Rött kött i Vetenskapens värld!

augusti 19, 2014 kl. 10:59 f m | Publicerat i Okategoriserade | 6 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

2063855428

Nu har jag tittat på den brittiske läkaren Michel Mousley:s program om rött kött. Anledningen till att han väljer att göra ett helt program om rött kött måste vara de senaste årens rubriker om att kött ger cancer. Effekten eller slutsatserna i programmet som sändes i Vetenskapens värld igår blev kanske inte riktigt vad köttmotståndarna förväntade sig. Det finns inga klara slutsatser om köttets eventuella farlighet eller köttets nyttighet enligt de studier som redovisades i programmet.

Mina kommentarer till programmet!

Av någon anledning har just rött kött kommit att betraktas som potentiellt farligt. Varför inte vitt kött från fågel eller annat kött? Människan har ätit kött i miljontals år och är därför helt anpassad till att äta kött som en viktig del i kosten. Det som inte är bra är dessa kolossala köttfabriker som matar nötkreaturen med kraftfoder. Korna ska inte äta den typen av mat utan äta gräs punkt. Det är klart att vi blir påverkade om vi äter nöt som i sin tur äter kraftfoder med en massa tillsatser i.

Vi konsumenter kan enkelt påverka köttproducenterna genom att inte köpa kött som är uppfött på tillsatser, antibiotika och kraftfoder. Köp ditt kött från bönder som säljer gräsbetat kött. Då får vi ett kött som både är nyttigt, viktigt och som passar människan exakt.

Påståendet att kött ger cancer är primitivt!

Det är verkligen primitivt att påstå att kött ger cancer. Det är summan av vår kost som kan ge oss sjukdomar eller hälsa inte enstaka livsmedel enligt mitt förmenande. Om du äter en kost som innehåller mycket sockerarter/kolhydrater och lite naturligt fett så utsätter du dig för risken att få metabola sjukdomar. Om maten dessutom innehåller mycket tillsatser så stiger risken. Å andra sidan om du äter kött, fisk och ägg, smör plus grönsaker, nötter, bär m.m. så ökar dina chanser radikalt att du får ett starkare immunförsvar som skyddar dig och ger ett friskare liv.

Det var ganska skönt att höra, i programmet, om mättat fett och salt. Nu tvivlar forskarna på att just mättat fett och salt är farligt för människan. Tyvärr råkade jag höra Professor Charlotte Erlandsson i TV4:s morgonprogram med Malou som bestämt hävdade det mättade fettets farlighet. Erlandsson och Hellenius har en del att svara för.

Man kanske skulle föreslå för Michel  Mosley att göra ett riktigt TV-program eller varför inte en TV-serie om alla människor som blivit friska från svåra sjukdomar med hjälp av LCHF-kosten. Då kanske vi kunde få igång forskningen på riktigt!

Under tiden som vi väntar på forskarna och Michel Mosley:s nya TV-serie kan man läsa min bok ”Frisk av mat, LCHF från början”! Du kan beställa den här genom att maila namn och adress till lindgren.mats@comhem.se eller till info@lchfmatkasse.se. Boken kostar 149 kr plus frakt.

IMG_0040

 

 

6 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Michael Mosleys slutsats var i alla fall att den mängden kött han åt under experimentet var farlig för honom. Han skulle dessutom uppfostra sina barn till att bli restrektiva med rött kött. Det var nog tyvärr det budskapet som gick fram i stugorna speciellt eftersom han förfasade sig över sin ”alarmerande” värden avs. kolesterol och blodtryck samt sin viktuppgång på 3 kilo fett (Hur man nu kom fram till det genom att bara ställa honom på vågen?).

  Gilla

 2. Och vad åt han till köttet?? Tur att man läst lite bra böcker och annan info om detta ämne, för annars hade det väl varit dags att ordna för sin
  begravning 🙂
  Mvh Pia

  Gilla

 3. Jag har tagit del av Mosleys tidiga alster för några år sedan, och kunde då konstatera, att han lyckades missförstå stora delar människans fysiologi. Bättre blev det då av 5-2-metoden, och senare hans avbön om felaktiga kostråd. Honom får man ta med en nypa salt, helst havssalt, som innehåller mer mineraler än bergssalt!

  Såg ett danskt festligt program häromdagen om fett och frosseri. Något positivt är på gång där i fettskräckens land. T o m Astrup verkar att ha sett ljuset i tunneln!

  ES. Tror f ö professorn heter Erlansson utan d!

  Gilla

 4. Som jag förstod och tolkade prof. Erlansson i Malou handlade detta ffa om hur man får ökad mättnadskänsla och vilka olika matprodukter som gör att man använder hela tarmen och därigenom inte behöver äta så ofta. Detta medför att vi ökar fettförbränningen i kroppen och undviker blodglukosdalar som gör att sötsuget kickar in… Jag tolkade inte diskussionen som att de så himla bestämt hävdade det mättade fettets farliget – eller har jag fel? Man kanske hör det man vill höra… 😉

  Gilla

  • Hej Anna! Jag har någon slags aversion mot Professor Erlansson så det kan hända att jag också tolkar in mer än vad som sägs. Åtminstone tidigare har hon i media hindrat många från att våga pröva LCHF-kosten liksom Hellenius. Detta på svaga grunder. Hon har verkligen demoniserat det mättade fettet. Jag tror inte att hon ändrat åsikt men man kan ju alltid hoppas.
   Hälsningar från Mats

   Gilla

 5. Överheten har allt att tjäna på att blanda bort korten så länge det bara går. Stölden av våra skattepengar (100-tals miljarder varje år) kommer att pågå många år till. Att tro annat är att vara naiv. Tyvärr.

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: