Läkare fick hjärtinfarkt!

mars 18, 2014 kl. 10:03 f m | Publicerat i Okategoriserade | 6 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , ,

images

I dagens TV4 morgonprogram berättade en kvinnlig läkare om att hon fått hjärtinfarkt vid 38 års ålder. Hon trodde själv att det berodde på ett stressat liv. En annan kvinnlig professor i programmet förklarade att hjärtinfarkt beror på förfettning av kärlen. Programledaren Peter Jidhe förklarade att han tänkte vänta med frågor om orsaker till hjärtinfarkten till senare. Den kvinnliga läkaren hade också diabetes och professorn i kardeologi förklarade att det var vanligt att man riskerade hjärtinfarkt tidigare när man har diabetes.

Men, hör och häpna, några frågor eller svar om orsaker kom aldrig till varför läkaren fått hjärtinfarkt förutom att kärlen har blivit förfettade. Peter Jihde, som har diabetes 1 själv, borde ha ställt fler frågor!

Vågar vi gå till doktorn?

Läkare, professorer och sjukvård befinner sig fortfarande på nivån att det är fett/kolesterol som orsakar hjärtinfarkter. Jag tror att jag blir galen av denna brist på att inte vilja veta? Varför ställs det inte fler frågor om orsakerna till hjärt-kärlsjukdom? Den kvinnliga läkaren med hjärtinfarkt och diabetes kommer att försöka stressa ner för att råda bot på sina hjärtproblem. Men hjälper det?

Det kommer tyvärr inte att hjälpa ett dugg för läkaren har hoppat över själva grundorsaken till sina metabola besvär. Grundorsaken är att hon har svåra inflammatoriska tillstånd i kroppen orsakat av att hon äter en alldeles för hög andel kolhydratrik föda med med alltför lite naturligt fett i kosten mot vad hon tål. Ingen avstressande behandling i världen kommer att hjälpa mot dessa inflammatoriska tillstånd. Möjligen kan man lindra symptomen något men grundorsaken lever kvar.

Kolhydratindustrin och tobaksindustrin!!

Jag är både förvånad och upprörd över att sjukvården och läkarna har fastnat så djupt i sin egen lilla box att de inte ens tänker på att ställa relevanta frågor om orsaker? Hur kan vi acceptera att vi har en skattefinansierad sjukvård som inte ens vill veta? Tusentals människor utan läkarutbildning har fattat, genom egna erfarenheter, att den kolhydratrika kosten har en central betydelse för att vi utvecklar inflammatoriska tillstånd i kroppen som t.ex. hjärtsjukdom och diabetes.

När sanningen så småningom uppdagas kommer det att bli räfst och rättarting ungefär vad som skedde när tobaksindustrin fick backa och betala miljardbelopp i skadestånd. På den tiden hävdade tobaksindustrin att det inte fanns några bevis för att rökning var skadligt. Då använde man sig av köpta forskare och fejkade studier. Till slut kunde man inte bluffa längre och massor av processer startade upp med miljardskadestånd som följd.

Än värre är situationen idag när det gäller hur den kolhydratrika maten orsakar inflammatoriska sjukdomar. Här har myndigheter som Livsmedelsverk och sjukvårdsmyndigheter låst fast sig, med en hög andel prestige i potten, till att kolhydratrik föda inte har något med sjukdomar att göra. Tillsamman med läkemedels- och livsmedelsindustrin bildar de en mäktig kartell som är livrädda för att de kanske haft fel i alla år.

Vad kommer att hända?

Det kanske inte är så konstigt att läkemedelsindustri och myndigheter inte vill veta och att inga jämförande koststudier startar, åtminstone inte med hjälp av våra sjukvårdsmyndigheter. Om sanningen kommer fram att 40 års kostråd har varit kontraproduktivt och snarare förvärrat situationen så måste de ansvariga ställas till svars. Att sjukvården fortfarande bygger sina behandlingsinsatser på att fett är orsaken till metabola sjukdomar trots att Ancel Keys bluffstudie från 1958 är avslöjad många gånger om är förstås inget mindre än en stor skandal. Vad ska alla drabbade göra när sanningen uppdagas? Att de ätit felaktiga mediciner i många år som kanske förvärrat symptomen istället för att läka blir svårsmält.

Jag tror att mängder av gruppstämningar kommer att lämnas in mot myndigheter och läkemedelsindustri med krav på höga skadestånd. Tyvärr tror jag att våra egna skattefinansierade myndigheter kommer att drabbas värst eftersom de har godkänt undermåliga mediciner i alla år som inte botar utan bara möjligen lindrar tillfälligt.

Våra myndigheter har i alla år låtit sig luras och förblindas av fina latinska namn på läkemedel. Men själva affärsidén med läkemedel är inte att bota utan att lindra tillfälligt. Det tänkandet kan leda till att man blir  beroende av medicinen och det finns knappast någon bättre affär.

Är du diabetiker?

Om du är diabetiker ska du genast gå med i uppkäftiga diabetiker! i denna facebookgrupp låter man alla komma till tals och man vänder sig emot sjukvårdens felaktiga slutsatser och kostråd. Många blir allt friskare och de delar med sig av sina erfarenheter!

6 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Tyvärr kommer det inte att bli några räfst och rättarting utan det som kommer att hända är att de ansvariga tystnar och marginaliseras och sedan glöms bort i en långsam process över årtionden

  Det är bara att titta på historien för att se hur paradigmskiften för det mesta sker

  Inte ställdes några präster inför rätta för häxbrännerier eller för att man förföljt vetenskapsmän som hävdade att jorden var rund i århundraden efter att saken faktiskt var bevisad

  Vi får nöja oss med att saker och ting kommer att ändras men de ansvariga lär nog som vanligt slinka undan ansvar åtminstone personligen..

  Gilla

 2. Kontakta TV4 och erbjud dina erfarenheter.

  Gilla

 3. Var på en föreläsning med Dr Tom O’Bryan i förra veckan iofs i om gluten men det är en annan femma. Han sa att det tar i genomsnitt 17 år innan ny information och behandlingstekniker når ner till din lokala läkare. Så om det stämmer så kommer det ta en bra stund till innan den gemensamma rösten från sjukvården är enad om att det inte är fett och kolesterol som orsakar hjärtinfarkter.

  Gilla

 4. Det hela är en fråga om psykologi. Hur uppenbar verkligheten är, så förnekar människor denna verklighet, om den strider emot deras egen identitetsuppfattning. Läkarnas hela social betydelse vilar på deras upphöjda status, och sitt receptblock. Däremot kan man fråga sig varför politiker, journalister och politiska lobbyister inte uttalar sig i denna fråga. ulf henell

  Gilla

 5. Förstår att du ”blir galen” på att huvudet bara stoppas i sanden och på oviljan att ta till sig ny information. Men snälla du, bli inte det. Vi måste ha såna som du som orkar kämpa och som kan förmedla och sprida det som många vill dölja.. Keep on going!

  Gilla

 6. Ja och åter ja, Mats!
  Frustrationen och ilskan känner jag igen. Särskilt när man själv blivit dabbad och inser hur allt hänger samman. Det är oerhört, att så många människor ska behöva bli så sjuka av så få människors (ex. vis innevånarna i Livsmedelsindustrins och läkemedelsindustrins styrelserum) egoistiska uträkningar.

  Hur skulle vi haft det nu om man på 1950-talet slagit in på en annan linje angående t. ex. livsmedel och tagit beslut som följde våra kroppars behov – de som blivit efter miljontals år av utveckling och tillvänjning. (Det här med socker och fett hade man nogsamt koll på, var så säker!). Samt sedan när de metabola sjukdomarna började infinna sig på 70, 80-talen börjat planera för att bota dem. För – som jag nämnde ovan – de som hade insikten visste mycket väl hur de skulle lägga upp strategin
  .
  Fast det förstås – då hade vi varit än fler (och friska) att mätta på klotet. Vad vet jag – kanske man redan då tänkte på att se till att minska befolkningen på klotet på allvar… 2 stycken fasansfulla världskrig efter varandra såg ju inte ut att ha någon inverkan på den saken! Ja, det kanske var så att vinst/maktbegäret var drivkraft nr 2?

  Mats, Du nämner om stämningar, domslut och straff. Men hur ska de lidanden, som dessa ledare (professorer, styrelser etc) orsakat, kunna jämställas med något straff. Viten på mångmiljardbelopp, livstids fängelse eller vad? Inget kan uppväga det som hänt miljoner människor särskilt i västvärlden, säg, de sista 8 decennierna när det gäller resultatet av kostrekommendationer och behandlingen av sjukdomarna.
  Marshälsningar
  Rolf Aronsson

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: