Hyrläkare tjänar 90000 kronor i veckan!

juli 17, 2014 kl. 10:39 f m | Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

images  images

Två nyheter har fångat min uppmärksamhet denna veckan. Dels att hyrläkare i Västsverige, enligt GP, tjänar 90000 kronor i veckan och dels att  den eminenta författarinnan Carin Mannheimer dog knall och fall i cancer under veckan. Enligt artikel i Göteborgsposten var förloppet över på en vecka. Carin Mannheimer har skrivit massor av pjäser som också blivit TV-serier. T.ex. den klassiska ”Lära för livet”! Hon jobbade för fullt bara för drygt en vecka sedan.

Finns där något samband mellan hyrläkare som tjänar astronomiska summor betalade med skattepengar och att Carin Mannheimer dog inom en vecka efter upptäckten att cancer fanns överallt i hennes kropp? Sambandet är enligt mig ganska tydligt. Carin Mannheimers cancer upptäcktes inte trots att hon gick under behandling för hjärtflimmer. Våra läkare kan inte se sambanden mellan inflammatoriska sjukdomar som ingår i det metabola syndromet. Hjärtflimmer och cancer är ”kroniska” inflammatoriska tillstånd i kroppen som närs av alltför god tillgång till glukos. Det är alltså ätande av alltför mycket sockerarter/kolhydrater och för lite naturligt fett som håller igång dessa tillstånd.

Hyrläkare kan jobba 90 timmar i veckan och ha 25 timmars jourpass. Vem vill träffa en sådan läkare? Det mesta är snett inom sjukvården därför att man bygger en stor del av sin verksamhet på ett felaktigt antagande nämligen att det är naturligt mättat fett som är orsaken till de flesta metabola sjukdomar.  Det förhåller sig precis tvärtom, naturligt fett är absolut nödvändigt för oss människor för att vi inte sa bli sjuka. Naturligt fett har smör, kokosfett (ekologiskt och kallpressat), avokado, ägg, nötter (hasselnötter, valnötter m.m.)

Den största orsaken till våra djävulska inflammatoriska tillstånd i kroppen som diabetes 2, hjärt-kärlsjukdomar och cancer m.fl. är förstås vårt överdrivna ätande av sockerarter/kolhydrater i alla dess former.

Vad har nu allt detta för samband med att Carin Mannheimer dog av cancer i veckan? Jag menar att läkarna borde reagerat på det faktum att Carin led av hjärtflimmer. Hjärtflimmer är också en metabol sjukdom/”kronisk” inflammation. Här borde läkarna för länge sedan uppmanat Carin att börja äta en mer ketogen kost som LCHF för att försöka häva hjärtflimret. Om man börjat med LCHF-kost i god tid eller omgående när hjärtflimret upptäcktes så skulle man troligen även ha undvikit att det utvecklats cancerceller i kroppen.

Det är skandal!

Vi kanske borde fondera våra skattepengar som går till sjukvården till ett skyddat konto ungefär som man gör när en hyresvärd inte sköter underhållet på hyreshuset. Det kan inte vara rimligt att träffa på en läkare som jobbat 90 timmar under veckan och dessutom haft en jour på 25 timmar. Kan dom verkligen inte organisera detta bättre? Vad är problemet?

Tröga skallar!

Jag längtar efter att dänga resultaten av vår kommande koststudie i Göteborg i skallen på några tröga personer. Nu har det gått 5,5 år från det att jag började med LCHF-kosten. Ingen av mina tidigare svåra sjukdomar som diabetes 2, kärlkrampen, ledbesvären, prostatan och den ”kroniska” bronkiten har återkommit trots varningar från sjukvården. I stället är jag kärnfrisk och har inte varit förkyld på över 5 år. Tidigare var jag förkyld varannan månad minst. Mina glasögon behöver jag inte längre och mitt tonomfång blir allt bättre. Hur är detta möjligt kan man fråga sig? Det är definitivt bevisat på min kropp att svåra inflammatoriska tillstånd läker sig med hjälp av en strikt ketogen kost, LCHF Low Carb High Fat. Det borde kanske stå LCHNF som står för mycket naturligt fett.

Läs min bok Frisk av mat!

Om du har besvär av inflammatoriska sjukdomstillstånd i kroppen så uppmanar jag dig att läsa min bok ”Frisk av mat, LCHF från början”. Klicka på boken nedan för beställning. Du har stor chans att bli kvitt dina besvär om du använder boken som kunskapskälla och inspirationsgivare. Många har redan blivit hjälpta av den! Boken kostar 149 kr. plus frakt.

IMG_0040

2 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Jourläkare som jobbar 90 h får 90 kSEK. Det är 1 000 SEK/h.Dra sedan av kostnader för arbetsgivaravgifter, semesterersättning, sjukdom (första 14 dagarna står arbetsgivaren dvs läkaren själv för varje gång man blir sjuk), militärtjänst, graviditet, föräldraledigt, utbildning med mera och det är kvar 500 SEK/h. Skatt 64 % och det blir kvar 180 SEK/h.

  Advokater tar 5 000 kr/h, läkare är med andra ord underbetalda jämfört med advokater.

  Enligt lag får man inte arbeta mer än 13 h per dygn och inte mer än 45 h per vecka. Överstiger arbetstiden dessa ramar blir det påtvingad kompledighet.

  Problemet med jourer är att det är planerad och beordrad övertid under veckans 128 timmar utöver den normala arbetstiden om 40 h/v.

  Alternativet till det uselt dåliga jouravtalet (1 h per arbetad h fram till 21, 1,5 h per arbetad timme mellan 21 och 24 samt lördagar 7-13, 2 h för varje arbetad timme 00-07 och resten av helgdag. Ligger man och sover på jouren kostar det landstinget 1/4 h (½ h helgtid) per timme för att ha läkare på plats som har rätt att inte träffa familjen, inte lämna sjukhuset och bli väckt när som helst) är treskift. Då går det bara åt tre gånger fler läkare.

  Förslaget om skift brukar poppa upp var 5-10 år och då arbetsgivaren efter någon vecka på nytt inser de kraftigt ökade kostnaderna förkastar arbetsgivaren omedelbart förslaget om skifttjänstgöring.

  Gilla

 2. …”Hyrläkare får 90 000 i veckan! Trots 26 fast anställda läkare får en hyrläkare ta de långa jourpassen. Han tjänar 90 000 kronor i veckan – samtidigt som komplediga doktorer åker till Norge och jobbar.”…

  Nog är det konstigt, trots alla arbetsgivaravgifter och andra egenavgifter…så är det ju ändå en rätt bra lön för hyrläkaren. 90 000 kr x 4 = 360 000 kr per månad, medan komplediga doktorer åker till Norge och jobbar!
  http://www.kostdemokrati.se/matslindgren/2014/07/18/hyrlakare-tjanar-90-000-kronor-i-veckan/

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: