Verkmästaren i magen=immunförsvaret!

augusti 28, 2014 kl. 11:30 f m | Publicerat i Okategoriserade | 6 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

images

Nya hot i form av sjukdomar mot människan uppstår ständigt i form av virus och bakterier som angriper människor. Det som avgör om man blir sjuk eller inte är nästan alltid hur ditt eget immunförsvar fungerar. Senaste hotet är listeriabakterien som slår hårt mot äldre och mot människor med nedsatt immunförsvar.

Läkare och sjukvård pratar sällan om hur man stärker det egna immunförsvaret helt enkelt av den enkla anledningen att man inte vet hur det går till! Istället pratar de/vi om antibiotika i olika former, om vaccineringar, om munskydd m.m. Hur man stärker immunförsvaret finns inte med alls på dagordningen!

Låt oss se våra egna kroppar som en enda stor bakterie som påverkas hela tiden av anfall av olika slag från den yttre världen. Några påstår att vi har hundratals miljarder bakterier bara i våra tarmsystem. Man kan nästan påstå att vi är bakterier! Vad händer om bakteriefloran i kroppen kommer ur balans? Vad är det som påverkar bakteriefloran i våra kroppar mest? Det är förstås självklart födan som vi stoppar i oss. En kost fylld av kolhydrater och för lite naturligt fett kan störa vår bakterieflora och orsaka smått kaos. Bakterierna och immunförsvaret vet till slut inte vem som är vän eller fiende och det kan sluta med att våra egna bakterier angriper oss själva. Detta kan orsaka autoimmuna sjukdomar som t.ex. diabetes, maginflammationer, hjärt-kärlsjukdomar, cancer m.fl. sjukdomar enligt min mening.

Verkmästaren i magen!

Kommer ni ihåg Magnus Härenstams ”Verkmästaren i magen”? Han visste nog inte hur nära sanningen han var!

Det finns ju väldigt lite forskning kring hur vårt immunförsvar blir starkt alternativt svagt. Man kan konstatera att ett stort antal människor idag har skaffat sig ett fantastiskt starkt immunförsvar genom att avstå från den kolhydratrika kosten och istället äta mer naturligt fett. Det närmaste jag kommer en förkylning idag är några nysningar ibland. Annat var det tidigare!

Men den metoden föresvävar inte sjukvården eller läkare. De sitter fast i ett system av mediciner via FASS-katalogen som inte ens angriper orsakerna till dina inflammatoriska problem. Visst kan dessa mediciner lindra men de skapar också nya problem. Våra bakterier och immunförsvar måste ju även ta hand om alla kemiska preparat som vi stoppar i oss inklusive den dåliga sockerrika maten som vi redan innan har problem med.

Medicinska galenskaper!

Ett typexempel på medicinska galenskaper i miljardklassen är receptförskrivningen av statiner, alltså kolesterolsänkande medicin. Det kan vara så att kolesterolsänkande medicin helt enkelt är farligt för kroppen. Att kolesterol skulle skada kroppen är märkligt och bygger på den märkliga fettskräck som vi levt med den senaste 50-årsperioden. Varenda cell producerar kolesterol dagligen och även levern. Varför skulle den produktionen pågå hela tiden om kolesterol var farligt?

Vår Verkmästare i magen får ytterligare ett problem på halsen, förutom den dåliga maten, genom statinätandet. Det kemiska preparatet i form av t.ex. simvastatin blir ännu en börda för våra bakterier och immunförsvaret.

Liknande symtom är t.ex. svår huvudvärk, migrän, där människor stoppar i sig mängder av paracetamol i form av huvudvärkstabletter. Huvudvärken kan istället vara en signal från kroppen att det egna immunförsvaret är ur lag och försvagat och att du borde göra något åt det. Läkare skriver ut huvudvärkstabletter och försvagar immunförsvaret än mer genom främmande kemiska substanser som kroppen (Verkmästaren) måste ta hand om. En ond cirkel uppstår och ingen vet hur detta ska hanteras.

Signaler från den egna kroppen!

Vi borde vara tacksamma för att kroppen hojtar till genom att sända signaler till oss i form av värk och inflammatoriska tillstånd. Sjukvård och läkare har tyvärr inte insett att födan är den faktor som har störst betydelse för om vi håller oss friska eller blir sjuka.

”Verkmästaren i magen” (immunförsvaret) talar om för oss när han behöver hjälp. Vi måste bara lära oss att tolka signalerna och tro på det han säger!!

”Frisk av mat, LCHF från början” är min egen bok som jag bestämde mig för att skriva när jag gjorde så fantastiska hälsovinster bara genom att ändra min kost. Faktum är att jag gjorde precis tvärtemot sjukvårdens råd och det räddade antagligen mitt liv. Du kan beställa den boken direkt av mig. Det är en av de bästa guideböckerna, enligt mina läsare, där du får en röd tråd att följa och förklaringsmodell som håller. Maila namn och adress till lindgren.mats@comhem.se eller till info@lchfmatkasse.se så skickar jag betalningsanvisningar. Boken kostar 149 kr. plus porto och frakt, totalt 194 kr.

IMG_0040

 

6 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. ”Läkare och sjukvård pratar sällan om hur man stärker det egna immunförsvaret helt enkelt av den enkla anledningen att man inte vet hur det går till! Istället pratar de/vi om antibiotika i olika former, om vaccineringar, om munskydd m.m. Hur man stärker immunförsvaret finns inte med alls på dagordningen!”

  Detta har du helt rätt I !

  Bakterierna kom först, människa sedan. Vi begriper inte att vi bara är en behållare för bakterier.

  Pasteur sade: ”Diseases arise from microorganisms outside the body. They are in the air in the soil, everywhere.”
  Béchamp sade: ”We have to create health in order to prevent disease. As bacteria do not cause disease, it follows that serums and vaccines can neither prevent nor cure. Indeed the most serious disorders may be provoked by the injection of living organisms into the blood, into a medium not intended for them. Such injections may provoke redoubtable manifistations of the gravest morbid phenomena.”

  Men före dessa herrar skrev Florence Nightingale: ”The specific disease doctrine is the grand refuge of weak, uncultured, unstable minds, such as now rule in the medical profession. There are no specific diseases; there are specific disease conditions”
  Vad hände? Den västerländska medicinen antog Pasteurs paradigm. Béchamps föll i glömska. Florence Nightingale reducerades till ”damen med lampan”
  Pateur fick en stadsbegravning och Béchamps en fattigbegravning.
  Mera läsning i boken Jabs, Jenner and Juggernauts av Jennifer Craig, 2009
  och Béchamp or Pasteur, A lost chapter in the history of biology. av Ethel.D. Hume, 1923

  Vi lär inte av historien.

  Gilla

  • Tack för din kommentar Margareta! Ska kolla in ditt boktips!
   Hälsningar från Mats

   Gilla

 2. Först vill jag bara säga att din bok är strålande och väldigt enkel – tror t.om. jag kan få min mamma att läsa igenom den och ändra pulvermosmiddagar till LCHFmen denna.

  Men: Har du hört om forskningsprojektet TORNADO i Stockholm på Karolinska? Startade i måndags ett kandidatprogram i Nutrition på SU/Karolinska där en av professorerna Joseph Rafter berättade kortfattat om sitt forskningsområde (tarmflora) och detta. Här hittar du mer:
  http://ki.se/nyheter/tornado-banar-vag-for-skraddarsydda-livsmedel

  ”..studerar samspelet mellan bakterier och värd är inne i ett expansivt skede. … Idag vet vi bland annat att bakteriefloran stärker immunförsvaret, påverkar nybildning av blodkärl i tarmväggen, reglerar fettupplagring, påverkar avgiftningssystem som bryter ner läkemedel i levern samt utövar antiinflammatoriska effekter på lokala inflammatoriska processer i mag- och tarmkanalen.”

  Kanske intresserar dig! 🙂

  Gilla

  • Tack för din positiva kommentar om min bok ”Frisk av mat” Johanna, det värmer! Angående länken du skickade så tycker jag förstås att ämnet är väldigt intressant. Märkligt nog så var den senaste uppdateringen på deras websida i januari 2014. Där fanns bara nyheter från 2012 och 2013. Frågan är om projektet är stoppat eller vad som har hänt? Lite mystiskt tycker jag!
   Hälsningar från Mats

   Gilla

 3. tack för massa bra info. Jag ska i dag igen försöka få till min lchf igen. Kanon bok ger så mycket bra info Tack.

  Gilla

  • Tack Annelie! Jag antar att du menar min bok ”Frisk av mat”!
   Lycka till hälsar Mats

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: