Ketogen kost läker inflammationer?

mars 30, 2014 kl. 9:31 e m | Publicerat i Okategoriserade | 3 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , ,

Min egen son har nu tröttnat på inflammationsdämpande tabletter. Efter att i ett och ett halvt år ätit mängder med dessa tabletter mot inflammationer i bägge ljumskarna så har han tröttnat. Han är egentligen en hårdtränande person som älskar fotboll och det enda han vill är att spela skadefri.  Nu ger han den ketogena kosten en chans att läka inflammationerna i ljumskarna.

Han misstänker själv att det var ett visst läkemedel mot svår acne, som han ätit i sex månader, som har bidragit till inflammationerna i ljumskarna. Om man läser vilka biverkningar som dessa tabletter kan orsaka så verkar det fullt möjligt.

thumb_avocado TI0148473 smr_124422494

Kan man använda en viss sorts kost mot inflammationer?

Enligt mig så är svaret ja. En rad inflammatoriska tillstånd har läkt sig i min kropp med hjälp av enbart den ketogena kosten, LCHF.  Att inflammatoriska tillstånd göds av ett alltför sött blod finns det ännu ingen som erkänner. Men jag vet att det är sant, åtminstone när det gäller metaboliska sjukdomar. Min kropp har efter fem år med strikt LCHF-kost läkt sig helt och hållet efter att jag i mer än 40 år besvärats av diverse olika inflammatoriska tillstånd. Tusentals andra har också gjort liknande erfarenheter som jag gjort.

Varför skulle inte ”kroniska” inflammationer i ljumskarna kunna läka sig också med hjälp av inflammationshämmande kost.  Just nu har min son en svår sockerabstinens och jag hoppas verkligen att han orkar igenom den perioden. Inflammationsdämpande tabletter verkar ju inte hjälpa!

Läkemedelsträsket!

Vi har ju alla invaggats i tron att tabletter och mediciner är det som hjälper mot allt. Trots att vi egentligen vet, innerst inne, att det är vårt eget immunförsvar som gör det verkliga jobbet. Har du ett dåligt immunförsvar så har du ett sämre försvar mot inflammatoriska tillstånd som kan uppstå i kroppen. Idag är jag oerhört misstänksam mot alla kemiska preparat som läkarna skriver ut i parti och minut.

Hur får man ett starkt immunförsvar?

Enligt mig så beror ett starkt alternativt ett dåligt immunförsvar nästan enbart på vilken kost vi äter. Möjligheten att läka allt från återkommande förkylningar till svåra metaboliska sjukdomar ökar enormt med en ketogen kost enligt min erfarenhet. Lika lätt är det att bli ”kroniskt” sjuk med den sockerrika maten. Anledningen till att immunförsvaret stärks av den ketogena kosten är att ph-värdet i kroppen blir bättre. När ph-värdet är dåligt (surt) i kroppen så blir det ett gynnsamt klimat för svamp, infektion och inflammation. Ph-värdet blir surt av kolhydratrik mat, det är min absoluta tro. Nu så här fem år senare så är jag t.ex. aldrig förkyld, möjligen lite snorig någon gång men det är också det enda. Dessutom är alla andra inflammatoriska sjukdomar helt borta. Läs mer på ”Min hälsoresa”!

426190_368969776460321_275734919117141_1271432_1347543266_n

När blir kosten en erkänd metod mot ”kronisk inflammation”?

För att ovanstående fråga ska bli verklighet måste det till en radikal reformering av sjukvårdens tänkande. Först måste det ske forskning om kolhydratrik kost och för lite naturligt fett i maten kan orsaka så dåligt immunförsvar att metabola sjukdomar och kroniska inflammationer uppstår. Ingen sådan forskning har skett, enligt min vetskap, förutom den nyligen påbörjade förstudien i Göteborg. Därefter måste övertron på mediciner med fina latinska namn upphöra. Läkarutbildningen, som den ser ut nu, där man inte behöver öppna en enda bok efter att man fått sin läkarutbildning, måste reformeras.

 

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Tack för din energi och engagemang för att föra fram den här informationen. Förr eller senare når den ut till den kritiska massan för att en stor förändring ska komma till stånd!!

  Gilla

 2. Tack Mats! Det behövs fler som dig! Jag har själv fått en konstig diagnos som heter Muskel Myalgi, jag har sedan 20 års ålder haft konstant värk i musklerna, knappt klarat mitt jobb som yrkeschaufför och knaprat tabletter i många år.
  2005 läste jag Bitten Johnssons bok Sockerbomben och jag visste väl redan att jag var sockerberoende men inte vad det kunde ställa till med. Så så började jag rensa min kropp på allt socker.
  Det var första steget och otroligt svårt att följa.
  för ett år sedan läste jag Sockerbomben i din hjärna och förstod vad hjärnan gjorde med mig för att få kolhydrater. Vilken chock jag fick.
  Jag slutade med det mesta som är skadligt för oss, socker, kolhydrater, även glutenfritt bröd som innehåller sååå mycket stärkelse, helt förkastligt för oss.
  Jag har även tagit bort alla mjölkprodukter och äter bara ekologiskt.
  Och äntligen…… nu är jag helt värkfri, mår bra och är pigg med en jämn energi hela dagen samt sover bättre om nätterna.
  Hjärtklappningen jag ätit tabletter för i ca 2½ år är helt borta, för den berodde på kolhydrater, jag vet nu att jag är jättekänslig för allt socker och syndar jag måste jag hålla koll på tiden för att kunna sova bra om natten.
  Jag är så tacksam för det nya liv jag fått men jag kan inte tacka sjukvården för det, de har ingen aning om vad de sysslar med. Kostråden är helt uppåt väggarna!

  Gilla

  • Hej Carina, tack för att du kommenterar på min blogg! Många får nytt mod av att läsa om andra som tagit tag i sina liv som du gjort.
   Hälsningar Mats

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: