5:2 en het diet!

maj 19, 2014 kl. 2:33 e m | Publicerat i Okategoriserade | 3 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , ,

2063855428

En ny studie från Karolinska Institutet visar att nästan alla (99%) går ner i vikt genom att äta enligt 5:2 modellen. Det visar en ny studie gjord Professor Kerstin Brissmar. 5:2-modellen innebär att man äter som vanlig 5 dagar i veckan och resterande två dagar så fastar man.

Aftonbladet skriver om studien!

Jag har svårt att förstå det unika i denna studie. Alla med normalbegåvning vet att om man inte äter så tappar man i vikt. Det är faktiskt ingen sensation att om man fastar två dagar i veckan så går man ner i vikt. Men om det hjälper folk att bli av med oönskade kilon så är väl det bra. Enligt Professor Brissmar så gör de deltagande patienterna i studien även andra hälsovinster.

Det som jag uppfattar som bra med 5:2-metoden är att man de två dagar som fastan inträder så äter man väsentligt mindre kolhydrater än vad man gör annars. Det är troligtvis därför som man också får bättre värden med 5:2 metoden än med den vanliga normalkosten.

Risk för att bli lurad av 5:2-metoden!

Det finns några saker som oroar med 5:2-metoden och det är att den gamla Rössnerska metoden, ät mindre och spring mer får nytt fäste. Att det inte spelar någon roll vad man äter bara man fastar och äter mindre. Diabetiker skulle t.ex. kunna tro att det bara har betydelse hur mycket man äter men inte vad man äter. Då är vi tillbaka på ruta noll igen.

images

Vi har gjort framsteg!

Professor Fredrik Nyström på Linköpings universitet har nyligen fastställt, i en ny studie, att det finns en inflammerande faktor i kolhydratrik mat jämfört med LCHF-kost som är rik på naturligt fett. I Göteborg har en förstudie, för att genomföra en ny koststudie på diabetiker typ 2, påbörjats där  inflammation och immunförsvar är nyckelbegrepp och hypotesen är att vi påverkas av vilken mat vi äter.

Alla vet att om man inte äter så går man ner i vikt. Vi behöver inte forska på det! Idag anar vi att det finns en inflammerande faktor i den stärkelserika maten. Många har blivit friska genom att avstå från den och  genom beprövad erfarenhet vet vi att LCHF-kosten läker inflammatoriska tillstånd i kroppen. Vi har tusentals bevis på detta idag, jag själv är ett sådant bevis. Beprövad erfarenhet är inget som räknas idag utan nu måste där till studier och skrivas på papper i svart på vitt. Annars kommer aldrig sjukvård m.fl. att ändra sig.

Bokomslag

Du som inte vill vänta på en studie och har problem med svåra ”kroniska” inflammationer i kroppen kan pröva LCHF 2:5. Då äter du vanlig LCHF-kost med kött, fisk och ägg plus ovanjordsgrönsaker 5 dagar i veckan och resterande två dagar äter du inga kolhydrater alls utan bara naturligt fett och protein. Det är alltså inte fråga om att svälta eller fasta utan om att boosta sitt immunförsvar ordentligt de två nollardagarna! Läs mer här, LCHF 2-5 , som också är en del av ett kapitel i min nya uppdaterade bok Frisk av mat! Maila namn och adress till  lindgren.mats@comhem.se eller till info@lchfmatkasse.se så skickar jag tillbaka betalningsanvisningar. Boken kostar 149 kronor plus porto!

426190_368969776460321_275734919117141_1271432_1347543266_n

 

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Avocado innehåller väl visst kolhydrater??

  Gilla

  • Det är sant Mattias! Avokado innehåller cirka 4 gram kolhydrater per 100 gram avokado. Det är alltså en lapsus av mig. Dock innehåller avokado så mycket nyttigt fett att det kan överväga de få kolhydrater som finns i avokadon. Det kan vara av den anledningen som avokadon åkte med i nollardagarna.

   Hälsningar,
   Mats

   Gilla

 2. Mats, du har helt rätt! Snacka om nyttiga idioter! Periodisk svält är sedan länge känt som livsförlängare. Masken med ett krångligt namn, till vardags kallad Excellensen, visade en 20-procentig livsförlängning vid svält. Jag har för mig att det var Richard Dawkins som skrev om detta. Själv tror jag mig uppnå periodisk svält genom lchf och 15 – 8!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: