Ibland är det gott med en macka!

december 13, 2014 kl. 6:31 e m | Publicerat i Okategoriserade | 1 kommentar
Etiketter: , , , , , , , , , , ,

2014-12-13 10.07.11

 

Min frukost som jag åt i morse till första åket i slalom för tjejerna som till slut lyckades med en förstaplats och en tredjeplats. Ett guld i slalom i Åre har inte hänt förut för de svenska damerna i alpint. En fantastisk prestation.

Brödet ovan har jag bakat själv idag och du ska få receptet lite längre ner. Syltan, korven och skinkan är från min vän Pavlac som driver Sävedalens Charkuteri strax öster om Göteborg tillsammans med sin fru. De gör allt själv i sitt lilla rökeri och charkuteri utan tillsatser av något slag. Inget gluten, laktos och inget socker. De har bara öppet torsdag och fredag 10-18.00 så det gäller att passa på.

Kanske kommer vår ökade kunskap om hur kosten påverkar hälsan att leda till fler charkuterier som Pavlacs i Sävedalen. Nästa gång som jag handlar där ska jag ta med mig min bok ”Frisk av mat” som hon gärna vill läsa.

Mats LCHF-bröd variant nummer 53.

Sätt ugnen på 180 grader

Lägg smörgåspapper på en plåt

Blanda fyra ägg i en bunke med 2 dl hasselnötsmjöl, 1 dl mandelmjöl

Blanda i cirka 70 gram Philadelphiaost. Tillsätt en halv dl linfrön och en halv dl solrosfrön.

Tillsätt i tesked bakpulver eller bikarbonat och en matsked fiberhusk

Tillsätt salt en tesked och en tesked brödkrydda.

Idag tillsatte jag också i en matsked citronsaft, naturell givetvis. Jag brukar också blanda i olivolja och/eller kantarellmjöl beroende på vad jag är sugen på.

Blanda samman alltsammans i bunken och använd en slickepott för att breda ut degen på smörpappret. Obs, degen täcker hela plåten. Låt baka i cirka 13 minuter i ugnen. Jag brukar få ut cirka 16 skivor bröd på denna degen. Servera varmt givetvis.

Funkar även utmärkt som pizzadeg. Grädda då först degen i ugnen i cirka fem minuter. Ta ut den och lägg på tomatsås, ost och allt annat som du vill ha på. In i ugnen igen i cirka 10 minuter. Blir cirka 12 lagoma pizzabitar.

Positiva nyheter!

En av mina bästa vänner som jag skrivit om tidigare här på bloggen äter numera ganska strikt LCHF-kost. Han bakar t.o.m. LCHF-bröd. All potatis, pasta och ris är utbytt mot ovanjordsgrönssaker. Min vän har hjärtflimmer och har upplevt några jobbiga situationer med mycket ångest och jobbiga akuta sjukhusbesök. Nu har han inte känt av något på länge och han sover gott hela natten.

Kan man sätta denna hälsoförbättring i samband med ett byte till LCHF-kost? Javisst kan man det, särskilt som man vet att inga andra förändringar är gjorda. Nu börjar egentligen jobbet för det gäller det att hålla fast vid den nya kosthållningen. Sockersuget kan vara enormt svårhanterligt och lika jobbigt som att sluta röka eller supa. Minnet är kort och efter ett tag mår man så bra att man kan unna sig något gott. Gör inte det kompis!!

Boken ”Frisk av mat” som julklapp!

Jag kan skicka min bok ”Frisk av mat” var som helst i Sverige som julklapp till någon som du tycker om. Maila din väns eller släktings namn och adress till lindgren.mats@comhem.se eller till info@lchfmatkasse.se så skickar jag tillbaka betalningsanvisningar till dig. Jag slår in boken i julklappspapper och signerar den med God Jul och skickar den till din vän. Du betalar 200 kr för inslagen bok och inklusive frakt i Sverige.

Trevlig Lucia hälsar,

Mats Lindgren

IMG_0040   _JHE5949w_logo

Annonser

1 kommentar »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Bästa affären i Sävedalen!!! Vi är stamkunder där och det är bara så trevligt att handla av dem. Enda ”nackdelen” är ju att det alltid är kö, men det får man ju stå ut med när det är så bra!

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: