Boken ”Frisk av mat, LCHF från början”!

juni 28, 2014 kl. 10:44 f m | Publicerat i Okategoriserade | 5 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

Boktips för hängmattan!

Boken ”Frisk av mat” finns nu tillgänglig i en ny uppdaterad upplaga. Om du vill köpa den uppdaterade boken mailar du namn och adress till mig, lindgren.mats@comhem.se eller info@lchfmatkasse.se så skickar jag betalningsanvisningar. Jag ger ut boken i egen regi. Priset på den uppdaterade nya boken är 149 kr. plus porto/frakt. Boken finns från den 8/6 2014 även hos Adlibris. Boken är en inbunden bok i hårdpärm.

IMG_0040

Utdrag ur boken Frisk av mat! 

När jag började få sådana fantastiska hälsovinster med LCHF-kosten kände jag att jag måste dela med mig av mina erfarenheter. – Det är ju otroligt att inte folk känner till detta, tänkte jag. – Om man kan bli av med diabetes, hjärtbesvär, kronisk värk, prostatabesvär m.m. så är ju detta en världssensation var min slutsats.

Min sambo Maggan hängde med på resan och blev, på köpet, av med sin migrän och svår eksem som hon haft sedan tonåren.

Flera LCHF-böcker har haft fokus på viktreducering men knappast någon om att man kan bli frisk av mat! Och kan man bli frisk av mat så kan man också förebygga med mat! Jag måste alltså skriva en bok, funderade jag, och hur gör man det! Jag hade ingen aning om jag kunde skriva eller inte och framför allt inte om någon ville läsa det. -Jag är ju inte läkare, tänkte jag, är det verkligen någon som bryr sig om vad jag skriver?

Jag började skriva och kände direkt att detta passade mig framför allt för att jag var så passionerad över ämnet. Mina hälsovinster var enorma bara genom att ändra kosten och jag blev mer och mer förvånad att den officiella sjukvården faktiskt motarbetade dessa tankar. Det intressanta är ju att den officiella sjukvården inte beaktar kostens påverkan på hälsan ett enda dugg. Trots att vi äter många gånger om dagen. Hur kan detta komma sig? Sjukvården har fastnat i att fett är farligt. Tänk om det förhåller sig precis tvärtom, att naturligt fett är nyttigt och absolut nödvändigt för oss?

Hur fungerar vår kropp egentligen, vad är vi designade att äta? Hur påverkas vårt immunförsvar av kosten? Vad är det som orsakar att vi får inflammationer i kroppen?

Många frågor som får ett svar i boken ”Frisk av mat, LCHF från början”! Enligt min definition och erfarenhet!

Läs om min hälsoresa i kortversion här!

Trevlig sommar hälsar

Mats Lindgren

5 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Hur strikt lchf äter du? Jag undrar hur strikt man behöver bara för att få maximala häldofördelar.

  Gilla

  • Hej Johanna! Jag äter väldigt strikt LCHF. 5 gram kolhydrater per 100 gram livsmedel. Mycket naturligt fett. Det beror på att jag varit så kraftigt inflammerad i kroppen under många år. Om man inte har problem med inflammatoriska tillstånd i kroppen så kan man välja en mer moderat variant av LCHF. Det viktiga är att man förstår hur kroppen kan bli karamelliserad och få ett försvagat immunförsvar av för mycket kolhydrater i maten.
   Hälsningar, Mats

   Gilla

 2. *hälsofördelar

  Gilla

 3. Hej Mats!
  Din bok är väldigt lättläst och bra. Den är så komplett med Jennys kommentarer. Jag läser den för 2:a gången nu. Den funkar som en uppslagsbok för man kommer ju inte ihåg allt (än iallafall). Tack för att är så ihärdig med dina projekt, Stort lycka till
  Mvh Pia

  Gilla

  • Tack Pia, jag tar verkligen till mig dina positiva kommentarer. Det behövs ibland.

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: