt förmenande! Alltså att vi måste börja äta ett nytt läkemedel i förebyggande syfte för att vi ska slippa Alzheimer så länge som möjligt. Pfizer har ju världens mest säljande läkemedel, Lipitor, som läkarna glatt skriver ut i förebyggande syfte att hålla kolesterolet så lågt som möjligt. En vän till mig fick, för 17 år sedan, beskedet av sin läkare att han måste äta Lipitor livet ut. Som tur är har han slutat med detta nu och han mår mycket bättre eftersom han också ändrat sin kost till LCHF.

Det är en fantastisk affärsidé som dessa läkemedelsföretag har, att man måste äta deras läkemedel i förebyggande syfte, ibland livet ut. Kolesterolmyten är sedan länge avslöjad som just en myt (osanning) men lever kvar i vår skattefinansierade sjukvård som en realitet. Nu kommer nästa myt kanske att få fäste på marknaden, du måste äta förebyggande Alzheimermedicin livet ut för att undvika riskerna att få den.

Undersökande och skeptisk journalistik verkar inte förekomma vid rapportering om ny läkemedelsforskning. Inget läkemedelsföretag är inblandat i studier av något slag om inte studien utfaller i en tablett eller spruta som man kan sälja. Det är alltså inte primärt omtanke om din hälsa som är anledningen till läkemedelsföretagens inblandning i olika studier utan möjligheten till en rejäl vinst på investerat kapital. Man bör därför vara rejält skeptisk till dessa studier. Inga kroppar orkar i längden med alla dessa kemiska piller som vi stoppar i oss. Att våra skattefinansierade läkare och forskare medverkar i dylika studier borde kanske ifrågasättas lite mer?

 

Alternativet!

Kokosolja/fett verkar hjälpa även gravt alzheimersjuka patienter. Undrar om sjukvården känner till detta? Kokosfett/olja innehåller cirka 98 procent mättat fett, alltså det ämne som sjukvården tror orsakar alla våra metabola sjukdomar inklusive Alzheimers sjukdom. Visst är det förvirrande!! Men du som ännu inte prövat kan vara lugn, kokosolja/fett fungerar alldeles utmärkt. I varje fall när det gäller diabetes typ 2, prostatabesvär, hjärtproblem, kronisk bronkit, ledbesvär m.m. I varje fall på min kropp eftersom jag ätit LCHF-kost i mer än 5 år kryddat med kallpressat ekologiskt kokosfett varje dag.

Om du vill beställa kallpressat ekologiskt kokosfett gör du det bäst och billigast på Crearome.se

Finns inget quick fix!

Tyvärr finns där inget quick fix som sjukvården och läkemedelsfabrikanterna tror utan det handlar om en medveten livsstil där rätt kost är helt avgörande för din hälsa. Det räcker alltså inte med att äta kokosfett varje dag om där också finns mycket kolhydrater i din mat. På min kropp har mycket kolhydrater och lite naturligt fett haft en inflammerande inverkan som blivit allt värre med åren tills jag till slut satte stopp. Det forskas naturligtvis inte mycket om hur helheten på kosten påverkar din hälsa av den enkla anledningen att där finns inga pengar att tjäna.

Boken ”Frisk av mat”!

Om du vill ha en bra guidebok för bättre hälsa så ska du köpa min uppdaterade bok ”Frisk av mat” . I den boken får du praktisk hjälp och förklaringar som fungerar. Boken kostar 149 kr. plus frakt. Den beställer du genom att maila mig till lindgren.mats@comhem.se eller info@lchfmatkasse.se

Bokomslag

7 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Läkemedelsbolagen slänger miljarder i sjön i sökandet efter den heliga graalen dvs en medicin inte för att bota men för att livslångt behandla sjukdomen

  Helst ska vi väl alla i rädsla för att drabbas behandla oss i förebyggande syfte och varför inte starta redan vid konfirmationen för bästa effekt 🙂

  Det är nog många pusselbitar som behöver hittas för att komma åt problemet men ingen av dom kommer att finnas i någon pillerburk

  Kosten, tarmfloran, vitaminerna D + K2 är några av bitarna man verkligen behöver för att lösa pusslet men dessa är det svårt att tjäna några stora pengar på

  Därför letar man bara efter sin graal där den upptrampade stigen går och inte i gläntan bredvid där den verkligen ligger

  Gilla

 2. Apropå forskning. Nu ska barn magsäcksopereras. Så tragiskt.

  Här är den tragiska nyheten från Ekot i morse:

  Barn med svår fetma får magsäcksopereras

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5777055

  Usch, så trist. Undrar vilka kostråd de får…

  Gilla

 3. Alzheimers är troligen en ren infektionssjukdom.
  Syfilis orsakade demens i slutstadiet av sjukdomen nu botas alla av penicillin.
  Obehandlad borrelia kan vara orsaken till alzheimers, en patolog har hittat borreliabakterier i hjärnan på dom sjuka.
  Fyndet måste bekräftas av fler forskare innan det är bevisat.
  Syfilis och borrelia är spiroketer det är nästan identiska bakterier.

  Kokosfett Kanske påverkar spiroketer.

  Gilla

 4. ”Obehandlad borrelia kan vara orsaken till alzheimers, en patolog har hittat borreliabakterier i hjärnan på dom sjuka.
  Fyndet måste bekräftas av fler forskare innan det är bevisat.”

  Det är knappast borrelia som ligger bakom AHD i allafall
  Det finns gott om dementa även i de norra delarna av landet där ingen borrelia eller fästing finns

  Gilla

  • Om fyndet kan bekräftas av andra så är Alzheimers en infektionssjukdom.
   Spiroketer får inte finnas i hjärnan.
   Alla vet att man blir sjuk av borreliabakterier, hur kan bakterien bli ofarlig i hjärnan men farlig i kroppen?
   Syfilispatienter som inte kunde botas före penicillinet kom blev dementa.

   Ditt argument saknar relevans dom kan bli smittade på en resa eller av en hund som varit i fästingområden.
   Finns bakterien i hjärnan så är det en infektion.

   Gilla

  • Finns bakterien i hjärnan så är det en infektion.
   Syfilis gav demens i slutskedet innan penicillinet kom.
   Borrelia är nästan samma bakterie.

   Hur kan någon tro att borreliabakterien är ofarlig att ha i hjärnan?
   Fyndet måste bara bekräftas av fler forskare.

   Gilla

   • Tittade på inslaget om kokosfett där sa dom på slutet att kokosfett är antibakteriellt.
    Då är frågan om förbättringen beror på den bakteriedödande egenskapen, eller på en konstig hypotes om ketoner.

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: