Rädda synen!

november 27, 2014 kl. 7:00 e m | Publicerat i Okategoriserade | 7 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

3279553_2048_1152

 

Därför blir man långsynt, artikel i SR!

Nu har forskarna kommit fram till att ögonen kristalliseras via ett protein. Därför blir med tiden elasticiteten i ögonen sämre eftersom det bildas en slags kristalliserad hinna på linsen i ögonen.  Forskarna menar att man nu ska börja forska intensivt på hur denna kristallisering av ögonen uppstår.

– Det gäller att förstå hela ögats åldersprocess säger docent Anna Strandner. – Om 10 till 30 år så kanske vi förstår det bättre.

Försockring – karamellisering!

Det är inte bara ögat som drabbas av en kristallisering, utan det gör hela kroppen och förväxlas ibland med naturligt åldrande. Egentligen handlar det om en slags karamellisering av hela kroppen beroende på vår moderna kosthållning. Vi blir försockrade inifrån och ut och denna process ökar våldsamt på hela åldrandeprocessen, i onödan enligt mitt förmenande.

Jag själv hade glasögon både för kort och långt håll under många år. Nu när jag fyllt 61 år har jag inga glasögon alls. Anledning? Jag behöver dom inte. Mitt ena öga har ställt in sig för att läsa på kort håll och andra ögat för att se på långt håll.

Det enda som hänt är att jag för sex år sedan ändrade min kost till LCHF.  När karamelliseringen av min kropp började släppa tack vare mer naturligt fett i maten och minimalt med kolhydrater i densamma så släppte också sjukdomarna en efter en. Diabetes typ 2 försvann, kärlkrampen likaså. Prostatabesvären släppte, ledvärken försvann och så också till slut min kroniska bronkit.

Jag menar att alla dessa hälsovinster endast kunnat ske därför att den ständigt pågående försockringen av min kropp slutade i och med övergången till LCHF-kosten. Därmed kunde även ögonen börja läka sig eftersom elasticiteten blev avsevärt bättre när sockerhinnan försvann.

En rad andra förbättringar har skett när det gäller min hud, mitt hår (mindre gråhårig), mitt tonomfång har blivit bättre osv.

Ska vi bara acceptera?

Att människor får allt sämre syn längre ner i åldrarna är ett faktum som vi alla vet. Frågan är om vi stillatigande ska acceptera detta som ett slag fenomen som inte går att göra något åt eller ska vi söka alternativ kunskap. Jag har under mina år med och utan LCHF-kost lärt mig att den den kolhydratrika kosten och bristen på naturligt fett accellererar åldrandet på ett sätt som jag aldrig trodde var möjligt. Men jag har ju numera bevis genom min egen hälsoresa, som ingen kan ta ifrån mig hur hög professorshatt man än månde ha.

Vänta inte på forskarna!

Du behöver verkligen inte vänta på att forskarna ska komma på samma sak som jag själv gjort. Vem vill vänta 10-30 år? Gör en kostförändring för att förebygga eller börja att läka inflammatoriska tillstånd i kroppen redan nu. Då förebygger du eller alternativt läker kommande ögonbesvär. LCHF-kosten häver försockringen/karamelliseringen av kroppen med omgående verkan.

Ta hjälp av min bok ”Frisk av mat” så går det ännu lättare. Beställ den direkt av mig genom att maila ditt namn och adress till lindgren.mats@comhem.se eller till info@lchfmatkasse.se  Boken kostar 195 kronor inklusive frakt inom Sverige. Bättre julklapp än ”Frisk av mat” är svår att hitta!

IMG_0040

7 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Ha,ha! Maken och jag lyssnade på inslaget på radio om vad forskarna kommit fram till om ögonförändringar. Med en mun sa vi båda KARAMELLISERING!

  Jag hade en klok ögonläkare en gång, hon sade att det var konstigt att jag hade grå starr eftersom jag åt lågkolhydratkost. Men i mitt fal var det säker gamla synder som orsakade min starr.

  Jag tänker ofta på Kurt Olsson, mannen som hade förmågan att göra enkla saker komplicerade, när jag lyssnar på medicinska forskare.

  Gilla

 2. Har liksom du Mats ätit LCHF i sex år och mår liksom du mycket bättre än tidigare.
  Dock, när det gäller synen måste jag fortfarande använda läsglasögon. Kan det bero på att jag inte äter tillräckligt strikt? Dricker fortfarande öl då och då och på semesterresor kan det bli en hel del glass. Är 63 år.

  Gilla

  • Hej Rolf! Jag tror faktiskt att det kan vara precis som du säger, att du inte är tillräckligt strikt. Men det kan förstås vara en rad andra anledningar också. Bästa sättet att kolla hur det förhåller sig är förstås att bli strikt under en period och äta rikligt med naturligt fett. Det tog sex månader av strikt LCHF-kost innan jag upptäckte att synen förbättrats. Sedan har det hållit i sig. Ölet tror jag inte är bra tyvärr.
   Hälsningar Mats

   Gilla

 3. Jag äter strikt men min syn blir inte bättre.

  Gilla

 4. Tycker att jag äter strikt förutom 3-4 småburkar öl på helgerna. De andra hälsoförbättringarna som du har märkt har jag också. Perfekta hälsovärden, lägre PSA, bättre hud, de mörka födelsemärkena har blivit ljusare
  trots att jag solar rikligt med ljus hy, inga sprickor på hälarna, fortfarande blond, lugnare mage, 12 kg mindre vikt m.m. Äter inga läkemedel överhuvud taget. Men inte synen.

  Gilla

  • Härligt Rolf! Du har verkligen gjort hälsovinster med LCHF-kosten liksom jag. Jag känner till en rad personer som liksom jag själv fått tillbaka synen på olika sätt med hjälp av LCHF. Jag känner också till många andra som inte fått bättre syn trots LCHF-kost. Gemensamt är att alla gör hälsovinster på något sätt med LCHF. Ju tidigare man börjar med en kostförändring desto längre kan immunförsvaret hålla emot inflammatoriska tillstånd i kroppen kan man säga. Sedan handlar det säkert om gener, hur tåliga och hur mottagliga är vi?
   Hälsningar Mats

   Gilla

 5. […] Rädda synen! […]

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: