Vad är immunterapi?

juni 6, 2014 kl. 1:31 e m | Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

immunterapi_305      smr_124422494

Inom Cancervården tycker vissa forskare att immunterapi är det mest spännande som hänt under de senaste 50 åren. Cancerfonden beskriver immunterapi på följande sätt; Immunterapi är ett sätt att förmå kroppens immunförsvar att angripa cancerceller så som immunförsvaret skyddar oss mot andra smittämnen. Immunförsvaret har dock ofta svårt att effektivt oskadliggöra cancercellerna. 

Det senaste är, enligt Cancerfonden, att man ska kunna vaccinera sig mot cancer. Speciellt tänker man på dom som har malignt melanom, alltså hudförändringar.Tyvärr är all cancervård i Sverige baserad på att cancer redan är utvecklad. Knappast någon preventiv behandling förekommer. Inte ens när man vet att cancer förekommer i släkten.

Den bästa vaccinationen!

Riktig immunterapi är för mig helt enkelt en inflammationsdämpande kost. Hur enkelt som helst men sjukvården har ännu inte tänkt på detta lilla faktum. För mig innebär immunterapi att man stimulerar immunförsvaret så att det blir starkt och kan försvara oss. Det gör man enklast genom att äta en kost bestående av lite kolhydrater och mycket naturligt fett. Så enkelt är det faktiskt. Inga fina latinska ord på olika slags mediciner utan bara ren och naturlig mat som våra kroppar är anpassade för. Hur svårt kan det vara?

Jag har flera bekanta som genomgått canceroperationer och ingen av dom har någonsin fått några kostråd av sjukvården. Ja, det är sant! Det är sedan länge känt att cancerceller överlever endast om de får tillräckligt mycket glukos, kroppens eget blodsocker. Det är ju märkligt och nästan kriminellt att man inte använder sig av den informationen i sjukvården.

Färre jobb inom sjukvården?

Om man är lite misstänksam så kan man fundera på vad som skulle hända om sjukvård och läkare informerade om kostens möjligheter att stärka immunförsvaret? Troligen skulle detta innebära klart färre jobb inom sjukvården. Det kanske inte är så konstigt att man inte pratar kostförebyggande friskvård? Vem vill bli av med sitt jobb?

En liknande situation har tandläkare men där är man trots allt medveten om själva sockrets inflammerande inverkan men inte om andra sockerarter som fungerar på precis samma sätt. Ingen vill väl förlora kunder?

Systemskifte!

Man kanske borde premiera sjukvård och läkare efter hur många människor som blir friska av deras behandling. Idag får ju läkare och sjukvård betalt efter hur många patienter de kan behandla. Ett sådant systemskifte kunde sätta fart på och gynna orsaksrelaterad sjukvård istället för en symptomrelaterad sådan. Vi kanske skulle få fart på riktig forskning som inte bara gynnar medicinindustrin utan också patienterna.

Var lite mer skeptisk!

Vi vanliga människor kanske borde lära oss att vara lite mer skeptiska till tingens ordning. Läkare och sjukvård tillhör det som vi bör förhålla oss skeptiska till. Ingen har mer makt än läkare i massor av sammanhang och ändå kan de väldigt lite om kostens påverkan på vår hälsa.

Bokomslag

Frisk av mat är ett alternativ i bokform. Läs den och gör något åt din hälsa med hjälp av en kostförändring. Det fungerar till skillnad från ovanstående som jag beskrivit. Maila namn och adress till lindgren.mats@comhem.se eller till info@lchfmatkasse.se så skickar jag tillbaka betalningsanvisningar. Boken kostar 149 kronor plus porto och frakt.

428318_366783306678968_275734919117141_1265196_2067797944_n

 

2 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Hej! Till att börja med vill jag bara säga att min hälsoresa började för två och etthalvt år sedan. ter jag tog dagligen. Utan att må bra ska tilläggas. Jag skulle kunna berätta mer men det är inte därför jag Kände att jag måste få skriva av mig. På bilden nedan ser du frukost serverad en bekant till mig. Hon är inlagd på sjukhus för Behandling av långt gången cancer. Jag tror det var bukspottkörteln. Det känns så jäkla frustrerande. Jag skriver ganska ofta på min facebook om hur positivt det varit för mig att ändra kostvanor. Och hänvisar till dej, kostdoktorn, Ett sötare blod mm. Både hon och hennes man borde ju förstå!! Men jag ser bilderna på deras fikakalas och vet samtidigt att hon kämpar för sitt liv. Min farsa gick bort för drygt två år sedan. Behandlad på samma sjukhus. Lungcancer som spridit sig till hjärnan. Obs: det tog ett år för dom att ställa diagnos från att han sökte för en hand som började domna bort. Då var allt försent. Aldrig under det året han/vi skrek på hjälp nämndes kost som behandling/orsak. Jag är övertygad att han levt idag om jag varit ett år tidigare med min insikt. Tilläggas kan att jag anmält vården. Men den avslogs. Jag skulle kunna betala för att få offentligt debattera detta med inblandade specialister. Ska man behöva se sånt här fortgå!!

  Skickat från min iPhone

  Gilla

  • Hej Christer, jag förstår din frustration och förtvivlan. Du har all rätt att vara förbannad! Vi jobbar alla för att det ska bli en förändring inom sjukvården för den är verkligen ingrodd.
   Hälsningar, Mats

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: