Hjärt & Lungfonden, hur tänker de?

november 17, 2014 kl. 9:24 e m | Publicerat i Okategoriserade | 6 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

Nu har jag sett Hjärt & Lungfondens massiva reklam för sig själva under ett par kvällar på reklamkanaler. Det är gräddan av svenska skådespelare, artister och TV-personligheter som uppmanar oss att skänka pengar till Hjärt & Lungfonden.

Denna gång är målet att vi ska få veta i förväg vem som kommer att få en hjärtattack eller stroke genom att ta ett enkelt blodprov! Varför ska vi veta det? Som jag ser det så är enda anledningen till att veta om man kommer att få en stroke eller hjärtattack kunskapen om hur man förebygger och förhindrar just en stroke eller stroke hjärtattack. Detta gör man inte alls idag och det forskas märkligt nog inte om det heller.

Vem vill veta att man kommer att få en hjärtattack och/eller en stroke senare i livet om man inte kan göra ett dugg åt det? Borde man inte få lite information om hur man förebygger?

Jag själv deltog i en studie som kallas SCAPIS, Swedish CardioPulmonary bioImage Study. Enligt Hjärt & Lungfonden  är det ett ”världsunikt forskningsprojekt inom hjärta, kärl och lunga. Projektet ger fantastiska möjligheter för nya forskningsgenombrott”.

Jag fick reda på att jag hade fantastiska värden för min ålder och ingen trodde på att jag tidigare haft både diabetes typ 2 och kärlkramp bl.a. Men jag förstår fortfarande inte vad de ska göra med alla data som de fått in från 5000 deltagare i SCAPIS. Den studien kostade 300 miljoner kronor och ger bara information om det allmänna hälsoläget bland 50-60-åringar i landet.

Detta med Hjärt & Lungfondens aktiviteter kan störa mig ordentligt särskilt nu när jag fått besked om att vår koststudie i Göteborg som ska jämföra Tallrikskost med LCHF-kost på diabetes typ 2 patienter fick nej av Hjärt & Lungfonden. Denna fond kanske inte känner till att nästan hälften av de som får sin diabetes typ 2 -diagnos dör inom fem år efter diagnosen i en hjärt-kärlsjukdom.

Rena dödskyssen!

Nedan ser du den frukost jag blev erbjuden av Sahlgrenska sjukhuset när jag skulle ta prover för SCAPIS. Tyvärr är nedanstående sockerartsrika frukostalternativ inte optimalt för en f.d. diabetiker utan rena dödskyssen. Det är tyvärr kunskapsnivån som existerar idag inom sjukvården och Hjärt & Lungfonden hjälper inte till att höja den.

2014-04-02 09.27.25

 

Frisk av mat!

Om beprövad erfarenhet hade funnits kvar som en viktig faktor för att något ska betraktas som vetenskap så hade vi inte behövt en massa nya studier. Vi är numera tusentals människor som blivit friska genom en radikal kostförändring utan hjälp av tabletter och sprutor. I stort sett alla inflammatoriska tillstånd i kroppen verkar bli bra eller bättre genom att gå över till en ketogen kost/ LCHF-kost.

Enda anledningen till att nya koststudier behövs är att sjukvård, läkare och andra myndigheter ska fatta hur mycket kosten påverkar hälsan.

Ge bort boken ”Frisk av mat” som julklapp!

IMG_0040

Om du behöver  ett bra julklappstips så varför inte ge bort min bok ”Frisk av mat” till någon som du tycker om. Du kan beställa den här på Fet Hälsa-bloggen. Maila namn och adress till lindgren.mats@comhem.se eller info@lchfmatkasse.se så skickar jag tillbaka betalningsanvisningar. Boken kostar 195 kronor inklusive frakt.

6 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. ”Jag mår illa…”! Magnus Uggla är ju inte med i denna famösa reklam, så jag kan låna ett citat från honom. Någon, möjligen Litsfeldt, kommenterade att fonden kunde skicka arvodena direkt till Teaterförbundet! För visst får kändisarna betalt för sina ”insatser” för folkhälsan. Frågan är hur stora de pekuniära ersättningarna är!

  Det finns ett annat inslag, där först damen säger att från sina mamma har hon fått gener som gett henne hjärtproblem, sedan säger en läkare, att det inte är utrett vad generna spelar för roll.

  Bra att du påtalat den bristande forskningslogiken!

  Gilla

 2. Blir galen på denna reklam. Mest för att den måste kosta massor. TV-reklamtid är dyrt och den här är flera minuter lång, varje gång. Och tittar man på t ex nyhetsmorgon så visas den varje paus. Och man pratar bara om foskningen som görs för att man ska överleva en hjärtinfarkt, inget om förebyggande.

  Gilla

 3. Det skulle vara roligt att kolla upp fonden, vilka kopplingar till Big-Pharma och Big-Food som finns. De verkar inte vara intresserad av verklig forskning om orsak och verkan.

  Stöd Kostfonden för att få till riktig forskning. http://www.kostfonden.se/

  Gilla

 4. Jag tillbringade också några dagar på Sahlgrenska för en tid sedan och blev lika förskräckt när jag insåg att det enda fettet som fanns var margarin. T.o.m. personalen hade kännedom om lågkolhydratkost för diabetiker men kunde inget göra emedan dietisterna bestämmer…

  Man tar sig för pannan – borde inte Sveriges främsta sjukhus kunna prestera bättre?

  B, cigarrskribent

  Gilla

 5. Orsaken till att ”Big Pharma” vill bygga upp register för att plocka fram riskkandidater är givetvis för att det är en gyllene affärside att få behandla fullt friska människor med svindyra mediciner

  Man kommer givetvis att med hjälp av pseudovariabler förmå massor med människor att tillåta sig själva bli kassakor och medicinpimplare fast dom inte ens är sjuka

  Det är också tråkigt att se vår skådespelarelit så enkelt låta lura sig till att agera duktiga idioter åt den penninghungriga medicinindustrin

  Gilla

 6. Detta är läkemedelsindustrien och den akademiska forskningen och politikerna är marionetter.

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: