Etablerade sanningar rämnar!

april 10, 2014 kl. 10:05 f m | Publicerat i Okategoriserade | 5 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,

images

Sola inte farligt?

Enligt en ny studie från KarolinskaInstitutet så är det inte farligt att sola längre. I varje fall inte lagom med solning. Man har följt 29000 kvinnor i åldrarna 25-65 år under en 20-årsperiod och tagit hänsyn till riskfaktorer som övervikt, rökning, motion, alkoholkonsumtion, ekonomi och utbildning. Kvinnorna fick bl.a. svara på frågor om de solar på sommaren, solar på vintersemester eller åker söderut för att sola.

– De som svarade nej på de här fyra frågorna är dom som undvek solen och de hade en dubblerad dödlighet på 20 år jämfört med de som svarade ja på tre eller fyra av frågorna, säger Pelle Lindqvist.

Studiens resultat, att kvinnor som undviker solen, har en dubblerad risk att dö, kan verkligen uppfattas som kontroversiell med tanke på den propaganda som förts för restriktiva solvanor.

– De som översolar och bränner sig har en ökad risk att få melanom men dödligheten bland dom som fått melanom var inte ökad bland solare, enligt Pelle Lindqvist.

Pelle Lindqvist tycker att man ska sola dagligen, t.ex. ta lunchkaffet i solen.

Cancerfonden är upprörd!

Cancerfondens Britta Edefalk tycker att uttalande från KI om att man ska sitta i solen en stund mitt på dagen är olyckligt. Tvärtemot vad studien från Karolinska anger, att sola är bra, tycker Cancerfonden är farligt. – Man ska inte ta sitt lunchkaffe i direkt solljus tycker Britta Edefalk, sakkunnig på Cancerfonden.

Mina kommentarer!

Jag tycker att det är skönt att den idiotiska tanken att det är farligt att vistas i solen äntligen börjar rämna. Tanken att solljus skulle vara upphov till cancer är helt fel enligt mitt förmenande. Visst kan man bränna sin hud av solens strålar men det är inte det som är upphovet till cancertumörer. Vår egen kropp startar en inflammation som naturligtvis försöker läka den brända huden. Om denna läkande inflammation inte läker den brända delen av huden utan utvecklas till en ”kronisk” inflammation som istället angriper den brända delen av huden ännu mer så är vi illa ute. Varför kan den från början läkande inflammationsprocessen utvecklas till att bli angripande?

Anledningen till ”kroniska” inflammatoriska tillstånd är en alltför sockerrik föda. Denna föda rik på kolhydrater och fattig på naturligt fett försurar kroppen och försämrar PH-värdet. Detta tillstånd ger en miljö som är idealisk för inflammationer, infektioner och svamp. Att brännskador, av alltför mycket solande, kan ge upphov till cancer är inte solens fel utan felet ligger hos vårt immunförsvar som blivit försvagat av sockerrik föda. En cancercell behöver mängder med socker/glukos varje dag för att överhuvudtaget kunna överleva. Detta är en etablerad sanning sedan lång tid tillbaka och också föremål för ett Nobelpris.

Frågan är när Cancerfonden ska uppmuntra forskning kring kostens påverkan på cancersjukdomar?

Det är otroligt konstigt att det inte startar upp studier för att t.ex. kartlägga hur en kolhydratrik kost påverkar uppkomsten av metabola sjukdomar som cancer, diabetes, hjärt-kärlsjukdomar m.fl. Det duger inte att som Cancerfondens representant oja sig över uttalande från KI att man ska tillbringa en stund i solen med sitt lunchkaffe. Det är genant och pinsamt tycker jag att Cancerfonden inte prioriterar koststudier. Vad ska vi vänta på? År 2030 kommer varannan svensk att ha en cancersjukdom med nuvarande utveckling av cancersjukdomarna. När kommer kejsarens nya kläder att avslöjas?

Forskning kring immunförsvarets roll och hur det påverkas av en sockerrik kost måste startas omgående!

2014-03-06 15.58.37

ICA Maxi 421 idag och i morgon kl. 14.00-19.00!

Kom och hälsa på mig på ICA maxi 421 i Högsbo idag. Jag finns där mellan kl. 14.00-19.00 idag torsdag och i morgon fredag samma tid. Kom och snacka mat och hälsa med mig. Jag signerar min uppdaterade bok ”Frisk av mat” på plats. Vi tar emot intresseanmälningar för LCHF matkasse och jag bjuder på något gott, LCHF förstås!

 

 

5 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. LRF visar sitt rätta ansikte i GMO-frågan

  Det började med att LRF:s vice ordförande Thomas Magnusson i en debattartikel i LAND skrev att det är ”Dags att ompröva GMO-friheten” Han såg inga nackdelar med att odla GMO-grödor eller använda genmanipulerat foder till djuren.
  Nu har sveket mot Sveriges bönder och konsumenter fullbordas när LRF Mjölk tar ställning för GMO-foder i Sverige.
  Detta är ett fullkomligt dråpslag mot den hittillsvarande svenska linjen om LRF får med sig de branscher som har ingått en överenskommelse med GMO-förbud vid produktion av fläsk, nötkött, matfågel, ägg och mjölk.
  Tyvärr är jag inte helt överraskad. LRF Ungdom vars ledare både Timbro och Mc Donald har utbildat(läs hjärntvättat) har sedan ett par år tagit ställning för GMO och motionerat till LRF_stämman om ett slopat GMO-förbud.
  LRF är inte på minsta sätt representativ för jordbruket och landsbygden då styrelsen med några få undantag består av godsägare med stora djurfabriker och spannmålsodling på arealer som varierar från Magnussons 150 hektar åker till Carl Wachtmeisters 566 hektar och drygt drygt 1000 (ettusen)hektar skog. Medelarealen åker i Sverige är 40 hektar. För skog 40.
  Det är landsbygdens överklass som styr LRF i dag. Precis som alla andra gamla folkrörelser som bildat av solidaritet av småfolket har dessa inget som helst inflytande längre. Nu är det de som köper upp gårdar,avfolkar, spekulerar i fastigheter, aktier och fullkomligt struntar i att landsbygden avfolkas som har makten och kanalerna in till riksdag, regering och myndigheter.
  Det är också detta kapitalstarka skikt som är mycket mer direktörer än bönder som är representerat i EU och i internationella bondeorganisationer. Thomas Magnusson är t ex vice ordförande i den europeiska jordbrukskooperativens intresseorganisation, Cogeca. Inte konstigt att 80 procent av EU:s miljardbidrag till jordbruket går till de största jordägarna.
  LRF Ungdom är helt blinda för miljön och farorna med GMO. De driver på LRF för att säga ja till GMO på alla områden. Då är det bara alla vi som vill ha GMO-fria livsmedel som tillsammans med den majoritet bönder som är emot GMO i foder och i odling som kan sätta stopp för Monsanto och Co.
  Rune Lanestrand

  Nu är det kris!
  Alla bör maila LRF och kräva absolut GMO-frihet, enligt tidigare överenskommelse med GMO-förbud vid produktion av fläsk, nötkött, lammkött, matfågel, ägg och mjölk.

  De som inte tror att GMO är farligt, bör läsa boken ”Hotet mot livet” av William Engdahl.

  Gilla

  • Hej Rolf, jag tror också att genmanipulerade grödor kommer att bli ett gissel för människor. Men förutom att mailbomba LRF så bör man maila sin politiker och fråga efter dennes åsikt i frågan. Det är dags att sätta press på politiker så att de sätter sig in i GMO problematiken. Jag är orolig för att våra politiker inte har en aning om vad GMO innebär!!
   Hälsningar, Mats

   Gilla

  • Arla verkar ju fortfarande verka för att deras produkter skall vara fria från GMO men frågan är hur länge det går att hålla emot?

   Frågan är om det finns något annat parti än Vänstern att rösta på i EU-valet om man vill göra en liten insats till ett försök att slippa eländet?

   Gilla

 2. Boken ”Hotet mot livet” av William Engdahl, Anarcos förlag, gör en mycket skarp genomlysning vad som ligger bakom GMO. Läs och agera för en bättre framtid.

  Lektor Pia Hellertz, Örebro, har skrivit en utförlig sammanfattning av boken, se:

  Klicka för att komma åt Hotet_mot_livet.pdf

  Inför det stundande EU-valet är det nödvändigt att ta ställning och kräva klara ställningstaganden av partierna. Min känsla är att ingen politiker vill nämna ordet GMO en gång. Politikerna är styrda av makteliten som Engdahl beskriver i boken.

  Gilla

 3. Intressant.
  Man kan inte annat än undra om pengar styr här hur bisarrt det än låter men läkemedelsföretag osv vill ju i grund och botten tjäna pengar, fler friska, mindre försäljning och vinstmarginaler går ner…
  Suck.

  Håller tummarna att en bra och väl godkänd studie kommer snart som styrker vad vi redan vet. Att maten är den stora boven

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: