Köpta forskare!

juli 7, 2014 kl. 10:50 f m | Publicerat i Okategoriserade | 1 kommentar
Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , ,

2014-07-06 10.26.58

Hoppas att ni alla har/haft en bra semester. Jag blev något störd i min ledighet när jag noterade att Professor Maj-Lis Hellenius var i farten igen. Det var en bra artikel av Per Wikholm i LCHF.se som väckte mig.

Jag kommer aldrig att bli erbjuden om att skriva en artikel i sockerindustrins egen tidning Perspektiv. Anledningen är förstås att jag anser att socker/kolhydrater är vårt tids främsta sjukdomsalstrare alla kategorier. Det skulle alltså inte bli en positiv artikel från min sida. Maj-Lis Hellenius som är professor på Karolinska sjukhuset och är chef för en livsstilsmottagning drar sig inte för att skriva för  sockerindustrin.

I tidningen Perspektiv skriver sockerbolagen att det inte är bevisat något samband mellan diabetes och socker. Det är ett chockerande uttalande eftersom nästan alla vet att sockersjuka utvecklar man genom att äta för mycket socker/kolhydrater. De som fortfarande inte känner till detta faktum är Livsmedelsverket och sjukvården. Det vore en sensation om inte både Maj-Lis och sockerindustrin är medvetna om att sockersjuka orsakas av socker/kolhydrater.

hellenius500

Tobaksindustrin köpte forskare!

Maj-Lis Hellenius fortsätter hävda, i sin artikel i sockerindustrins egen tidning Perspektiv, att det handlar om ”sittsjuka”. Samma mantra som tidigare alltså, spring mer och ät mindre. Det räcker tyvärr inte! Det handlar om vad du äter och hur vårt PH-värde och immunförsvar försämras av kolhydratrik föda. Jag är förvånad att hon så uppenbart säljer sig till sockerindustrin. Någon som vet om hon behöver mer kapital till sin Livsmedelsklinik?

För några decennier sedan köpte tobaksindustrin forskare och professorer som skrev artiklar och gjorde ”studier” om att det inte var bevisat att tobak gjorde någon skada. Enorma belopp betalades till köpta forskare. Till slut fick tobaksindustrin ge sig och falla till föga. Enorma masstämningar gjordes mot tobaksbolagen i bl.a. USA. Numera står det tydligt på cigarettpaketen vad som händer om man röker. Även kemiindustrin hävdade t.ex. att Hormoslyr, ett bekämpningsmedel, inte var skadligt via riggade studier och köpta forskare. Till sist blev även en rad kemiska bekämpningsmedel förbjudna. Jag är övertygad om att vi kommer att uppleva något liknande när det gäller sockrets skadeverkningar. Sockerindustrin kommer att anlita forskare med rymliga samveten och fortsätta påstå att det inte finns något samband mellan sockerätande och sjukdomar.

För mycket sockerarter i maten kan orsaka dödliga sjukdomar!

Ovanstående rubrik skulle kunna stå i fetstil på ett Kellogspaket i framtiden. Många frukostflingor innehåller minst 70 procent kolhydrater/sockerarter. Vissa frukostflingor har så mycket som 90 procent kolhydrater. Det djävulska är att det smakar inte ens sött men skadar immunförsvaret och ger kroniska inflammationer. Liknande procent sockerarter/kolhydrater har pasta. Ett pastapaket kan innehålla mellan 80-90 procent kolhydrater/sockerarter men smakar heller inte sött. Vi får alltså inga varningar i form av sötma. Detta gör mjölmaten extra farlig.

Det kommer alltså att bli en hård kamp mellan tillverkare av livsmedel med mycket kolhydrater och vi vanliga människor som inte vill bli sjuka av maten. Det ska, enligt mitt förmenande, finnas varningssignaler på förpackningar och livsmedel med stort innehåll av sockerarter. Håll utkik efter köpta forskare!

IMG_0040 Sugen på att läsa Frisk av mat? Klicka på länken!

1 kommentar »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Javisst när hon var kraftigt överviktig så ställde hon sig upp vid sitt skrivbord och vips minskade 40 kg i vikt. Puh. Nåt att ta efter?

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: