LCHF i ICA-butiker!

mars 17, 2014 kl. 10:58 f m | Publicerat i Okategoriserade | 14 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , ,

2014-03-14 14.33.29

Nu har jag varit ute i fyra dagar i två stycken ICA-Maxi-butiker i Göteborg och pratat med massor av folk om LCHF-kost och om allt positivt som den medför för vår hälsa. Ett bekymmer är att man inte orkar hålla fast vid LCHF. Många konstaterar att de mår mycket bättre med LCHF men efterhand så faller de tillbaka till den gamla kolhydratmaten. Därmed kommer besvären tillbaka som man faktiskt blivit av med när man ätit LCHF under en period.

Jag tror att det är väldigt viktigt att man skaffar sig en kunskapsmassa, en röd tråd att hålla fast vid, en förklaringsmodell som håller, om man ska lyckas med en permanent kostförändring. Här hoppas jag att min bok ”Frisk av mat” och LCHF matkasse med utbildning och recept ska hjälpa till.

Många har diabetes typ 2!

Bokstäverna LCHF verkar inte vara riktigt lika laddade längre. Många förknippar faktiskt LCHF med hälsa och inte en viktminskningsdiet. Tyvärr har jag träffat en mängd människor som har diabetes typ 2 i ICA-butikerna. Det är riktigt skrämmande hur många som lever med den sjukdomen. Fortfarande får de råd av sin diabetessköterska och läkare att de ska äta mat enligt Tallriksmodellen. Alltså 50-60 procent kolhydrater på tallriken. Ungefär som att de inte har sjukdomen sockersjuka! Dessutom varnar många av dessa representanter i sjukvården för LCHF-kost. Diabetespatienterna får höra att kärlen blir förfettade av LCHF-kost. Vilket galet svammel och brist på modern kunskap från sjukvården. Det är kolhydraterna/sockret som är problemet, inte kolesterolet/fettet.

Några av dessa människor med diabetes typ 2 köpte  min bok och jag vet att om de följer råden i den boken så kommer de att få fantastiska hälsovinster som de inte trodde var möjligt.

Forskargruppen har sitt första möte i nästa vecka!

Det är svårt att bemöta tokiga kostråd från sjukvård och livsmedelsverk om man inte kan visa upp en vetenskaplig studie.  Därför är det oerhört glädjande att forskargruppen från Chalmers, Sahlgrenska Akademin och Göteborgs universitet har sitt första sammanträde nästa vecka. Kosttstudien ska jämföra Tallriksmodell med LCHF-kost för 100 stycken diabetespatienter typ 2. Jag ska själv vara med i forskargruppen och detta arbete ska bli enormt spännande. Jag räknar med att det kommer att göras stora försök att motarbeta denna studie. Allt stöd mottages därför med tacksamhet.

Varför läker inte inflammationer?

Jag har skrivit mycket om detta ämne, varför läker inte inflammationer? Stora delar av min bok ”Frisk av mat” behandlar detta ämne.

Två nära, en gammal kompis och min egen son, gör nu ett radikalt försök att läka inflammatoriska tillstånd med hjälp av ett kostbyte till LCHF. Min son har fått ett allvarligt inflammatoriskt tillstånd i kroppen antagligen utlöst av ett läkemedel som är delvis förbjudet i Sverige. Utskrivet av en svensk läkare.  Jag fick inget veta eftersom sonen mycket väl visste min uppfattning i frågan. Nu kämpar han med sockersuget efter en dryg vecka med LCHF-kost. Läs också ”inflammationsdämpande tabletter eller inflammationdämpande kost”?

Min gamle kompis är svår-övertygad om att LCHF-kosten faktiskt kan läka inflammatoriska tillstånd i kroppen. Han har hjärtflimmer, antagligen artros, och stora problem med sin mage. Nu gör han ett nytt försök med LCHF-kosten och denna gången verkar det vara mer seriöst. Nu börjar han se och uppleva att hans kropp faktiskt gör hälsovinster med den ketogena kosten. Därmed ökar hans motivation. Det blir spännande att följa och jag kommer givetvis att coacha bägge två så gott jag kan.

Glöm inte LCHF-kryssningen!

Snart, 5-6 april, ska vi kryssa till Åbo med LCHF-kryssningen! Det verkar bli ett party med bl.a. brasiliansk dans på lördagskvällen. På söndagen startar föreläsningarna. Denna gången ska jag vara med och föreläsa. Över 400 har anmält sig. Det går fortfarande att få platser.

LCHF-kryssning!

14 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Min mamma -som var född 1914, och avled för 1½ år sedan – har berättat om en arbetskamrat som hade diabetes (på 30talet) och han ordinerades fet mat. (Det var alltså medan man åt naturlig mat och innan Livsmedelsverket och Läkemedelsverket började sponsras av industrin.)

  Gilla

 2. Mats! Vilken imponerande insats Du gör. Vilken bra ide med att möta kunder i livsmedelsaffärer. Det är ju där man ser vad folk tänker stoppa i sig själva och sina barn. (Det hedrar även ICA ).

  Gilla

 3. Jätteskoj att höra att affärsrundan gått bra och att du fått sålt en del böcker. Detta är precis rätt väg att gå tror jag, ut bland folket!.. Har redan bokat LCHF-kryssen, vilken jag ser fram emot mycket.. 🙂

  Gilla

 4. […] Mats Lindgren skriver om att han är ute i ICA-butiker och pratar LCHF. Många kunder berättar att de har ätit LCHF och upplevt hälso- och viktvinster, men att de sedan glidit in i gamla vanor igen. […]

  Gilla

 5. Professor Göran Sjöberg har på ett lättfattligt sätt förklarat varför ett övermått av kolhydrater i kosten är ett beroendeframkallande övervikts-gift för kroppen här.

  Att göra sig av med beroende – oavsett vilket – det är ju ej så lätt.

  Gilla

  • Jag får inte upp länken när jag klickar på ”här”. Kan du ge den fullständiga länken tack.

   Gilla

 6. Vilket fantastiskt initiativ. Hoppas du hinner med och kan besöka många butiker, det måste vara ett suveränt sätt att nå ut till många!

  Gilla

 7. Grattis till den framgången att få tillträde till livsmedelsbutiker.

  (PS Åbo inte Mariehamn DS)

  Gilla

  • Oj då, ursäkta Åbo? :-))
   /Mats

   Gilla

 8. Funderat pa att översätta din bok till tyska?

  Gilla

  • Hej Marita! Det är faktiskt en tysk översättning på gång. Den beräknas vara klar i slutet av april. Jag vet inte riktigt hur den kommer att säljas, vilka kanaler osv. Du får hålla kontakten så får vi se vad som händer.
   Hälsningar,
   Mats

   Gilla

   • Det later bra, boken är sa väldigt bra och lättläst, läser den nu en andra gang för att preparera mej för nästa läkarbesök. Tyskarna har fortfarande en enligt mej, väldigt sned inställning till läkarbesök, dvs, man uppsöker läkare för minsta krämpa, vilket jag märkte ganska tydligt da mina barn var sma, man tittade snett pa mej för att jag inte uppsökte läkare sa fort mina barn hostade eller hade lite feber. Men det är klart läkemedelsindustrin här är ju gigantisk. Dock har jag en husläkare sedan 30 ar som jag kommer mycket bra överrens med och det systemet är väldigt bra, man lär känna varandra bättre och far tillit. hälsningar marita

    Gilla

 9. Mats hoppas att du även kommer till ICA Maxi i Kungsbacka.Lycka till du har hjälpt många med din envishet.Tack. Mvh Bo E.

  Gilla

 10. Hoppas du kommer till Ica maxi i Umeå!! 😀

  Mvh Annelie, som tappat -15 kg och som äntligen, efter många läkarbesök och diverse läkemedel utan verkan, blivit av med min acanthosis nigricans som jag har haft i nacken, under brösten, armhålan och armvecken sen barndomen!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: