ALS- det mest djävulska!

december 1, 2014 kl. 9:43 f m | Publicerat i Okategoriserade | 6 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Från offpist till rullstol på 1,5 år!

Jag läser i GP och i läkartidningen om läkaren Ulf Ljungblad som kämpar med sjukdomen ALS (Amyotrofisk Lateralskleros).  ALS är en i raden av autoimmuna sjukdomar där allt fler människor blir drabbade. Från det att diagnosen ställts avlider hälften av de drabbade inom två år. En av de mest kända som drabbats av ALS var nyhetsuppläsaren på Aktuellt, Ulla-Carin Lindqvist.

Läkaren Ulf har själv forskat kring sin sjukdom och funnit bl.a. att där finns stora likheter med sjukdomen MS. Enligt vissa studier attackerar det egna immunförsvaret de nervceller som styr musklerna vilket leder till förlust av muskelmassa och muskelkontroll.

– En trolig förklaring till att alla auto-immuna sjukdomar har blivit vanligare är bättre hygien som gjort våra immunsystem undersysselsatta, menar läkaren Ulf Ljungblad. Ulf och hustrun Bibbi hade planerat för sin pension och skulle skaffa segelbåt som skulle ligga vid egna bryggan i Svanesund.

Ulf var klart inne på att där uppstod inflammatoriska tillstånd i kroppen som det egna immunförsvaret inte rådde på. Han behandlade sig själv med antiinflammatorisk medicin som hjälpte något men snart försämrades sjukdomen igen.

Mina tankar kring ALS och andra auto immuna sjukdomar!

ALS tillhör de mest djävulska sjukdomarna som finns där muskelkontrollen släpper efterhand och till slut upphör förmågan att andas. Jag tycker att det är märkligt och konstigt att Ulf inte vågat pröva en antinflammatorisk kost som LCHF. Han vågar ju pröva anti inflammatorisk medicin mot sjukdomen. Men det kan faktiskt vara så att han inte alls känner till den möjligheten att maten också kan fungera anti inflammatoriskt.

Teorin att det egna immunförsvaret börjar angripa den egna kroppen och således orsakar auto immuna sjukdomar bygger i grunden på att PH-värdet försuras i kroppen av allt för mycket ätande av sockerarter/kolhydrater. Den försuringen leder till en slags försockring av kroppen, en karamellisering som blir oemotståndlig för vissa av den egna kroppens bakterier. Därmed kan den autoimmuna processen vara i gång där den egna kroppen angrips av kroppens egna bakterier.

För att bryta utvecklingen av denna sockerhinna som utvecklas överallt i kroppen måste man få tillbaka ett mer basiskt PH-värde i kroppen. Det gör man genom att äta mer naturligt fett och en rejäl reducering av kolhydratintaget. När karamelliseringen av kroppen inte längre växer/ökar utan i stället minskar så ökar förutsättningarna för ett fungerande immunförsvar.

Man brukar säga att autoimmuna sjukdomar existerar är när det egna immunförsvaret angriper den egna kroppen. Jag anser att de flesta av våra metabola sjukdomar som t.ex. migrän, eksem, allergier, mag o tarm infektioner till diabetes, cancer hjärt -kärlsjukdomar, MS, ALS osv. är autoimmuna. Alla dessa sjukdomar har en sak gemensamt; De har utvecklats utifrån en växande karamellisering av kroppen. Kroppens egna bakterier kan inte motstå den växande sockerhinnan och därmed är processen igång.

Jag har själv en nära vän som fått diagnosen MS. Om han är strikt med LCHF-kosten så mår han mycket bättre. Men sockerberoendet är starkt och efter ett tag vill han belöna sig. Belöningen är tyvärr ofta socker och därmed återgår han till ruta 1. Det är naturligtvis svårt för personer med svåra autoimmuna sjukdomar att göra en konsekvent kostförändring under lång tid. De måste slåss mot läkare och sjukvård liksom sin egen eventuella tro på om det fungerar eller inte. Ingen lätt uppgift.

Är det för enkelt?

Ser vi inte skogen för alla träd? Är en kostförändring som medicin möjlig? Tappar läkare och läkemedelsindustrin i anseende om man kan använda mat som medicin? Visst är det så. När det uppdagas att man helt och hållet har undvikit att använda sig av Hippokrates fortfarande aktuella och sanningsenliga devis ”låt maten bli din medicin och låt medicinen bli din mat” så finns där inget anseende kvar.

Ty Bollinger!

Följ Ty Bollinger, som miste nästan hela sin familj i cancer, när han reser runt och frågar läkare och patienter  hur det egentligen förhåller sig med cancer. Att läkare och sjukvård är helt okunniga om hur kosten påverkar och att cancer har blivit big business!

Newsvoice.se

Tips på bra julklapp!

Köp boken ”Frisk av mat” direkt av mig. Du kan ge bort den som julklapp eller varför inte använda den själv. Boken är en guide och inspirationsbok med allt vad du behöver för att lyckas med en kostförändring till LCHF. Du får en förklaringsmodell som fungerar. Maila namn och adress till lindgren.mats@comhem.se eller till info@lchfmatkasse.se. Om du vill att jag ska dedicera boken till någon så skriv det namn som ska stå tack. Boken kostar 195 kronor inklusive frakt.

IMG_0040

 

 

 

 

 

6 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Har precis sett filmen och även om det absolut inte är något helt nytt för mig, så är det verkligen såååå skrämmande att höra alla dessa läkare säga det här.. Men som sagt, även om det är skrämmande så blir man ändå stärkt i sin tro.. Tack för att du delar med dig av allt intressant material.

  Gilla

 2. Det är intressant att de som är mycket fysiskt aktiva är överrepresenterade vad gäller ALS. Enligt min erfarenhet är samma sorts människor mycket noga med att äta ”nyttigt”. Kanske är det så att all denna förment nyttiga kolhydratrika och – framför allt – fettsnåla kost orsakat eller i vart fall bidragit till deras sjukdom?

  Jag har själv två autoimmuna sjukdomar (psoriasis och psoriasisartrit) och märker tydligt hur mycket sämre jag blir när jag slarvar med kosten. Dessvärre är det så lätt att, efter att ha ätit konventionell mat i 50 år, falla tillbaka i den kosten. Det är svårt att värja sig. Lösningen för mig är att hela tiden ”vidareutbilda” mig inom LCHF för att det inte ska gå slentrian i det hela. (Man tror att man är på den säkra sidan och så trillar man dit.) Just nu läser jag Frisk av mat, som är en mycket bra bok. Jag har hållit på med LCHF i nio år till jul och det som står i boken är i och för sig inget nytt MEN jag uppskattar så att du fokuserar på det här med inflammation för det är det inte många LCHF:are som gör (såvitt jag vet). Jag tror nämligen att den dagen kommer när man kan konstatera att all sjukdom har en enda gemensam grund och det är inflammation.

  Gilla

  • Hej Elisabeth! Jag håller med dig, mycket kan härledas till inflammation. Frågan är varför dessa inflammatoriska tillstånd uppstår och vad som är bränsle till dom? Förklaringen som jag tror på är förstås den konstanta försuringen som pågår i våra kroppar. Det är intag av för mycket sockerarter och för lite naturligt fett som gör vårt PH-värde surt är jag övertygad om.
   Bästa hälsningar Mats

   Gilla

 3. Tack för tipset, Ty verkar vara igång igen med sina 11 eller 12? timmars videos totalt, Såå djävla spännande och lärorikt det han förmedlar, bättre än en kriminalroman av bästa kvalitet fast det är på riktigt. Jag hann bara se de två första när han hade dessa uppe förra gången. Nu är kvällen och natten räddad. 🙂

  Hoppas folk gör sig tjänsten att titta på alla nu. En guldgruva av information om hälsa. precis som ditt budskap här på siten Fethälsa, Mats, återigen tackar för tipset.

  Gilla

 4. Intressant om ALS, med mera!

  Jag lade upp länkar till Ty Bollingers filmer på Kostdoktorns forum för det var så intressant:
  http://forum.kostdoktorn.se/topic/5931-ty-bollinger-modern-medicin-och-hur-cancer-botas-naturligt/

  Gilla

 5. Detta med kroniska inflammationer är mycket intressant och trovärdig förklaring till en lång rad med besvär och sjukdomar.

  Jag har nyligen läst boken ”Att vara jordad” av Clinton Ober. Han skriver om nyttan av att vara kopplad till Jorden genom att gå barfota på gräs, sand och jord. Att gå på asfalt ger ingen kontakt. Man kan också ordna med Jordning inomhus med jordspett, kabel och lakan eller matta som man har sina bara fötter på. Idén är väldigt enkel och lätt att pröva. http://www.earthingpeople.se/sv/butik/index.html

  Jag tror att denna idé visar på hur viktigt det är att tänka och jämföra vårt moderna liv med hur äldre generationer levde. Idag lever vi isolerade från Jorden i våra moderna hus, med skor med gummisulor, inte ens på sommaren går vi barfota.

  Jorden ger elektroner till alla som Jordar sig. Detta ger en kraftig inflammationshämmande effekt, eftersom det är positiva laddningar som skapar inflammationer och dessa oskadliggörs av Jordens elektroner. Mycket av allt som sker i en människa ger svaga elektriska effekter, och det är där jordning kommer in för att allt ska ske naturenligt.

  Denna bok rekommenderas varmt till alla.

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: