Är solens strålar farliga?

juni 17, 2014 kl. 11:20 f m | Publicerat i Okategoriserade | 3 kommentarer

426190_368969776460321_275734919117141_1271432_1347543266_n

Får man cancer av att sola?

Idag är det en etablerad sanning att det är solens strålar som kan utveckla cancerformen malignt melanom. Folk uppmanas att vara försiktiga med att sola och att alltid använda solkräm. Är detta riktigt sant eller är det ännu en primitiv tanke från sjukvårdande myndigheter?

Cancerfonden påstår följande;

Förändrade solvanor är den främsta orsaken till att hudcancern malignt melanom ökar dramatiskt i Sverige, år 2012 upptäcktes 3 368 nya fall. Malignt melanom är en av de cancerformer som ökar snabbast – sedan år 2000 har fallen fördubblats – och sjukdomen tar cirka 500 liv i Sverige om året.

Karolinska tycker man så här efter att ha genomfört en ny studie;
Drick ditt lunchkaffe ute i solen – det är bra för hälsan och kan förlänga livet, enligt en ny studie som följt svenska kvinnor under en tjugoårsperiod. Dödligheten bland kvinnor som undviker att sola är dubbelt så hög jämfört med dem som solar.

Jag själv tror att våra kostvanor har en avgörande betydelse för om solens stålar är farliga eller inte. Så här skrev jag på Annandagen 2013;

Det är otroligt konstigt att det inte startar upp studier för att t.ex. kartlägga hur en kolhydratrik kost påverkar uppkomsten av metabola sjukdomar som cancer, diabetes, hjärt-kärlsjukdomar m.fl. Det duger inte att som Cancerfondens representant oja sig över uttalande från KI att man ska tillbringa en stund i solen med sitt lunchkaffe. Det är genant och pinsamt tycker jag att Cancerfonden inte prioriterar koststudier. Vad ska vi vänta på? År 2030 kommer varannan svensk att ha en cancersjukdom med nuvarande utveckling av cancersjukdomarna. När kommer kejsarens nya kläder att avslöjas?

Jag tror att;

Solens strålar kan vara farliga om vi förstör huden med allt för sockerrik (för mycket kolhydrater) kost och allt för lite naturligt fett i den. Både jag och Maggan märkte att vår hud blev mycket mer elastisk och vitalare efter kostbytet till LCHF. Bruna prickar försvann från min hud och har inte fortsatt växa trots att jag nu är 5,5 år äldre än när jag gjorde min stora kostomläggning till LCHF. Maggans hudförbättringar var än mer påtaglig eftersom hon blev av med en svårartad eksem som hon haft sedan tonåren tack vare kostbytet. Den har inte kommit tillbaka.

En absurd tanke!

Att solens strålar skulle vara cancerframkallande känns verkligen som en absurd tanke. I hur många miljoner år har vi inte vistats i solen? I förfluten tid var vi väl i solen mest hela tiden under den ljusa delen av dygnet? Tyvärr omges vi av primitiva tankar när det gäller de metabola sjukdomarna. Antagligen mest för att det är för enkelt om kosten skulle ha en avgörande betydelse för vår hälsa. Om vi vågar tänka tanken att en kolhydratrik kost förstör förutsättningarna för ett fungerande och starkt immunförsvar så tror jag att vi är på rätt väg. Det är först då när vårt PH-värde är surt och immunförsvarsförmågan dålig som solens strålar blir farliga, är min övertygelse. Denna situation skapas i allt väsentligt av felaktig föda.

Liknande primitiva tankar finns i sjukvårdens förhållande till fettet. Av någon outgrundlig anledning har fettet blivit syndabock för de flesta metabola sjukdomarna medan det i själva verket förhåller sig precis tvärtom, enligt mitt förmenande. När man obducerar en stroke (propp i blodkärl) så finner man en ansamling av fett (kolesterol) just på den platsen. Betyder det att det är fettet som är orsaken till stroken (proppen)? Enligt sjukvården verkar det vara så men trots 50 års intensiv forskning för att cementera att fett är farligt så har man ännu inte lyckats med det. Varför funderar man inte på varför det har ansamlats fett (kolesterol) vid just detta ställe där en propp har inträffat? Kolesterol tillverkas i alla kroppens celler varje dag och av levern. Att kolesterol är en av våra allra viktigaste byggstenar och har en läkande förmåga, är jag helt övertygad om.

IMG_0040

 

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Har själv märkt att solen inte bränner mig lika lätt sedan jag bytte kost men om det beror på kokosfettet eller LCHF i sig låter jag vara osagt.

    Gilla

  2. Det är lite komiskt med Cancerfonden, att om man gör tvärtemot vad de förespråkar, dvs tar bort kolhydraterna och ökar solandet (inom rimliga gränser såklart) så minskar man troligen sin risk att få cancer ganska kraftigt.

    Gilla

  3. […] Är solens strålar farliga? […]

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: