Mättat fett är inte farligt!

mars 19, 2014 kl. 11:49 f m | Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar
Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

smr_124422494  coconut_brain_alzheimers(1)

Svenska Dagbladet!

”Det vanliga kostrådet att byta ut mättat fett mot fleromättat fett saknar vetenskapligt stöd.

Det visar en omfattande metastudie gjord av forskare vid Cambridge och Harvard. De har vägt samman data från 78 studier med tillsammans mer än 665 000 deltagare från 18 länder. Resultaten presenteras i den vetenskapliga tidskriften Annals of internal medicine.

Vanliga källor till mättat fett är mjölk, smör, ost och fett kött, men även vissa vegetabiliska oljor som palmolja.”

TV och andra media bör få sig en tankeställare!

Ännu en studie som visar att mättat fett som smör inte är farligt! Varför TV och andra media ständigt bjuder in Maj-Lis Helleinus och andra hälsoförstörare för att kommentera när frågor om kost och hälsa kommer upp är märkligt. Jag antar att det rör sig om ren lathet eller okunnighet. Nu visar ännu en studie att smör inte är farligt fast Maj-Lis och Livsmedelsverket ständigt upprepar detta.

Livsmedelsverkets representant kommenterar studien på följande sätt;

”Eva Warensjö Lemming är nutritionist på Livsmedelsverket. Hon menar att studien är välgjord men att metoden inte gör det möjligt att dra slutsatser om effekten av att byta mättat fett mot fleromättat, kalori för kalori, i ett normalläge av energibalans.

– Resultaten i denna studie belyser tidigare observationer och strider inte mot nuvarande rekommendationer om fett, kommenterar Eva Warensjö Lemming.”

Livsmedelsverket är livsfarligt eftersom där inte verkar existera eftertänksamhet eller nytänkande utan rent prestigetänkande på alla plan. Jag skrev igår om att det kan bli tal om stämningar och processer, likt tobaksindustrin en gång, när det uppdagas att hälsoförstörande kostråd utgår och har utgått i många år till allmänheten mot bättre vetande. Tyvärr är det ju staten, alltså vi själva, som är huvudman för Livsmedelsverket. Kan vi stämma oss själva för hälsofarliga kostråd?

Smör är nyttigt!

Nu väntar vi bara på en studie om att smör är nyttigt, inte bara ofarligt. Att smör är en viktig del av en hälsobringande kost är jag fullständigt övertygad om. Dels via alla mina egna hälsovinster tack vare bl.a. smör men också från många andras erfarenheter. Ingen har blivit sjuk av smör och många har fått remarkabla hälsovinster  tack vare bl.a. smör.

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: