Tack alla som kom på föreläsning på Delsjö Golfkrog!

november 14, 2014 kl. 11:23 f m | Publicerat i Okategoriserade | 4 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

images

Tack alla ni, 60 stycken, som kom till min föreläsning på Delsjö Golfkrog! Det blev en lyckad kväll tycker jag med kombinationen LCHF-buffé och föredrag. Några undrar var jag köper 5-kilos kokosfett någonstans? Det är alltså ekologiskt kallpressat kokosfett och jag köper mitt hos Naturkosmetikkompaniet! Klicka bara på länken så kommer du till 5 kilos-burken. Det finns andra storlekar också.

Ingen medlem på golfklubben kom till föredraget av den anledningen att de inte fick information om det. Kanslisten på klubben var till en början mycket entusiastisk inför ett hälsoföredrag för medlemmarna på golfklubben! Hon lovade att skicka ut information till alla 1300 medlemmarna i klubben. Hon ändrade sig efter påtryckningar från någon läkare som är medlem på klubben. Denne läkare varnade för att LCHF-kosten är farligt! Visst blir man trött på dessa skraja och prestigefulla läkare. Kanslisten på klubben blev tydligen så uppskrämd att hon inte ens vågade skicka ut information.

Nästa tillfälle att lyssna på mitt föredrag i Göteborg på temat Frisk av Mat kommer någon gång i februari och då antagligen på Hagabadet.

Kostfonden!

Vetenskapsjournalisten Ann Fernholms initiativ med den nya Kostfonden, autogiro månadsgivare, är ett steg i rätt riktning. En debattartikel publicerades igår i Svenska Dagbladet. Jag tycker att debattartikeln var riktigt bra och välskriven. Den pekar på precis rätt saker och betonar för våra politiker att det är dags att satsa på koststudier i större omfattning utan att läkemedelsföretag finns med i bilden. Tyvärr är studier av detta slag enormt dyra så staten måste vara beredd att punga ut med mycket pengar.

Göteborgs koststudie!

Förberedelserna för vår egen koststudie i Göteborg pågår för fullt helt i enlighet med Kostfondens intentioner. Inga läkemedelsföretag är inblandade. Koststudien ska jämföra Tallriksmodell med LCHF-modell på diabetes typ 2 patienter. Fokus i studien kommer att vara inflammation och immunförsvar. Ett antal meriterade forskare sitter med i forskargruppen.

Tyvärr fick vår minst sagt genomarbetade ansökan nyss ett nej från Hjärt & Lungfonden och tidigare har vi fått nej från Vinnova. Nu väntar vi besked från Diabetesfonden. Stöd har vi fått från privata initiativ men intresset från Statens sida (vi själva??) är lågt känns det som.

Det är märkligt för det finns ofantliga pengar för staten att spara om man kan byta ut läkemedel mot naturlig mat. Om du är förmögen och vill stödja Koststudien i Göteborg så är du välkommen att kontakta mig på lindgren.mats@comhem.se.

Om sjukvård, läkare, myndigheter m.fl ska ändra uppfattning krävs en rad nya koststudier på olika nivåer. Problemet är ju att det alltid tidigare gjorts studier med baktanken att en ny medicin ska börja säljas. Den nya Koststudien i Göteborg fokuserar på om det kan finnas inflammerande faktorer i livsmedel och också läkande faktorer i densamma. Därmed kanske man kan erkänna att maten som vi äter har en enormt stor betydelse för hur vår hälsa utvecklas eller avvecklas.

IMG_0040

Frisk av mat!

Som vanligt vill jag betona att du inte behöver vänta på resultaten från nya koststudier. Du kan börja ändå med en egen kostförändring och ta hjälp av min bok ”Frisk av mat”! Beställ den här på Fet Hälsa-bloggen genom att maila mig namn och adress så skickar jag tillbaka betalningsanvisningar. Maila till lindgren.mats@comhem.se eller till info@lchfmatkasse.se . Boken kostar 195 kronor inklusive frakt!

Gör en intresseanmälan för en kommande föreläsning på temat ”Frisk av mat”! Maila ditt intresse till lindgren.mats@comhem.se

4 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Men herregud! Vi lever väl i ett fritt land?! Folk får väl bestämma själva om de vill ha information eller inte. Trist attityd från läkaren. Inte undra på att så många diabetiker typ 2 bara blir sämre och sämre och proppas fulla med insulin via sprutor.

  Jag undrar varför läkaren tycker att LCHF är farligt?
  Vi åt hasselbackschampinjoner till älgfärsbiffarna förra veckan.
  Det måste ha varit livsfarligt!

  Här är receptet om du vill leva lite farligt…gott…;)

  http://lchfblogg.sandramedin.se/#post155

  (Bilderna hamnade på sniskan när jag laddade upp dem, vet inte varför.
  Men svamparna är supergoda och passar till kött, fisk och fågel.)

  Gilla

  • Hej Sandra! Kul att du kom igår. Att läkaren tycker att LCHF är farligt är förstås att denne person får sina cirklar rubbade. Nästan alla läkare är fostrade i tron att det är katalogen FASS och dess rekommenderade medikamenter mot symptom, inte orsak, är det som gäller i alla lägen. Kost har inte med medicin att göra enligt de allra flesta läkare, sorgligt nog.
   Hälsningar Mats

   Gilla

 2. Tycker du ska ta en direktkontakt med läkaren, och be honom förklara sig! Otillständigt att utöva sådana här påtryckningar. Kan tänka mig att kanslisten led helvetes kval innan hon beslutade sig för att inte skicka ut inbjudan!

  Gilla

 3. En föreläsning som denna kan vara livräddande. Den läkare som varnar för föreläsningen skulle jag fråga hur många diabetiker hen botat. Till den som inte skickat ut inbjudningarna till medlemmarna skulle jag vilja fråga om hon tycker vi skall fråga doktorn varje vi går på en föreläsning.
  Det är ju som i gamla Sovjet

  Nu fylldes vi restaurangen ändå med intresserade personer. Men det är skandalöst att golfklubbens medlemmar gick miste om denna fantastiska föreläsning och läckra och hälsosamma mat.

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: