Ta fighten!

december 12, 2014 kl. 12:58 e m | Publicerat i Okategoriserade | 8 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , ,

9172411899

Många av oss som drabbats av metabola sjukdomar men som blivit friska alternativt friskare av LCHF-kosten vill ju ändå ha kvar någon kontakt med sjukvården och sin läkare. Särskilt verkar det som att vi som haft/har diabetes typ 2 ständigt har kvar meningslösa diskussioner med läkaren vid varje återbesök.

– Ditt kolesterol är för högt och därför kommer jag att skriva ut kolesterolsänkande medicin till dig idag, säger läkaren. Du svarar; – Nej tack, jag tror inte på den teorin att det är farligt med högt kolesterol, förklarar du. -Jag har fått bukt med min diabetes tack vare LCHF-kosten utan mediciner, fortsätter du.

Läkaren blir lika konfunderad varje gång någon ifrågasätter hans/hennes ordinationer. – Kolesterolsänkande medicin är den gängse metoden för att slippa drabbas av hjärt -kärlsjukdom och ordineras på samma sätt i hela västvärlden, förklarar läkaren. Du har haft den här diskussionen med inte bara den här läkaren utan flera andra som har samma kolesterolsänkande mantra. – Ja, tyvärr är inte sjukvården uppdaterad och forskningen har knappt påbörjats om hur vår moderna kost orsakar ”kroniska” inflammatoriska tillstånd i våra kroppar som diabetes typ 2, cancer, hjärt -kärlsjukdom m.fl. andra, förklarar du lugnt.

Du fortsätter; – Genom att ständigt skriva ut kolesterolsänkande medicin i tid och otid så skapar sjukvården och läkarna sjukdomar istället för att läka dom, hävdar du nu med mer bestämdhet. – Du ser ju själv på mina värden att jag blivit mycket bättre eller rentav frisk genom min kostomläggning. – Varför inte beakta och lära av det fortsätter du.

Läkaren är nu uppenbart irriterad och höjer rösten något; – Menar du att jag på denna vårdcentral ska ändra på praxis på vad som sker i hela landet och i hela västvärlden? – Det är inte vi läkare som bestämmer hur behandlingar inom sjukvården ska gå till utan vi får följa de tillvägagångssätt som vi är ålagda, fortsätter läkaren med något spänd stämma.

Ta diskussionen!

Sådär kan det hålla på. Några kanske drar sig för att ta diskussionen med läkaren men jag uppmanar alla att ta fighten. Om alla vi som gjort stora hälsovinster med LCHF-kosten tar diskussionen med läkaren så kommer vi snabbare att se en förändring inom sjukvården. Läkarna kan till slut inte bortse från att det antingen är fel på kartan eller på verkligheten. Dessutom kommer det att hjälpa många stackars patienter som inte vågar.

Julklapp till alla läkare!

Jag tycker att alla läkare borde läsa min bok ”Frisk av mat”! Ja, jag vet att det är en utopi men det skulle möjligen underlätta att polletterna trillar ner fortare inom sjukvården. Boken är skriven på ett enkelt språk så det bör inte vara svårt att förstå den för en läkare. Visserligen finns det inte många fina latinska namn i boken och inte heller några hänvisningar till studier med statistiskt mumbo-jumbo. Här finns beskrivet min egen hälsoresa från sjuk till frisk genom en kostomläggning utan ”hjälp” av kemiska mediciner. I boken finns också beskrivet redogörelser från många andra med olika slags metabola sjukdomar som blivit friska av den naturliga maten, LCHF-kosten.

Boken är en guide och inspirationsbok och dessutom en debattbok. Klicka på bokbilden nedan så kommer du till beställningssidan!

IMG_0040

 

8 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Kära Mats…det förstår du väl att dom inte kan göra….hur ska dom då kunna överleva om folk blir friska av sej själva?? En läkare har väl också barn som måste äta, förutom att dom måste äta själva…?? Elementärt…tycker jag åtminstone….så vi måste nog ta saken i egna händer och skaffa oss så mycket kunskap i biokemi som möjligt…för den vetenskapen verkar inte att vara värst poppis ens på universiteten att döma av vissa uttalanden från högre ort!? Skulle bli glad om någon kunde motsäja mej på den punkten..! Tack för din fajter-anda o ha det bra!

  Gilla

 2. En klok LCHF ätare sa
  ” Jag har länge undrat varför så många inom LCHF envisas med att tro att de vet VARFÖR LCHF FUNGERAR. Istället för att nöja sig med ATT LCHF FUNGERAR, vilket redan det är fantastiskt. ”

  Se hur du själv tänker varför skulle läkare tänka bättre?
  Läkaren har fått lära sig kolesterol och nu vägrar hen att inse att hen har fått lära sig något som är fel.

  Mänskligt beteende är det märkligatste jag har upplevt i mitt liv.

  Gilla

  • Hehe, jag är ”den kloke LCHF-ätaren” som står bakom ovanstående citat. Här kommer ett citat till:
   ”Den som inte är förvirrad är inte välinformerad.”
   Det är dock inte från mig utan från någon dansk professor.

   Gilla

   • Jag vill inte säga ditt namn för du kan råka illa ut men vill du altid ha dit namn med så får du det.
    Det du sa är det klokaste en LCHF person har sagt tillsammans med Per w som har sagt kloka ord.

    Jag erkänner att jag är en aning förvirrad, ju mer man lär sig ju mer inser man hur lite man vet.

    Leta upp bloggar som skriver om citat det finns mycket att lära sig av andra som har iaktagit mäniskans brister.

    Det jag skrev förut togs inte bort då ska jag vara snäll som ett lam och inte säga något kritiskt.
    Kunskap kan förbättra ens åsikt och vem vet en dag kanse jag rekomenderar en bok av Mats.
    Valter jag tror att du gör nytta.

    Gilla

 3. Mycket bra skrivet, Mats. Hoppas att många följer din uppmaning och tar fighten 🙂 Din bok inger hopp!

  Gilla

 4. Du skriver rakt och ärligt, lättförståligt. Tack för ditt engangemang och inspiration!!! 🙂

  Gilla

  • Tack själv Johanna!
   Hälsningar Mats

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: