Ont i lederna, naturligt åldrande eller?

augusti 17, 2014 kl. 7:23 e m | Publicerat i Okategoriserade | 3 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

images

Artros är den vanligaste ledsjukdomen i Sverige. Mellan 700000-800000 människor i Sverige beräknas ha sjukdomen. Enligt sjukvården finns inget känt botemedel. Endast värktabletter och liknande används för att lindra smärtan. Dessutom finns en rad andra reumatiska sjukdomar som inte är lika kända. Gemensamt för alla är att sjukvården betraktar dessa sjukdomar som en del i”naturligt åldrande”!

Om närmare 1 miljon människor i Sverige lider av reumatiska sjukdomar så är ju detta en oerhörd marknad för värktabletter av alla de slag. Någon eller några blir mycket rika på att människor ständigt har ont. Om dessutom sjukvården hävdar att reumatiska besvär bara är ett ”naturligt åldrande” så finns där kanske inte så mycket hopp.

Men jag har en helt annan åsikt kring ledsjukdomar och reumatiska besvär. Jag tror att de flesta av dessa sjukdomar uppstår på grund av karamelliseringen av våra kroppar. Det är alltså en felaktig och inflammerande kost som gradvis förstör våra kroppar. Det handlar om för mycket sockerarter i maten och för lite naturligt fett som åstadkommer skador på våra kroppar. Det verkar som vi blir försockrade i alla delar av kroppen som så småningom leder till metabola sjukdomar av olika slag. Exempel på detta är diabetes, hjärtkärlsjukdomar, cancer, reumatiska sjukdomar, migrän, eksem, allergier m.m.

Det finns naturligtvis ett skäl till att jag tror att vi ”äter” oss till ledbesvär. Jag själv har haft ont i framför allt fingerlederna i många år som senare utvecklades till andra delar av kroppen. Mina mångåriga ledbesvär försvann med hjälp av LCHF-kosten och har inte återkommit. Om jag någon gång skulle slarva med maten så kan jag lita på att mina fingerleder talar om det för mig. Då kan det ”knirka” lite i dom och jag uppfattar det som en varningssignal.

Sjukvård och läkemedelsindustri i symbios!

1 miljon människor som knaprar värktabletter varje dag är ju en oerhörd marknad. Det finns alltså ingen anledning för läkemedelsföretag att börja forska i orsaker till ledbesvär och artros. Varför ska de ta bort en fungerande oerhört vinstgivande  marknad? Tyvärr verkar det inte som om sjukvården vågar titta på alternativ när det gäller att behandla reumatiska sjukdomar. Så agerar sjukvården även när det gäller andra metabola sjukdomar som diabetes, hjärt-kärl och cancersjukdomar. Man sitter tyvärr i knäet på läkemedelsföretagen och FASS-katalogen

Alltså återstår bara möjligheten för folk att prova själva. Alltså om du har ledbesvär av olika slag så uppmanar jag dig att pröva på LCHF-kosten. Det finns nämligen en icke-inflammerande faktor i den kosten som kan spara mycket smärta och pengar i minskat medicinbehov. Grunden i mitt tänkande är att vi får ett överskott av glukos (blodsocker) som inte tas upp som energi av våra celler. Detta blir istället till bränsle för olika inflammatoriska processer i kroppen som övergår till att bli kroniska. Många av våra sjukdomar idag som t.ex. prostatabesvär, ledbesvär, värk m.fl. hamnar gärna i facket ”naturliga åldersbesvär” av läkare som inte vet något annat.

Detta är inte sant enligt min uppfattning. Jag tror att vi kan påverka våra ”åldersbesvär” långt mer än vad läkarna tror är möjligt. Anledningen till mitt tyckande är förstås min egen kropps utveckling från sjuk till frisk som läkarna inte kan förklara. Det finns en enkel förklaring enligt mig och den handlar nästan uteslutande vad vi stoppar i oss.

Frisk av mat, en guidebok i tiden!

Om du vill ha en bra guidning till ett friskare liv så föreslår jag att du läser min bok ”Frisk av mat, LCHF från början”. Den är nu ute i sin andra upplaga och massor av människor har hittat tillbaka till hälsa tack vare den boken. Läs den du också! Boken kostar 149 kr plus frakt och du beställer den direkt genom mig eller via Adlibris. Maila ditt namn och adress till mig på lindgren.mats@comhem.se eller till info@lchfmatkasse.se  så skickar jag dig betalningsanvisningar och bok.

IMG_0040

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Visst är det så.

    Gilla

  2. De verkliga bovarna i detta sammanhang är de toxiner, som ingår i säd i varierande grad. Dessa är ytterst farliga för människan, särskilt lektinerna och de molekylhärmande proteinerna som orsakar autoimmuna reaktioner. Så förutom urin och fekalier från råttor, så har man dessa mycket allvarliga förhållanden att ta hänsyn till alldeles förutan den stärkelsebaserade kolhydratladdningen när man äter sin kära macka!

    Gilla

  3. Jag har haft stela leder o värk i skelettet, svårt att gå på mornarna pga av stelhet i anklarna. Jag har samlat på mig vatten o ofta varit svullen i fingrarna. Jag har haft IBS med ständiga skov med blödningar o ofta klåda. Svampinfektioner. Svullen mage, diarreer o ont i magen sen ungdomen. Detta har varit ”normalt” för mig i så många år, allting kom ju inte på en gång! Sedan jag började äta LCHF (ej strikt) så har allting försvunnit! Min kropp har blivit ”mjukare” både huden o inuti. Jag är inte lika ”stabbig” att ta på längre:)) Om jag fuskar i några dagar, blir jag direkt stel i leder, fingrarna svullnar, halsbränna o diarré kommer tbx. Mina ben blir stabbigt o sticker. Jag önskar så hett att alla som lider av dessa åkommor, börjar att äta fett! Fettet som jag känner (bokstavligen) smörjer mina tarmar fri från IBS:en. Jag är heller aldrig torr om huden vintertid. Lycka! Tack alla ni som öppnat upp ögonen för så många. Helene

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: