Lägg ner Socialstyrelsen!

juni 23, 2014 kl. 2:56 e m | Publicerat i Okategoriserade | 5 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , ,

2014-6-19-omslag-1

Nya riktlinjer från Socialstyrelsen om diabetes!

Jag har precis läst Socialstyrelsens sammanfattning angående deras nationella riktlinjer för diabetes 2014. Min fråga är därför; kan man lägga ner Socialstyrelsen? Det förekommer inte kostbehandling i deras rekommendationer och LCHF-kosten verkar inte finnas alls. Trots alla nya studier och alla människor som håller sin diabetes i schack med LCHF-kost helt utan mediciner.

Socialstyrelsens rekommendationer för diabetessjuka är ett hån mot oss som försöker upplysa om att det finns alternativ till Insulinsprutor och Gastric by Pass-operationer. Vi har lärt oss detta genom egna upplevelser och vi har faktiskt bevisat att diabetes typ 2 är en inflammatorisk sjukdom som rakt igenom är kostrelaterad och en produkt av undermålig mat.

Det är inte klokt att det år 2014 knappt inte nämns kostbehandling i Socialstyrelsens riktlinjer för diabetessjuka. Nu när Hjärt & Lungfonden fattat att det finns ett samband mellan diabetes och hjärt-kärlsjukdom så borde väl socialstyrelsen fatta att det finns ett samband mellan socker och sockersjuka?!!

Har vi verkligen råd att ha dessa kolossalt kostsamma myndigheter som blundar för verkligheten? I den kategorin ingår även Livsmedelsverket som fortsätter att framhärda att t.ex. smör är farligt. I SUB-rapporten säger Jonas Lindholm att han hoppas att vården tar till sig de nya rönen och använder sig av lågkolhydratkost i vården. Uppenbarligen har inte Socialstyrelsen gjort detta och därmed kommer heller inte sjukvården att göra det.

Så här skriver Socialstyrelsen i sina rekommendationer;

En person med typ 2-diabetes bör i första hand få metformin. Om målen för glukosnivån inte uppnås med enbart metformin bör hälso- och sjukvården erbjuda insulin, repaglinid och sulfonureider som monoterapi eller som tilllägg till metformin.

Vid typ 2-diabetes bör hälso- och sjukvården ge långverkande insulinanaloger först sedan NPH-insulin eller tvåfasinsulin har prövats och vid upprepade hypoglykemier (för låg blodglukosnivå). Behandling med insulinpump är en etablerad behandlingsform och bör erbjudas till personer med typ 1-diabetes som har återkommande hyper- eller hypoglykemier.

Men bästa Socialstyrelsen när ska diabetessjuka få kostbehandling med LCHF-kost? Det fungerar, det kan jag och tusentals andra diabetiker typ 2 intyga.

Visst, jag är heligt förbannad!

Nu har jag och många andra jobbat i många år för att det ska ske en förändring så att vården ska våga använda en fantastisk billig och fungerande behandlingsmetod som heter Ketogen kost eller LCHF-kost. Lite kolhydrater och mycket naturligt fett så läker sig kroppen om den inte blivit allt för illa åtgången. Ska det vara så svårt att fatta?

Jag är förbannad å allas vägnar som tror på de vita rockarna som med bestämd min menar att insulinsprutor och statinbehandling är det enda som hjälper. Runt 800000 människor finns det i Sverige som har diabetes eller prediabetes. De flesta av dessa litar på sjukvården och de mäktiga människorna i sina vita rockar.

I Socialstyrelsens länk ovan kan man ge synpunkter på Socialstyrelsens nationella riktlinjer för diabetiker genom att skicka e-post till dom. Jag ska skicka dom detta blogginlägg! Skicka ett svar du också! Klicka på länken nedan så kan du skriva direkt.

nr-diabetes-2014@socialstyrelsen.se

Alternativet!

IMG_0040

 

 

 

5 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Klistrade in ditt utmärkta inlägg, skickade och bad dem läsa det en gång till med förhoppningen att deras ålderstigna råd kan uppdateras.

  Gilla

 2. Antingen så läste du inte hela texten (vilket inte jag heller gjort, bara plockat ut vissa sökord) eller så väljer du att blunda för det som faktiskt står i länken.

  Avgränsning (sid 13):
  ”Riktlinjerna inkluderar inte rekommendationer om kost vid diabetes, som i stället tas upp i Socialstyrelsens vägledning ‘Kost vid diabetes’ från 2011[4].”

  Vägledning om kost vid diabetes (sid 15)
  ”Socialstyrelsens vägledning ‘Kost vid diabetes’ kompletterar de nationella riktlinjerna med en beskrivning av de enskilda livsmedel och koster som kan vara bra vid diabetes.”

  I ovan nämnda kompletterande publikation så tar Soc.styrelsen upp två olika typer (måttlig respektive extrem) lågkolhydratskost bland fem olika kostbehandlingar.

  Gilla

  • Hej Jesper, det är än mer uppseendeväckande att man inte ens inkluderar ”kost vid diabetes” i sina riktlinjer. Detta borde ju komma allra först av alla åtgärder. Jag tycker att vi har haft tålamod länge nog med både Socialstyrelsen och Livsmedelsverket. De uppträder strutsliknande och totalt oförståeligt för oss som gjort häpnadsväckande hälsovinster som de helt ignorerar.
   Hälsningar Mats

   Gilla

 3. Rätt Mats!
  Som du vet har jag föreslagit just det: http://www.kostdemokrati.se/matswiman/2012/11/06/ombilda-livsmedelsverket-och-bryt-ut-halsovarden-fran-socialstyrelsen

  Mvh

  Mats

  Gilla

 4. […] fick jag svar från Socialstyrelsens projektledare Erik Åhlin angående mina synpunkter på de nationella riktlinjerna för diabetesvård. Heder åt honom att han vågar […]

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: