Malou och läkare sprider lögner!

juni 16, 2014 kl. 12:13 e m | Publicerat i Okategoriserade | 3 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , ,

http---webapi.tv4play.se-site-grid-53676f89c45948f62d000001-140505-carljan-granqvist-2-790.jpg?1

Följande desinformation spreds idag på förmiddagen i Malous förmiddagsprogram.

Rött kött är farligt! Enligt läkaren i programmet så menar han att rött kött är farligt utan att ange några källor. Däremot kan man äta vitt kött som kyckling m.m. Läkaren påstod att rött kött kan ”förfetta” kärlen och skapa hjärt-kärlsjukdomar.  

Min kommentar! Läkarens påstående, I Malou efter 10, bygger i grunden på att sjukvård och läkare tror att fett är grunden till våra metabola sjukdomar. Enligt den tron kan fett orsaka allt från diabetes till cancer. Inget kan vara mer felaktigt! i själva verket förhåller det sig precis tvärtom, naturligt fett är essentiellt och mycket viktigt för vår grundläggande hälsa och skyddar istället mot metabola sjukdomar genom att stärka immunförsvaret och förbättra PH-värdet i kroppen. Det finns ett enkelt bevis i form av mitt eget tillfrisknande där jag blivit av med diabetes typ 2, kärlkramp, prostatainflammation, kronisk bronkit, ledbesvär m.m. Jag har, i 5,5 år, ansträngt mig för att äta mycket naturligt fett som t.ex. smör, kokosfett, den fetaste grädden, fettet från animalisk kött osv. Tusentals andra människor som prövat den ketogena kosten, typ LCHF-kost, har gjort liknande hälsovinster som jag själv gjort.

Världens största bluff!

Det finns ingen större bluff än den som nu har spridits i 50 år att fett är farligt och är orsaken till våra metabola sjukdomar. En gigantisk industri i form av läkemedel och livsmedel är uppbyggd kring detta falsarium. Lipitor och Simvastatin är kända mediciner som ska sänka kolesterolvärdet i kroppen. Dessa mediciner säljer för hundratals miljarder dollar varje år och skadar miljoner människor runtom i världen med olika sorters biverkningar. Muskelstelhet, ont i leder, diabetes är vanliga biverkningar av att äta statiner.

En av de största förespråkarna för att fett är farligt är Professor Maj-Lis Hellenius som under många år har spridit den felaktiga dogmen att t.ex. smör är farligt och orsakar hjärt-kärlssjukdomar. Denna professor och hennes livsstilsklinik på Karolinska har sponsrats av läkemedelsföretaget Pfizer som mycket riktigt tillverkar och säljer Simvastatin, en bästsäljande kolesterolsänkande medicin.

Från 9-5!

Totalkolesterolet rekommenderas idag att ligga under 5 medan rekommendationen för ett antal år sedan låg under 9. Det går att räkna ut hur mycket läkemedelsindustrierna tjänat på att på att den rekommenderade nivån sänkts till under 5 men jag tänker inte ge mig på detta. Alla förstår vilka monumentala summor det handlar om och vilken big business detta är.

Fler utlösningar minskar prostatabesvär!

I Malous ”Efter 10” spreds fler s.k. sanningar som inte har med verkligheten att göra men som tydligen läkare får sprida hur som helst. Bl.a. påstods det att prostatabesvär och inflammation i prostatan blir bättre om männen har fler utlösningar. Jag har verkligen inget emot att män har fler utlösningar men det har inget med prostatabesvär att göra. För 40 år sedan, när mina egna prostatabesvär började fick jag liknande råd och jag tog till mig dom med viss förtjusning. Men det hjälpte tyvärr inte.

Andra råd som man fick på den tiden för att motverka prostatabesvär var att inte sitta på kalla bilsäten. Detta funkade inte heller för att minska prostatbesvären.

Vad fungerar då?

När jag bytte till LCHF-kost för 5,5 år sedan så kändes detta som en sista desperat handling för alla mina inflammatoriska tillstånd i kroppen. Då behövde jag springa upp 2-3 gånger per natt för att kissa. Jag hade då haft prostatabesvär i nästan 35 år som ibland var bättre och ibland sämre. Numera när jag är 61 år behöver jag inte gå upp på natten längre för att kissa. Mina prostatabesvär är ett minne blott.

Vad hjälpte då ? Jo, en kostförändring till LCHF-kosten förändrade mitt liv totalt. Mina prostatabesvär försvann med att jag nästan raderade ut kolhydraterna och började äta ordentligt med naturligt fett. Inflammatoriska tillstånd i kroppen som diabetes typ 2, hjärt-kärlbesvär och prostatainflammation kan läka sig med en rejäl kostförändring.

Gör ungefär tvärtemot vad sjukvården anmodar dig att göra så funkar det. Så gjorde det för mig.

Läs mer i min bok ”Frisk av mat” och beställ den gärna av mig. Märkligt nog fungerar det!

 

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Jag kan garantera att dessa experter på ett eller annat sätt är sponsrade av livsmedelindustrin därför:
  Kolvhydrater är en billig råvara. Finns i stort sett i alla livsmedel.

  Ju mer kolhydrater du äter desto mer äter du. Man äter fast man är mätt.

  Affärsiden är strålande.

  Gilla

  • Jag tror eller litar inte på någon special diet alls utan äter en ALLSIDIG, väl
   sammansatt kost, där ALLT, som är nödvändigt och nyttigt för kroppen, ingår, med STOR tonvikt på GRÖNSAKER och FRUKT, och undviker alla
   överdrifter vad gäller kolhydrater, särskilt vitt socker.

   Jag mår mycket bra av detta och känner mej pigg, glad och lycklig!

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: