Ulf fick ett nytt liv!

oktober 28, 2014 kl. 9:27 f m | Publicerat i Okategoriserade | 5 kommentarer
Etiketter: , , , , , , ,

Igår träffade jag Ulf precis när jag skulle lämna Hagabadet efter lite träning och bastubad. Jag tyckte att han tittade på mig när vi höll på med träningen tidigare. Han gick fram till mig och frågade om jag hette Mats Lindgren? Jovisst, sa jag. – Jo, jag köpte en bok av dig för cirka ett år sedan och jag har verkligen fått ett nytt liv, sa Ulf. – Minus 17 kilo och en rad hälsovinster som att värken har släppt, att tänderna slutat isa, inflammationer i tandköttet borta osv. – Det var helt osannolikt att jag skulle vara på Hagabadet och träna för ett år sedan fortsatte Ulf.

Jag bad Ulf om att han skulle skriva lite till Fet Hälsa om sina hälsovinster bara genom ett kostbyte till LCHF. Han skulle fundera på det sade han. Ulf har liksom jag själv anlitat sjukvården i många år för att få hjälp. Inget av sjukvårdens insatser har hjälpt för Ulf men kostbytet till LCHF-kost gjorde det.

images

Mail från en läkare!

Igår fick jag, förutom den trevliga träffen med Ulf, ett mail från en läkare som ska få förbli anonym enligt önskemål. Denne läkare behandlar en kompis till mig och beklagar verkligen att sjukvården är så stelbent och att framför allt att diabetesvården är så förlegad. Denne läkare rekommenderar LCHF-kost men skulle aldrig våga stå för det officiellt.

Läkaren är rädd för att råka ut för något liknande som Annika Dahlqvist gjorde när hon rekommenderade LCHF-kosten till sina patienter även officiellt.

Samtidigt som jag blir väldigt glad för att det blir fler LCHF-vänliga läkare så reagerar jag på att läkare inte vågar stå upp för något som bevisligen botar och läker. Jag har tidigare skrivit och undrat om varför det inte finns fler LCHF-vänliga läkare? Många skriver till mig och undrar om jag kan rekommendera en LCHF-vänlig aktiv läkare i Göteborgsområdet? Det kan jag faktiskt inte, otroligt nog. Detta trots otaliga bevis för LCHF-kostens läkande kraft. Hur pass styrda är egentligen läkare av sin arbetsgivare? En gång fanns det en läkared som alla nyblivna läkare skulle svära. Här är ett utdrag av den; ”Alltid trösta, ofta lindra, ibland bota. Aldrig skada.” Kanske dags att börja svära en läkared igen. Dagens ensidiga behandlingsinsatser som handlar om att skriva ut mediciner mot allt, ett slags pillerknarkande utan dess like som verkligen skadar, inte bara trovärdigheten hos läkarkåren utan också patienterna.

Jag efterlyser rakryggade läkare som vågar ifrågasätta dagens sjukvård som består av att kränga piller i stort som i smått.

Om det finns någon aktiv pro-LCHF läkare i Göteborg eller västra Sverige så hör av dig till Fet Hälsa-bloggen eller anonymt om du så vill det till lindgren.mats @comhem.se.

Anmälan till föredrag den 12/11 kl. 18.30 på Delsjöns golfklubb sker på denna länk, Föreläsning Delsjön krog 2014-10-27

Om du vill köpa min bok ”Frisk av mat”, senaste upplagan, så mailar du namn och adress till lindgren.mats@comhem.se eller till info@lchfmatkasse.se. Då får du tillbaka betalningsanvisningar. Boken kostar 149 kronor plus porto/frakt.

IMG_0040

5 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Socialstyrelsen friade ju Annika Dahlqvist med hänvisningen att LCHF var enligt vetenskap och beprövad erfarenhet. Plus att Socialstyrelsens skrift Kost vid Diabetes också rekommenderar lågkolhydratkost (dock inte strikt LCHF). Men de brasklapparna borde SBU-rapporten om Mat vid fetma ha undanröjt… så vad är problemet för läkarna att rekommendera detta?

  Gilla

 2. Hej !! Vill fråga dig om det är bra för mig att ta LCHF nu jag ha komplickationer m gallbesvär o har ingen gallblåsan o inflammation ?? Kanske för fett för mig ??
  Är tacksam på svar 😊👍

  Gilla

  • Hej Marie! Det är svårt att svara dig med den knappa informationen. Dock kan jag svara i allmänhet och det är att mycket kolhydratmat och för lite naturligt fett ställer till problem och orsakar gallbesvär för många redan från början. Jag tror inte att det är farligt med LCHF-mat i något sammanhang. Därför att den maten är en icke-inflammerande kost till skillnad från kolhydrat-kost.
   Hälsningar från Mats

   Gilla

  • Martina skriver om just gallan idag. Gå in på http://www.highfatfitness.net och scrolla ner till hennes föregående inlägg så tror jag du kan få ett bra svar.

   Gilla

   • Ja, den förklaringen funkar tycker jag!
    /Mats

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: