Stärk immunförsvar och pH-värde med LCHF-kost!

oktober 13, 2014 kl. 10:22 f m | Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar
Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , ,

Här kommer en uppföljning på mitt förra inlägg ”Därför ska du äta LCHF”!

Om nu PH-värdet i kroppen blir stört och försuras av vår sockerrika kost och immunförsvaret blir skadat, vad kan vi göra åt det? Det enkla svaret är förstås att avstå från den kolhydratrika maten och istället äta mer naturligt fett och grönsaker som vi är byggda för att äta. Då vet vi att immunförsvaret stärks och att vi får motståndskraft mot sjukdomar. Det är dock lättare sagt än gjort.

thumb_avocado TI0148473

Hela sjukvårdsapparaten är uppbyggd på att fett är sjukdomsframkallande!

Man måste vara oerhört stark och påläst för att kunna käfta emot sin egen doktor när han/hon vill att vi ska äta statiner. När läkaren påstår att den enda riktiga behandlingen mot diabetes typ 2 är insulin och kolesterolsänkande medicin så är det inte lätt att ha andra åsikter.

Sjukvården har tyvärr fastnat i ett symptom-tänkande där FASS-katalogen har en central roll eftersom den talar om vilken medicin man ska knapra för ett visst symptom. Orsakerna till din sjukdom eller som jag tycker är en bättre formulering, ditt inflammatoriska tillstånd i kroppen, har man släppt. Om du frågar din doktor, ”varför är jag sjuk” har han inga svar att ge dig. Det var längesedan sjukvården sysslade med orsaksbehandlingar. Du får ditt recept mot dina symptom och därmed ska du vara nöjd, punkt.

Om hypotesen att fett är grundorsaken till våra metabola sjukdomar så förstår jag att sjukvården och läkarna slutat med att behandla orsakerna till våra sjukdomar. Hypotesen är nämligen helt fel. Naturligt fett som t.ex. smör är istället läkande och helt nödvändigt för ett starkt immunförsvar och därmed vår hälsa. Kolesterolskräcken är ytterligare en del av sjukvårdens fobi mot fett. Kolesterolet finns överallt i kroppen och det tillverkas ständigt nytt kolesterol av våra celler och i levern. Sjukvården och läkarna har fått för sig att kolesterol är ett farligt ämne. Det antagandet gör att möjligheterna att lösa gåtan med de metabola sjukdomarna, som cancer, diabetes, hjärt-kärlsjukdom  verkar helt uteslutna.

images

Tänk nytt, tänk om!

Eftersom ett kostbyte till LCHF fungerar och de flesta inflammatoriska tillstånd i kroppen blir mycket bättre eller t.o.m. läker sig helt och hållet så kommer ett nytänkande även inom sjukvården, förr eller senare!

Om jag fick sia in i framtiden så skulle sjukvårdens förändring utgå från helt andra skäl än idag! När en patient kommer in med ett inflammatoriskt tillstånd i kroppen som t.ex. diabetes typ 2 så ska första åtgärden vara att stärka patientens immunförsvar och att rätta till störningar i PH-värdet. Då kommer livsstilsfrågor att vara det viktigaste inslaget i sjukvårdens behandlingsarbete. Riktig kost som inte inflammerar kommer att vara prioritet nummer ett.

Piller, sprutor och knivar ska bara användas i yttersta nödfall för att inte ytterligare försämra immunförsvaret.

Vad säger experterna på Medicinarberget?

Ni som läser min blogg mer frekvent vet att vi har en ny koststudie på gång i Göteborg. Tallriksmodell, som är nuvarande standardkost för diabetiker typ 2, ska jämföras med LCHF-modell på patienter med diabetes typ 2 diagnos. Fokus i studien ska ligga på inflammation och immunförsvar. Professorerna och docenterna i vår forskargrupp, där jag också deltar, är väldigt meriterade men okunniga om hur LCHF-kosten fungerar. De flesta tror att LCHF är någon slags bantarmetod. Men eftersom folk frisknar till av LCHF-kosten så är man nyfiken på hur detta hänger ihop?

Jag tror att denna koststudie kommer att följas av åtskilliga andra liknande. Det är på tiden att man börjar med riktig forskning om hur sockret och kolhydraterna kan skapa olika inflammatoriska tillstånd i kroppen som inte läker sig med konventionella metoder. Hittills har man bara forskat om fettets eventuella farlighet under 50 år utan att hitta något!!

Om man inte vill vänta på att studier blir färdiga?

Då ska du läsa min bok ”Frisk av mat, LCHF från början”! Där får du hjälp för att komma ur sockergreppet och hitta tillbaka till ett friskt liv. Boken säljs även av Adlibris och Bokus. Du mailar mig namn och adress så skickar jag tillbaka betalningsanvisningar. Maila till lindgren.mats@comhem.se eller till info@lchfmatkasse.se. Boken kostar 194 kr när du köper den av mig inklusive frakt.

IMG_0040         428318_366783306678968_275734919117141_1265196_2067797944_n

 

 

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: