Skrämmande samtal!

maj 14, 2014 kl. 11:21 f m | Publicerat i Okategoriserade | 5 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , ,

Goteborg

Tänk att du ligger i sjuksängen och lyssnar till när dina anhöriga diskuterar med läkare om du skall donera dina organ eller inte. Du har nyss fått en stroke och kan inte prata alls. Du kan däremot lyssna för du har fullt medvetande! Tyvärr kan du inte meddela dig på något sätt eftersom du är förlamad. Din hjärnas tänkande fungerar alldeles utmärkt men kan inte skicka signaler till övriga kroppsdelar.

Detta hände en person på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Vänner och anhöriga var på plats för att ta farväl av honom medan han åhörde dessa skräckinjagande samtal. Händelsen är anmäld.

Stroke kostar samhället ( Vi själva) 12,1 miljarder varje år. 30000 personer får stroke varje år. Hjärnfonden!

Bättre en rehabilitering före en stroke än efter!

Risken att få stroke ökar i åldrarna 35-44 år enligt en ny undersökning. I andra åldersgrupper minskar riskerna för stroke. Man tror möjligen att detta kan kopplas till stress eftersom många är väldigt aktiva i den åldern. Men man får inte en stroke av stress! Stress kan möjligen hjälpa till och vara en utlösande faktor. Men själva symptomen, men inte orsak, är ju förtätade blodkärl, ofta med högt blodtryck som följd. Grundorsaken är naturligtvis ett ofta långvarigt felaktigt kostintag bestående av snabbmat, mycket kolhydrater och för lite nyttigt naturligt fett.

Massor av rehabiliteringsmöjligheter finns i efterhand för de som drabbats av stroke. Men varför inte börja rehabilitera i förebyggande syfte? Sjukvården fortsätter att hävda att man inte vet vad som orsakar stroke. Man hävdar att stroke är stressrelaterat på mycket lösa grunder.  Idag finns studier som pekar i en enda tydlig riktning. Stroke är, liksom ett 40-tal andra metabola infalmmatoriska sjukdomstillstånd, relaterat till en försockring/karamellisering av kroppen som skadar och försurar ph-värdet i kroppen. AGE, Advanced Glycation End-products, innebär att den kolhydratrika kosten skapar en sockerhinna överallt i kroppen. Denna hinna är så mumsig att till och med kroppens egna bakterier börjar äta på den. När detta inträffar blir immunförsvaret försvagat och kan kanske inte försvara dig längre. Då tar de metabola sjukdomarna över!

Friskhus istället för sjukhus!

Om sjukvården och politikerna vågade ta till sig ny kunskap om det metabola syndromet så skulle de genast börja rehabilitera i förväg istället för i efterhand. I så fall skulle människor kunna få hjälp via ett Friskhus istället för sjukhus att förebygga metabola sjukdomar.  Vilka gigantiska skattepengar vi skulle kunna spara.

Bokomslag

Att läsa min uppdaterade bok ”Frisk av mat” är ett sätt att börja rehabilitera i förväg. Via boken får du handfasta tips och en röd tråd att förhålla dig till.  Du lär dig att undvika eller läka ”kroniska” inflammatoriska tillstånd i kroppen bara genom maten.  Du mailar namn och adress till mig, lindgren.mats@comhem.se eller info@lchfmatkasse.se så skickar jag tillbaka betalningsanvisningar. Boken kostar 149 kr plus porto. Ungefär som ett besök på en vanlig vårdcentral.” Här kan du smygläsa lite i förväg!

 

Göteborg 13/5 2014

Mats Lindgren

426190_368969776460321_275734919117141_1271432_1347543266_n

5 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Varför inte en ny term, prehabilitering?!

  Gilla

  • Ja precis, eftersom att ”re” betyder åter så kan man inte REhabilitera innan en stroke. Men PREhabilitering låter som en fantastisk ny term!

   Gilla

   • Tummen upp!
    /Mats

    Gilla

  • Den kommentaren är bara så bra Ingvar! Prehabilitering är vad vi sysslar med!
   Hälsningar,
   Mats

   Gilla

 2. PREHABILITERING ÄR BRILJANT!!!!!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: