Träff med diabetesdoktorn!

september 18, 2014 kl. 10:56 f m | Publicerat i Okategoriserade | 9 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

images

Igår träffade jag min läkare igen. Vi gick igenom mina värden och allt var bra. Jag hade supervärden på allt förutom, enligt hans åsikt, på kolesterolet som han tyckte var något för högt. Nedan kan du följa det något bisarra samtalet.

Han sade, – om det hade varit någon annan än du så hade jag direkt skrivit ut statiner till dig. Men eftersom jag vet att du inte kommer att ta medicinen gör jag inte det, fortsatte läkaren.

– Vad menar du, frågade jag? Vet du inte att kolesterol är bra och nyttigt och att mina värden är just så som de skall vara? Det finns inte en enda studie som säger att kolesterol är farligt, sa jag! Däremot finns det indikationer på att ett lågt kolesterol inte alls är bra och eftersträvansvärt, fortsatte jag. – Har du inte läst Uffe Ravnskovs bok ”Kolesterolmyten”, frågade jag? Det hade läkaren inte men han kände till Ravnskovs teorier.

– Du har bevisen mitt framför dig, sa jag. Du känner ju till alla mina tidigare inflammatoriska sjukdomar inklusive diabetes som nu alla är borta. För sex år sedan var jag inte lika kaxig men nu kan jag med fog hävda att en viss sorts mat har en inflammerande faktor i kroppen. Den enda förändring som jag gjort är ju att jag bytt bort Tallriksmodellen med mycket kolhydrater i maten mot LCHF-modellen som innehåller väldigt lite kolhydrater och mycket naturligt fett.

Ja, svarade doktorn, men jag kan ju inte gå emot våra direktiv. – Jag är ålagd att skriva ut kolesterolsänkande medicin om dina värden går över en viss nivå. – Ja, det är inte klokt svarade jag. Istället borde du skriva ut recept på att jag ska äta en viss sorts mat (LCHF) om kolesterolvärdena gick under en viss nivå, menade jag.

– Jag har med mig en bok till dig idag, fortsatte jag. Det är en bok som jag skrivit själv och som beskriver hur jag blivit frisk av mat! Som du vet hade jag både diabetes typ 2, kärlkramp, prostatabesvär, ledvärk m.m. och allt är borta idag. Jag äter inga mediciner alls. -Du och dina medarbetare får den gratis och jag lovar att komma och berätta om min resa från sjuk till risk här på vårdcentralen, sa jag med visst eftertryck.

Denna gången tog läkaren emot min bok ”Frisk av mat, LCHF från början” och påstod att han skulle läsa den. Han har ju fått samma erbjudande tidigare men då har han inte tagit emot den. Det ska bli intressant att höra vad han tycker. han medverkar ju själv till viss del i boken.

Att utbilda sjukvården är faktiskt den enda anledningen till att jag besöker dom nuförtiden. Om de ska kunna hjälpa andra som är i den situation som jag var tidigare så måste de ha mer kunskap!

Nyheter om mättat fett och lightprodukter!

Fett skyddar mot diabetes! I Wien pågår en stor diabeteskonferans och en ny observationsstudie pekar på att mättat fett kan skydda mot diabetes. I övrigt berättar Kostdoktorn, som är på plats, att det mesta handlar om mediciner och insulin. Inte om att kosten kan skydda. Till lunch fick konferensdeltagarna chips och choklad. På en diabeteskonferens!!!

Vi som observerat oss själva i tillfrisknande från diabetes kan intyga att mycket naturligt fett i kombination med lite kolhydrater skyddar och läker!

Konstgjorda (kemiska) sötningsmedel kan leda till högre blodsocker och diabetes enligt en artikel i Dagens Medicin! T.o.m. Stephan Rössner intervjuades i radion i morse om denna nyhet. Han tyckte det var spännande. Vi som läkt oss själva genom att använda både mindre vanligt socker och kemiskt socker har vetat länge att lightprodukter med kemiska sötningsmedel kan vara väl så farligt. Det mest häpnadsväckande exemplet är all sukralos som finns i tandkräm. Det kemiska sockret i tandkrämstuben kan vara 600 gånger sötare än vanligt socker. I tandkrämen alltså!! Köp din tandkräm i hälsokostaffären. Det gör jag, visserligen något dyrare men utan kemiskt socker och andra farliga ämnen.

IMG_0040

 

 

9 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Hej Mats,
  vilken tandkräm använder du?

  Gilla

  • Hej, jag använder Weleda, den gröna, som jag köper på Life. Inget kemiskt socker, sukralos, och inget fluor. Inte heller en massa andra tillsatser som finns i vanlig tandkräm.
   Hälsningar Mats

   Gilla

 2. Jag är en sjuksköterskestundent och väldigt intresserad av träning och hälsa, och som tur är verkar det som att de flesta av mina klasskamrater har den ”nya” synen på mat, dvs inte densamma som generationen vårdpersonal som blivit upplärda av Livsmedelsverket.. Jag tror verkligen på en ändring och börjar ju som sagt se tecken på detta mer och mer.
  Dessa restriktioner läkaren talar om oroar mig dock. Det krävs mod att bryta ifrån traditioner, särskilt när ens legitimation och förtroende står på spel. Det gör ju ont när knoppar brister 😉 Och som sjuksköterska har man ju dessutom inte mycket till auktoritet. Men snart kommer den, revolutionen.. Och när kaoset är över blir det vackert, låter flummigt kanske men hade jag inte trott på detta hade jag inte orkat med min utbildning.

  Gilla

  • Bra Elisa, du har rätt inställning. Det kommer att gå bra för dig, tror jag. Problemet med sjukvården är att man satt sig själv på så höga piedestaler. Detta trots att man inte kan bota en enda inflammatorisk sjukdom. Inte ens förkylning. Sjukvården måste ner på jorden och erkänna att det finns alternativ.
   Hälsningar Mats

   Gilla

  • Gud va skönt det är att läsa att fler sjuksköterskestudenter tänker så. Jag pluggar till sjuksköterska i Norge och här är det ännu värre!! Jag är 100% ensam om detta tänk på min utbildning och jag får sitta tyst och lydigt på föreläsningar och höra om hur farligt mättat fett är. Vi lär oss om tallriksmodellen osv osv.. Jag jobbar också som personlig tränare och har verkligen en utmaning när det gäller att ge kostråd. Jag hoppas och tror att ”revolutionen” kommer snart, men i Norge kommer det ta såå mycket längre tyvärr 😦

   Gilla

 3. Martina Johansson kommenterar också sina blodvärden här: http://www.highfatfitness.net/mina-testresultat-blodprofil/. Även hon hade säkerligen fått statiner utskrivna om hon inte visste bättre själv.

  Gilla

  • Hej Walter! Tack för att du kommenterar! Så är det nog att Martina skulle fått ett recept på Lipitor eller liknande. Jag menar att kolesterolet bara har goda egenskaper. Jag tror att en egenskap för kolesterolet är som en slags budbärare och en annan egenskap är en läkande sådan. Om det nu är som jag tror, vilket vi snart får reda på, så är läkarnas framfart med utskrivning av statiner närmast kriminell. Att försöka minska kolesterolet i kroppen kan vara direkt sjukdomsframkallande enligt min åsikt.
   Hälsningar från Mats

   Gilla

 4. Hej Mats, härligt att läsa Dina brev!!!! Bravo!!! Får ju oxå höra att jag har alldeles för högt kolesterol!! Min läkare härnere vill skriva ur STATINER, MEN JAG HAR TACKAT NEJ! Är glad att jag kan följa Dina inlägg även på fb, är inte inne så ofta, har ju min dotters tvillingar, nu 3 månader och bor 1 minut från mig!!, att pyssla om- NJUTER!!! Är Biohavregryn – lite till mina bär på morgonen – inte bra för min kroniska psoriasis artrit?? Känns som jag vill ha ngt. Äter även ägg på morgonen och kokosfett osv. Önskar Dig en bra vecka!! Mvh. Agneta i Genève

  Date: Thu, 18 Sep 2014 08:56:40 +0000 To: a_noetzli@hotmail.com

  Gilla

  • Häng i Agneta!
   Hälsningar från Mats!

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: