Barnen är allergiska mot LCHF-glass!!

juli 26, 2014 kl. 5:01 e m | Publicerat i Okategoriserade | 27 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , ,

_JHE4768_web

Nu har jag varit ute i två dagar i ICA Maxi-butiken för att informera och demonstrera LCHF-kosten, LCHF matkasse med kunskapsdel  och min bok Frisk av mat! Det känns faktiskt som att LCHF-kosten har stigit lite i graderna från att tidigare varit en ren bantningsdiet till att nu förknippas med hälsa. Det är verkligen glädjande och roligt. Många möten med både insatta och faktiskt med människor som inte vet vad de fyra bokstäverna LCHF (Low Carb High Fat) betyder, lite kolhydrater och mycket naturligt fett.

Jag har också bjudit på Morfars LCHF-glass. Glädjande nog är det många som tycker att sötman från bären är gott och syrligt och inte den kvalmiga sötman som finns i vanlig glass.

Många barn är allergiska eller intoleranta.

Ganska många barn vågade inte smaka på Morfars LCHF-glass. De är antingen intoleranta eller allergiska mot grädden eller bären!!

Ja, man kan tydligen vara allergisk mot hallon men är det verkligen hallonen som är boven i dramat.

Under mina fem och ett halvt år med LCHF-kosten och mina möten med massor av människor så har jag lärt mig att många allergiska besvär är en typ av inflammation som blivit ”kronisk”. Allergisjukdomar kan uppstå och skapas av en alltför sockerrik kosthållning, enligt mitt förmenande. Jag känner till många människor som frisknat till från sina allergiska  besvär när de ändrat sin kost till LCHF. Det finns naturligtvis även andra skäl till att man utvecklar allergier.

Kommer allergiska besvär från dåliga fläktar, från moderna material, från våra moderna hus eller från miljöförstöring?  Det är ju den vanligaste tanken men jag vill uppmärksamma om att även kosten kan skapa allergiska besvär.Vårt immunförsvar och PH-värde blir skadat av den miljö som bildas i kroppen tack vare allt för mycket kolhydrater och för lite naturligt fett. Infektioner, inflammationer, arga bakterier och svampar trivs i den sockerrika miljön. Våra kroppar blir mer eller mindre karamelliserade och utrustas med en sockerhinna som breder ut sig överallt i kroppen. Detta startar redan från barnsben och fortsätter sedan alltmer ju äldre vi blir om vi håller oss med dåliga matvanor.

Det går förstås att bryta denna dåliga trend men då måste man göra en kostomläggning till mer naturlig mat. Det fungerar inte att äta glass och dricka läsk var och varannan dag utan att man får betala ett pris för detta. Tyvärr innehåller t.ex. vetemjölet över 70 % kolhydrater. Ja du läste rätt. Pastan innehåller ofta över 80 procent kolhydrater som är samlingsnamnet för alla sockerarter. Det djävulska är att det inte ens smakar sött. Många barn äter pasta varenda dag därför att denna typ av mat är det enda som går ner. Men då ska man veta att den kolhydratrika pastan liksom mjölet kan skapa ett beroende. Det kan vara av precis den anledningen som barnen bara vill ha pasta och grönsaker hoppar man över.

Vi behöver fler kostmedvetna föräldrar!

Vi behöver fler kostmedvetna föräldrar! En bra start är att läsa ”Frisk av mat, LCHF från början”! Här får du guidning och hjälp till en ny medvetenhet om hur hälsan påverkas av kosten. Man kan också som mor eller farförälder ge bort en bok som present i all välmening.

Maila namn och adress till lindgren.mats@comhem.se eller till info@lchfmatkasse.se så skickar jag tillbaka betalningsanvisningar. Boken kostar 149 kronor plus frakt

IMG_0040

 

27 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Det finns även de barn som föds med allergi mot just hallon (röda) och mot komjölksprotein. Mina barn, t ex. Jag fick sluta äta röda bär, ägg och mjölk redan under amningen för att de inte skulle bli dåliga, och då var det bye bye lchf för mig. Har även gjort försök när de blivit större, men den ena reagerar även luftburet på ägg och mjölk nu.

  Gilla

 2. Man ska aldrig generalisera, det som står här är säkert sant ibland, men inte för alla! Min bror var allergisk redan som nyfödd, med armar och ben täckta med eksem, redan vid 4 års ålder hade han astma.. Det är så enkelt att skuldbelägga.. ibland blir det fel i våra väldigt komplexa kroppar, utan att det är någons ”fel”.
  Själv fick jag diagnosen laktosintolerant för nästan 30 år sedan. Att tåla laktos i vuxen ålder är ovanligt om man tittar globalt. I Norden (undantagen Samer och Finnar) har många utvecklat tolerans för laktos, antagligen darwinistiskt.
  Men jag har lite svårt att se det naturliga i att som människa dia en ko, speciellt som vuxen.

  Gilla

 3. Funderar lite på vad du menar nu eftersom många allergier som barn har är medfödda och växer sedan bort. Att de inte tål mjölkprotein eller röda bär nu betyder ju inte att de inte kan äta de senare i livet.

  Gilla

 4. Min helammade dotter blev prickig och gnällig av blåbär, hallon och banan, vilket var bland det första hon fick smaka. Långt innan vi gav henne något med socker/stärkelse i.

  Nu vid 1,5 års ålder tål hon hallon och blåbär, men banan blir hon fortfarande prickig av, trots att vi ätit paleo hela sommaren. Äter inte mycket sötsaker annars heller. Livsmedel med gluten äter vi inte alls, inte ens ”spår av” i nötter osv.

  Mjölkproteinallergi är det också många som får redan när de helammas.

  Gilla

 5. Hallå Mats!
  Jag tolkar din text som att du tycker att all allergi kommer från dålig kost.
  Jag är född med min allergi.
  Så min allergi kom inte av någon dålig kost.

  Jag kunde inte äta nöt och fläskkött för jag var tydligen allergisk mot deras foder. Jag åt bara vilt kött till tonåren. Så jag har vuxit upp på vilt kött, pasta, potatis och päron. Inga grönsaker, inget godis och ingen frukt. Inte så näringsrikt tyvärr.
  Men sen växte min allergi bort mer och mer. Idag kan jag äta det mesta utom fisk och skaldjur.

  Sen är det ju så att jag är född i mitten av 80-talet. Vi drack inte läsk hemma, två ggr per år kanske. Godis var jag allergisk mot och chips köpte vi aldrig.
  Så tack vare allergin kunde jag inte äta en näringsrik kost. Men nu går det bra och det är jag glad över.
  /Jessica

  Gilla

 6. Jag blir väldigt provocerad av det du skriver. Jag och min sambo är inte allergiska mot något. Dock är vår son på 8 månader allergisk, troligtvis sedan födseln mot vete, korn, råg, mjölkprotein. Jag åt inget godis, läsk eller andra sötsaker under graviditeten och min son helammades när vi fick reda på allergierna. Det är skillnad på allergi och intolerans. Jag tror inte alls på det du skriver, du får gärna visa en eller flera pålitliga källor för att stärka dina påståenden.
  Det låter mer dom önsketänkande och okunskap. Men jag håller med dig om att maten vi äter är viktig, vi väljer bla ekologiskt så långt det är möjligt.
  Mvh Malin

  Gilla

 7. Hej Mats!
  Så j…kla bra skrivet. Detta skulle alla föräldrar läsa men det gör de tyvärr inte. Själv har jag bett mina ” barn” 23 och 27 år gamla om ursäkt för den kost som vi gett dem under deras uppväxt, och då har de inte alls fått så mycket socker som dagens barn får. Jag är varit tydlig med att säga att vi blivit totalt lurade med dagens kostråd.
  De har naturligtvis fått din bok och Andreas Eenfeldts bok Matrevolutionen, men ännu inte läst dem, sorgligt nog. Men de har snappat mycket ändå på de fem månader som jag hållit på. Håll ut Mats, den kunskap som du och alla de andra sprider kommer att vara ovärderlig för våra efterkommande. Tack för en bra blogg
  Mvh Pia

  Gilla

  • Bra skrivet?! Förlåt men känner du någon med medfödda allergier?! Barn som kaskadspyr och svullnar i halsen av mjölk, vete, ägg och olika sorters frukt? Pollen och korsallergier? Om det hade varit så enkelt som Mats skriver skulle inte vara allergiska barn behöva lida så mycket. Och tro mig, jak kan LCHF och alla andra dieter för ”självläkande människa” för att kunna ge mitt barn det bästa! Jag är arg.

   Gilla

   • Ja, jag känner barn och föräldrar som har det så besvärligt. Det är ca. 15 % av befolkningen som har allergi, och när nära hälften av barnen inte kunde äta glassen så känns det märkligt. Är det bara barn som har allergi? Det finns ca. 2 miljoner barn (0-17år) i Sverige och det är ca. 20 % av hela vår befolkning. Nu ökar ju allergierna och det kan man ju ta sej funderare på.
    Jag ser ju oxå hur mycket sött och onyttigt många (inte alla) barn och ungdomar äter idag. Det behöver man inte öppna gluggarna särskilt mycket för att se. Mats skriver mycket tänkvärt och bra på bloggen och aldrig har jag sett att han fått så mycket reaktioner från läsare som nu. De föräldrar som borde läsa detta inlägg av honom har nog fortfarande inte gjort det, och ni som gjort det verkar redan vara välinformerade, så varför denna ilska ???
    Att vara arg har aldrig hjälpt någon allergiker, iallafall fall inte så vitt jag vet, ännu.
    Mvh Pia

    Gilla

 8. Blir sjukt provocerad när nån kan skriva såhär. Gissar ju på total brist på kunskap.

  Så hela läkarkåren har fel om allergier o du har rätt.

  Så min son fick allergi från födseln pga vad jag åt då?? Då borde väl 90 % av barnen va allergiska.

  O om jag då lägger om kosten kommer han då bli fri från sina allergier och kommer att kunna äta nötter o mjölk utan att riskera att dö? Ja men då e det ju lika bra att kasta iväg adrenalinsprutorna köpa din bok så kan han leva som alla andra barn om en månad!

  Tänk efter lite innan du skriver om sånt du inte kan.

  Gilla

 9. Du, om jag skulle servera min 1,5 åring morfars glass så kan ju du köra henne i tutut till sjukan sen då!
  Ett tips är att lära dig hur en epipen fungerar med!
  Hon får nämligen allergichock av mjölkprotein! O nej, jag hittar inte på.
  O nej. Hon äter inte massa mjölmat eller annat socker.
  Förklara den du!?

  Gilla

 10. Visst är det så att en kost rik på stärkelserik mat, socker, tillsatser och annat skräp inte är bra för oss. Tyvärr är det det enda vettiga jag kan se i ditt inlägg. Allergi mot hallon är ovanligt, jag har svårt att tänka mig att du mött speciellt många barn med det. Allergi mot mjölkprotein är däremot vanligare, och är också den vanligaste allergin hos spädbarn. Det är en allergi som utvecklas när barnet är några månader gammalt, alltså långt innan det hunnit äta skräpmat. Det finns inget samband alls mellan mjölkproteinallergi hos små barn och dålig kost eller högt sockerintag. Nästan alltid växer en mjölkproteinallergi bort när barnet blivit några år, för en del sitter den kvar upp till skolåldern. För ett fåtal blir den livslång. Sedan finns det de som är laktosintoleranta, som reagerar på mjölksockret och inte mjölkprotein. Om man är laktosintolerant saknar med ett enzym i tarmen för att bryta ner laktosen, men det är helt andra mekanismer än allergi, som du skriver om ovan.

  Det är fint att du vill bjuda på glass utan tillsatser och socker. Fortsätt gärna med det. Men sprid inte okunskap och felaktig information genom att påstå att barn som är allergiska mot grädde är det pga dålig kost.

  Ett tips är att även erbjuda en mjölkfri variant av din LCHF glass, där grädden byts ut mot kokosgrädde eller fet kokosmjölk och kokossmör. Det blir också gott. Och är bättre än de färdiga glasspaketen i frysdisken.

  Karin Holmgren

  Gilla

 11. 80% socker i pasta, skulle inte tro det.

  Gilla

 12. Hur kan du skriva något som är så fel?
  ”Allergisjukdomar ingår i de 40-tal metabola inflammatoriska sjukdomstillstånd som kan uppstå i kroppen tack vare en felaktig kosthållning, enligt mitt förmenande. ” Mitt barn kunde inte ens dricka bröstmjölk om jag åt mjölkprodukter eller ägg. Han har medfödd allergi mot spannmjöl. Allergier mot frukter och grönsaker kommer och går, samma med pollen, de är så kallade korsallegier. Allergi mot pälsdjur är också medfödd.
  Hur kan du argumentera mot det då att vi har skapat mitt barn allergi när han föddes med det och jag har alltid tänkt på det vad vi stoppar i oss? Har du läst kanske lite mer seriös forskning om vad skapar allergier egentligen? Nej? Det har jag gjort eftersom vi har levt med allergierna i 5 år. Varje dag. Och varje dag, varje måltid måste vara planerad, det blir inga spontana besök eller ”äta ute”. Ingen läsk, bara fruktjuice utan tillsatt socker, gluten, ägg- och mjölkfri diet. Nu också utan havre, morötter, äpplen, persikor. Kan du ge mig några råd då? Ska jag stoppa i min 5åring dina LCHF glass (vilka jag gör hemma själv för de som kan äta det) för att bota hans allergier? Vet du vad kan hända då? Ju, akuten, adrenalinspruta, andningsproblem, kaskadspyande och eksem på det i en månad. Det är det som händer för många allergiska barn. Och inte för att deras föräldrar slarvade med maten, för att det har vi aldrig gjort i hans hela 5åriga liv.
  Jag tror att du bör be för ursäkt alla som har allergier och som har barn med allergier för att du sprider okunskap och förolämpar de som kämpar varje dag för att få ihop vardagen. Vi har det tillräckligt svårt.

  Gilla

 13. Och nu blev mitt kommentar raderad. Snyggt jobbat Mats!

  Gilla

  • Och nu när den här igen. Konstigt.

   Gilla

 14. Nu är det ju så att för mycket protein och fett, med brist på kolhydrater orsakar försurning i kroppen, inte som du menar, överskottet av kolhydrater… Vi är som en brasa ungefär. Kroppen behöver proteiner, fett och kolhydrater. Utan kolhydrater blir det som att brasan bara kan pyra och ryka, utan att få en låga. Kolhydrater ger oss energi och är hjärnans främsta energikälla. Barn behöver kolhydrater för att kunna tänka och koncentrera sig! Och att vetemjöl och pasta innehåller 70-80 % socker… Socker är kortare kedjor av kolhydrater, alla kolhydrater bryts ned till kortare kedjor/glukos i det långa loppet. Det fina är att även fett och proteiner blir till glukos i slutänden. Tror du snarare borde varna oss för rött kött med tungmetaller när det gäller cancerrisker… och gallsalterna som irriterar tjocktarmen och kan orsaka cancer i tjocktarmen, om vi äter för mycket ”animaliskt fett”.. Mycket fett = mycket gallutsöndring = mycket gallsalter = mycket irritation… Sluta hylla fettet, tag reda på fakta innan du skriver en bok.

  Gilla

  • Nja ägget, dina kommentarer verkar inte uppdaterade alls. Men jag välkomnar debatten. Jag är tacksam för alla kommentarer och jag väljer att svara alla via mitt svar här till ägget. Bra namn förresten. Ägg är verkligen ett idealiskt livsmedel för människan. Jag har en egen hälsoresa som är dramatisk i sin struktur. En hel rad av inflammatoriska sjukdomstillstånd har läkt sig i min kropp. I 5,5 år har jag ätit strikt LCHF-kost med mycket naturligt fett och ett minimum av kolhydrater . Jag har aldrig haft bättre värden än nu när jag är 61 år. Inte ens när jag var elitspelare i fotboll. Jag själv hade aldrig trott på ett sådant förlopp om jag inte upplevt det själv. https://fethalsa.wordpress.com/about/
   Jag har träffat på massor av människor som gjort liknande hälsoförbättringar med LCHF genom åren inklusive människor med allergiska besvär.
   För 30 år sedan var det i genomsnitt en elev i Sverige, i en mellanstadieklass, som hade allergiska besvär idag är det nära hälften av eleverna i motsvarande klass som har allergier av olika slag. Den officiella förklaringen är att vi får allergiska besvär genom olika slags miljögifter och liknande. Det kan så vara till en del men jag själv är övertygad om att vår konsumtion av för mycket sockerarter och för lite naturligt fett är den stora boven när det gäller allergiska besvär och intolerans av olika slag.
   Även forskarna börjar nu erkänna att här finns en stor kunskapslucka om hur ”kroniska” inflammatoriska tillstånd i kroppen uppstår och fortsätter. En ny studie är på gång i Göteborg, på mitt initiativ, om hur kosten påverkar hälsan. Fokus i den studien är inflammation och vårt immunförsvar. Några av Sveriges främsta forskare är med på denna resa. Inget läkemedelsföretag är inblandat.
   Jag är verkligen inte ute efter att skuldbelägga föräldrar för att deras barn får allergiska besvär. Det är inte föräldrarnas fel och heller inte barnens. Vi har fått lära oss att kolhydrater är bra och att naturligt fett som smör är fel och farligt. Inte konstigt att det blir irritation när någon som jag påstår tvärtom.
   Om någon har tid så uppmanar jag er att läsa olika artiklar på min blogg som varit igång sedan 2010 och jag har skrivit närmare 600 artiklar om mat och hälsa. Det är gratis! Läs även https://fethalsa.wordpress.com/min-bok-frisk-av-mat-lchf-fran-borjan/
   Någon undrade om det kan vara 80 % socker i pasta? Det är faktiskt över 80 % sockerarter, inte rörsocker, i många pastapaket. Jag pratar om kolhydrater som är samlingsnamnet för alla sockerarter. Det är bara att vända på ett paket Barilla och läsa innantill om andelen kolhydrater. Liknande kan man göra med mjölet. Vänd på ett paket med vetemjöl och läs hur stor andelen gram kolhydrater är per 100 gram mjöl. Detta är det djävulska med vår moderna mat. Enormt mycket sockerarter i maten men det smakar inte ens sött.

   Ha en fortsatt skön sommar hälsar
   Mats Lindgren

   Gilla

   • Den officiella förklaringen till födoämnesallergier hos barn är alls inte ”miljögifter och liknande”. Om du är genuint intresserad av varför man tror allergier uppstår kan du börja med att läsa boken Allergi och Astma hos barn. Den finns här: http://www.barnallergisektionen.se/Boken/BOK_AAB.pdf

    Det finns definitivt inget samband mellan kost hos spädbarn och deras utvecklande av allergier, utveckla gärna vad du menar med det påståendet. Eller att allergiska barn skulle vara mer benägna att få cancer på grund av sin kost.

    Att många mår bättre på LCHF är det ingen som ifrågasätter. Vi ifrågasätter att du påstår att barns allergier beror på en felaktig kost, och att om de skulle lägga om sin kost till LCHF skulle de bli av med sina allergier. Det är ett påstående som är fullständigt absurt och tyder på att du inte har en aning om vad du pratar om. Det är synd, för det drar ner din trovärdighet i allt annat du säger också.

    Och irritationen har självklart ingenting att göra med att du förespråkar smör. Du får gärna förespråka smör, grädde och ett lägre intag av socker. Eller en vegetarisk kost. Eller en vegansk. Eller vad som helst egentligen. Men går du ut med påståenden om allergier och dess orsaker, eller cancer, som är tagna helt ur luften, då får du räkna med att mötas av irritation. Okunskap är alltid oerhört irriterande.

    Gilla

 15. Som allergimamma blir jag uppriktigt ledsen och alltigenom arg av det du skriver. Var vänlig kolla upp fakta och riktiga vetenskapliga studier innan du hittar på detta!!!! Det finns människor som felaktigt går på det du skrivare och orsakar anafylaktisk chock av detta!!! Min egen sexåring är dödligt allergisk mot jordnötter. Risken att han skulle drabbas av akut hjärtstopp och andnöd pga igensvullen hals om han äter jordnötter är så stor att han ALLTID måste ha tre olika sorters mediciner med sig. Det är inte påhitt. Det är fakta.

  Gilla

 16. Jag har hört att hjärnan inte får tillräckligt med energi på lchf kost & nu tror jag banne mig att det stämmer!!!!
  Hur kan du påstå att allergier beror på felaktig kosthållning ????
  Många barn föds med sina allergier och reagerar redan via bröstmjölken.
  Jag äter inte massvis med kolhydrater i form av socker & vitt mjöl men min son blev ändå allergisk mot ägg & mjölkprotein via bröstmjölken..

  Gilla

 17. Jag tror att vi föräldrar med allergiska barn är mer kostmedvetna än de flesta människor. Vi har genom den svåra vägen lärt oss kostens betydelse. Och vi alla får laga maten från grunden. Jag tror att du aldrig upplevt ett barn som varit allergiskt. Du har nog aldrig upplevt att höra ditt barn skrika av smärta i timtal, haft blödande avföring eller svår eksem över hela sin kropp. Jag tror heller inte att du aldrig upplevt den enorma skräck en förälder genomgår när insikten kommer att mitt barn kan dö vilken stund som helst för att hon svullnar upp i luftvägarna eftersom hon stunden innan fick i sig en droppe mjölk! Våra barn är ofta allergiska mot många födoämnen. Däribland också vete och sädesslag, ris, majs etc. Det finns barn och vuxna med ett 40-tal allergier, de finns de med ett 70-tal med. Du har tyvärr ingen aning om vad du skriver om. Du har alldeles för lite kunskap om allergier för att överhuvudtaget uttrycka dig. Du är respektlös, sårande och elak! Lchf är nog bra på sitt sätt för många människor. Men med det här inlägget gick du över gränsen. Uppkomsten om varför allergier uppkommer finns det många teorier om och våra tillsatser, processad mat och gifter påverkar säkert. Det är bra att du förespråkar det du tror på och vill göra människor friskare. Men att hyckla stackars föräldrar som kämpar tills de står på kantens rand för att våra älskde barn ska må bra så bra de kan är mycket sorgligt!

  Gilla

 18. Du är inte ”frisk” i huvudet! Du borde läsa på mer om allergier.

  Gilla

 19. Då du skriver fullt med felaktigheter här – skulle väl ingen vettig människa handla din bok! Ta reda på vad som gäller innan du skriver eller skriv inte om ämnet istället för att sprida rena lögner.
  Nu har du en hel del bra kunskap av de fantastiska föräldrarna till allergibarn i kommentarer här, Mer kan du söka efter av t ex seriösa medicinska sajter och Astma- och Allergiförbundet.
  Vad ger dig rätten till att skuldbelägga föräldrar till allergibarn som kämpar för sina barns välmående?

  Gilla

 20. Ojoj, känns som du hamnat på hal is..
  Snacka om skuldbeläggande av föräldrar till barn med allergi!
  Mina barn föddes m allergi. Ett arv jag skulle gett vad som helst för att slippa ge dem!
  Jag åt inget socker alls under graviditeten, vi äter inget vitt socker, mjöl eller annat raffinerat nu och lik förbannat fortsätter vi upptäcka nya allergier hela tiden! 😦
  Dina Uttryck som ”curlar sönder” och ”kommer drabbas av cancer” känns verkligen som en käftsmäll…
  Äter inte LCHF men väldigt likt. Bara ekologiskt och ser skillnad från dig, numera sönderbehandlad komjölk som ett av de vita giften, har sett positiv skillnad på hela fam sen vi tog bort det hemma pga allergi hos ett av barnen.
  Visst mår människan bättre av mindre socker och mjöl, men att påstå att det är anledningen till, och lösningen på allergier är verkligen bara oförståndigt skuldbeläggande.
  Jag är glad att mina barn slipper läsa ditt inlägg, det är jobbigt nog för både dem och mig att behöva ha stenkoll på allt de äter, och hela tiden behöva tacks nej till gott som bjuds.
  Vi vuxna kan inte trolla bort barnens allergier, men vi kan hjälpas åt att ta bort hindret i dem, genom att ha förståelse, och erbjuda alternativ!
  Här hemma har vi alltid ätit ”mammas glass”.
  Mixad på kokosgrädde.

  Gilla

 21. Många här som har barn med ”medfödda” allergier. Jag är själv allergisk sen jag var liten och har lagt rätt mycket energi på att försöka utröna varför. Vad jag fått fram är i princip ingen allergisk från födseln utan det utvecklas som tidigast under första halvåret. Blanda inte ihop med barn som kräks av mjölkprotein mm utan nu pratar jag allergisk reaktion. Vad jag skulle vilja ha statistik på är hur det ser ut för barn som inte vaccineras. Om allergier uppstår efter vaccination vore det ju klart intressant att se om det också är anledningen. Nån som har ett barn som blev allergiskt före det vaccinerades?

  Gilla

  • Jag har ett barn med bekräftade IgE medierade allergier vid 4 månaders ålder. Reaktionerna började när han var 2 månader. Han var inte allergisk när han föddes, det kom alltså efter 2 månader men innan första vaccineringen (som är vid 3 månader).

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: