Inflammation och PH-värde!

juni 5, 2014 kl. 10:24 f m | Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar
Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

2012-06-30 13.08.49

Grunden för våra metabola sjukdomar som diabetes typ 2, hjärt & kärlsjukdomar, cancer med flera inflammatoriska tillstånd i kroppen är ett försurat PH-värde i kroppen som skadar immunförsvaret.

Att PH-värdet försuras verkar ske genom att man äter en kost som består av allt för mycket kolhydrater och allt för lite naturligt fett. Alltså ju mer sött som tillförs kroppen desto surare blir PH-värdet och en miljö för infektioner, inflammation och svamp uppstår.

Andra ”mindre” allvarliga inflammatoriska tillstånd, t.ex. migrän, allergier, eksem, i kroppen verkar också ha sin grogrund i att PH-värdet försuras och immunförsvaret skadas.

Min sambo Maggan blev ju snabbt av med sin jobbiga eksem och tuff migrän när hon började med LCHF-kosten. Jag själv har ju gjort en fantastisk hälsoresa där alla mina tidigare inflammatoriska tillstånd i kroppen har ”läkt” sig. Att vi bibehåller vår nuvarande goda hälsa förutsätter att vi fortsatt fokuserar på att bibehålla ett starkt immunförsvar och ett balanserat PH-värde i kroppen. Enda sättet för oss att göra detta är genom att äta en ketogen kost som LCHF.

images

Sjukvården har fel fokus!

Vi dränks av olika sorters mediciner som egentligen bara kan lindra symptom. De har ingen som helst funktion för att bota eller läka dessa inflammatoriska tillstånd i kroppen som göds av felaktig kost. Allvarligt är att flera s.k. patientföreningar, diabetesföreningar t.ex., har nära samarbete med läkemedelsföretag som hjälper till med finansiering av föreningen.  Detta skapar ohälsosamma beroenden som inte gynnar den som har diabetes.

FASS-katalogen är en styggelse för den flyttar fokus från det verkliga problemet för både läkare och patienter. Det finns tusentals olika symptom som alla har sin egen lilla medicin beskrivna i FASS-katalogen. Detta kan lura både läkare och patienter att tro att det faktiskt finns kemiska botemedel mot inflammatoriska sjukdomar. Det finns det inte, enligt mitt sätt att se på saken. Visst kan dessa mediciner lindra kortsiktigt men kan långsiktigt faktiskt försämra immunförsvaret ännu mer.

I en idealvärld!

Det är dags för politiker, läkare, sjukvård och patienter att vara enormt mycket mer kritiska mot medicinindustrin och dess gelikar. Många hävdar att mediciner skadar minst lika mycket som de lindrar. Dessutom tar de bort fokus från huvudproblemet; Hur ska vi få tillbaka ett starkt immunförsvar och därmed också ett balanserat PH-värde i kroppen.

Jag kommer att fortsätta kämpa för att doktorn som möter patienter med inflammatoriska tillstånd i kroppen ska förklara hur det hänger ihop på ett helt annat sätt än vad som sker idag. Läkaren måste upplysa patienten om hur inflammatoriska sjukdomar uppstår och hur de blir ”kroniska”! Det borde faktiskt skrivas in i läkareden. Idag, i läkareden, lovar läkaren att inte skada patienterna men frågan är om inte detta löfte är rent falskt. Dessa otroligt många medicinförskrivningar som sker idag skadar antagligen mer än vad de hjälper.

2014-03-14 14.33.29

Under tiden som vi väntar!

Läs min nya uppdaterade bok ”Frisk av mat”! Den boken ger dig grunderna och förutsättningarna för att själv kunna påverka din hälsa genom en kostförändring. Maila mig namn och adress så skickar jag tillbaka betalningsanvisningar. Boken kostar 149 kronor plus porto/frakt. Maila till antingen lindgren.mats@comhem.se eller till info@lchfmatkasse.se

426190_368969776460321_275734919117141_1271432_1347543266_n

 

 

 

 

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: