Lipitor ger diabetes?

augusti 8, 2014 kl. 5:14 e m | Publicerat i Okategoriserade | 6 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,

images

Närmare 1000 kvinnor har stämt läkemedelsföretaget Pfizer för att deras kolesterolsänkande medicin Lipitor ger diabetes. Flera tidningar och media publicerar detta idag bland annat Svt!  Kvinnorna säger att de fått diabetes som en biverkning av medicinen.

Den kolesterolsänkande medicinen Lipitor är världens mest sålda läkemedel med en försäljning på cirka 130 miljarder dollar eller motsvarande 900 miljarder kronor.

Jag tycker att Professor Maj-Lis Hellenius ska bäva inför när sanningen kommer fram om hur viktigt naturligt fett som smör och produktionen av kolesterolet är för att våra kroppar ska fungera? Jo, därför att hennes Livsstilsmottagning på Karolinska är från början sponsrad av läkemedelsföretaget Pfizer som i sin tur tillverkar kolesterolsänkande medicinen Lipitor. Saken är den att Maj-Lis Hellenius länge hävdat att t.ex. smör höjer kolesterolet eftersom det är så mycket mättat fett i smör (cirka 80%).

Fet hälsa har länge hävdat att naturligt fett som smör är helt livsnödvändigt för oss människor och hjälper till att hålla oss friska och stärker immunförsvaret. Kolesterolmyten som säger att naturligt fett är farligt är en av de största bluffarna som Livsmedelsverk, sjukvård och Professor Maj-Lis Hellenius länge hävdat. Ingenting kan vara mer fel. På senare tid har det framkommit att dietisternas utbildning i USA är sponsrade av företag som t.ex. Coca-cola.

Vem ska vi tro på?

Ja vi ska i varje fall inte tro på Diabeteskliniken i Kungälv och vad deras läkare hävdade för två år sedan. Då behandlades samtliga dibetiker typ 2 med insulin och kolesterolsänkande medicin. Ingen kostbehandling överhuvudtaget. Det är ungefär som om brandsoldater har tändvätska i brandslangarna. Den gången besökte jag diabeteskliniken efter att ha gjort en ögonbottenfotografering på Kungälvs sjukhus. Jag hade med mig min bok ”Frisk av mat, LCHF från början” första upplagan och visade upp den för läkaren. Jag tänkte att de kunde använda den på diabeteskliniken. Jag blev utslängd och läkaren varnade mig för LCHF (som gjort mig frisk). Den läkaren visste inte ens att LCHF-kosten blev godkänt redan 2008 som kostmodell för diabetiker. Visst är det upprörande!!

Det går inte att tro på varken läkare eller dietister när det gäller svåra inflammatoriska tillstånd som diabetes typ 2 med flera sjukdomar. De har helt enkelt inte kunskapen. Inte heller myndigheter som läkemedelsverket eller Livsmedelsverket kan vi tro på för de är helt enkelt inte uppdaterade på hur kosten påverkar hälsan. Vi vet heller inte vilka kopplingar till livsmedel och läkemedelsindustri som höjdarna har på Livsmedelsverket eller Läkemedelsverket? Bestickning verkar ju förekomma lite varstans.

Sunt förnuft är en bra början för vad vi ska tro på!

Socker ger sockersjuka, det är enkel logik som inte inte varken sjukvård eller SLV har fattat. Socker är inte bara socker utan alla slags sockerarter ger samma effekt. För mycket blodsocker (Glukos) som inte får plats som energi till cellerna ger i herrelöst tillstånd näring till olika slags inflammatoriska tillstånd i kroppen.

Naturligt fett som smör och djurfett har vi ätit i miljoner år. Maj-Lis säger att vi blir sjuka av det! Sjukvården säger att våra kärl blir förfettade och till slut får vi proppar. Ordet förfettad är uppfunnet av någon, antagligen en läkemedelsindustri som tillverkar kolesterolsänkande medicin. Det ordet, förfettad, finns i de kommande läkarnas läroböcker. Visst har vi anledning att känna oro för att gå till läkaren.

Vi behöver det naturliga fettet som smör och det allra bästa fettet av alla är ekologiskt kallpressat kokosfett. Beställ det av Crearome!

Kokosfett innehåller 98 % fett. Livsfarligt alltså enligt Livsmedelsverk och Professor Hellenius. Enligt mig kan du inte äta bättre. Ta minst ett par matskedar varje dag så smörjas hela kroppen. Kokosfett har jag ätit varje dag i 5,5 år och jag kan verifiera allt positivt som sägs om kokosfettet/oljan.

Ett antal läkare har bytt åsikt och sida!

Annika Dahlqvist, Andreas Eenfeldt (Kostdoktorn), Ralf Sundberg, Fredrik Nyström är alla läkare som förordar LCHF-kosten. Dessa läkare kan du lita på enligt min mening. Ett antal läkare har bytt åsikt efter sin pensionering och förordar nu LCHF-kosten. Det är säkert betydligt lättare att stå för sådana åsikter efter pensionen.

Tyvärr är det alldeles för få läkare som har lite ruter i sig. Varför är det inte fler läkare i Sverige som förordar LCHF-kosten kan man fråga sig? Tusentals människor har ju fått sina sjukdomar läkta tack vare den kosten.

Du kan tro på mig som blivit av med diabetes typ 2, ledvärk, prostatabesvär, kärlkramp, kronisk bronkit m.m. Hade jag inte upplevt det själv så kanske inte jag heller hade trott på LCHF-kosten. Åsikterna för och emot LCHF har blivit så oerhört polariserat. Det kan kanske bero på att t.ex. jag själv upplevt så fantastiska hälsovinster kan låta för mirakulöst. Jag vet ju många andra som gjort liknande hälsoresor och de tycker också att det är mirakulöst.

Idag är det så att de som prövat LCHF och gjort hälsovinster tror blint på den kosten och de som inte prövat tror inte alls på den verkar det som. Polariserat till tusen alltså.

Köp min bok Frisk av mat direkt av mig! Maila namn och adress till lindgren.mats@comhem.se eller till info@lchfmatkasse.se så skickar jag betalningsanvisningar. Boken kostar 149 kronor plus frakt!

IMG_0040

 

 

6 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Ja, det är märkligt, att man överhuvudtaget inte tar med kosten i beräkningen! För ungefär 1 år seden började en långvarig diarré hos mig och jag diagnostiserades med Ulcerøs colit. Det tog ett halvår av medicinering (till sist även med Azatioprin – svagt cellgift). Jag fick ett häfte (storlek ca A6) om sjukdomen och jag var ju jätteintresserad av att se om de skrev något om kostens betydelse, för jag vet (från min dotters sjukdomshistoria med samma sjukdom), att det är mycket viktigt. Inte ens EN sida i ett redan litet format på broschyren!

  En sak som förbryllade mig var dock, att dessa besvär uppstod omkring ett halvt till ett helt år efter vi började med (först strikt, sen mer liberal) LCHF. Många andra vittnar ju om att de blir bättre i magen! Men i senaste nummer av LCHF-tidningen läste jag med stort intresse Per Wikholms artikel om resistent stärkelse – vilket tydligen är mycket viktigt för just tjocktarmens välmående. Jag fortsatte då läsningen av honom på nätet. Det är mycket intressant. LCHF’are får nämligen inte mycket RS genom sin kost, och är man då redan i riskzonen, då är risken att man får seriösa problem. Då jag genomgått många penicillinkurer genom åren och inte minst förre året (2 olika kurer varav en bredspektret – som är de värsta) pga av envis lunginflammation ovanpå en sjukt (!) förfärlig influensa. Min bakterieflora har ju helt säkert varit enorm rubbad! Ett halvår efter kom tarmproblemen!

  Så nu har jag skippat cellgiftet (som jag var enormt tveksam till redan från början), och kör med intag av potatismjöl, enligt Per Wikholms förslag. Ännu går det bra. Vill gärna undvika kemiska läkemedel så långt jag kan och hellre använda naturliga lösningar.

  Gilla

  • Hej Steffen, det låter som om du är på rätt väg. Jag tror också att för vissa så är det bra med lite resistent stärkelse för att få igång bakteriekulturen i magen. Du verkar ha haft en genominflammerad kropp och många inflammatoriska tillstånd samtidigt i kroppen brukar tyda på att PH-värde och immunförsvar inte fungerar optimalt. Något håller igång inflammationerna och t.ex. i mitt fall var det alldeles för mycket kolhydrater och för lite naturligt fett i maten som ställde till det. Det vet jag ju nu i efterhand eftersom jag sitter med facit i hand just på min kropp. Om man ägnat många år till att förstöra det egna immunförsvaret kan det ta ett tag innan man märker hälsovinsterna med LCHF-kosten. Exempelvis tog det 3,5 år för min kroniska bronkit att läka sig med hjälp av LCHF. Jag var själv sjuk för jämnan tidigare upplevde jag det som och det räckte att någon andades på mig för att jag skulle bli sjuk. Numera är det 5 år sedan min senaste rejäla förkylning. Snacka om skillnad!
   Hälsningar från,
   Mats

   Gilla

   • Hej Mats. Tack för svar. Ja, ingen tvekan om, att jag är genominflammerad. Utöver Ulcerös colit, har jag andra autoimmuna sjukdomar: började med fibromyalgi, dessutom Sarkoidos och Sjögrens syndrom. Jag tycker jag har fått lite lättnad i symptomen kopplade till Sjögrens, men fortfarande är jag inte bra. Problemet är nog också, att det har gått och blivit lite för liberal LCHF (lite för mycket typ mjukglass och annat i den vägen. Inte dagligen, men för ofta). Vi har pratat om, att nu får vi nog ”strikta” till oss lite!
    Hälsningar, Steffen

    Gilla

 2. Det här var intressant, hittade din sida när jag letade efter information om atorvastatin/Lipitor. Har lite erfarenhet av det här med Lipitor och diabetes själv. Min pappa medicineras med Lipitor och min mamma har diabetes. Båda äter ”normal” kost och som jag upplever det blir de bara sämre och sämre ju äldre de blir. Själv äter jag paleo sedan flera år och lutar åt LCHF hållet vad det gäller intag av fett kontra kolhydrater. Nu är det så att min pappa inte längre fick ut Lipitor (http://www.atorvastatin.se/lipitor/) på apoteket utan ett generisk atorvastatin läkemedel som han inte ville ha. Detta föranledde en diskussion mellan honom och mig om matens inverkan på kolesterolet och risker för hjärt- kärlsjukdomar. Han är i alla fall öppen för att prova något nytt, men, problemet, som jag upplever det är den stora auktoritets tron på läkarekåren. Detta gör att det är mycket svårt att ”övertala” folk (även närstående) att prova något som går emot vad sjukvården säger. /Roger

  Gilla

  • Hej Roger! Tack för din kommentar. Vi har ett långt och mödosamt arbete att utbilda sjukvården! Men fortfarande har vi det fria valet, tack och lov. Jag tror också mycket på vår nya kommande koststudie i Göteborg. Den kan rumstera om lite! Du kanske skulle kolla min bok ”Frisk av mat, LCHF från början” som du kan läsa om på https://fethalsa.wordpress.com/min-bok-frisk-av-mat-lchf-fran-borjan/
   Kan kanske vara något för din Pappa!!
   Ha det gott gott hälsar
   Mats

   Gilla

 3. Man kan väl äta denna kost utan bok? Själv gick jag ned 12 kg med 5-2 diet också utan bok!
  Åt det jag ville hela tiden och fortfarande, är inne på mitt 5 år!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: