Kan man önska sig en frisk prostatakörtel i julklapp?

december 16, 2014 kl. 1:25 e m | Publicerat i Okategoriserade | 11 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , ,

_JHE5949w_logo

Javisst kan du det! Den julklappen kostar dessutom ingenting. Du behöver bara byta kost! Det är nämligen den kolhydratrika sockerkosten som underhåller prostatabesvären. Det betyder att hur mycket piller och mediciner du än äter så blir du inte friskare utan sämre om du inte gör något åt grundorsaken.

Det här inlägget får ni gärna dela så långt ut som ni kan i cyberrymden. Det kan vara startsignalen till att hjälpa många män och glädja många kvinnor.

Prostatabekymmer är en fruktansvärd åkomma som inte bara drabbar äldre män. Mina problem med prostata började redan i 20-årsåldern. Det yttrade sig som ont i ländryggen och ont i pungkulorna. Längre fram i livet började det göra ont när man skulle kissa och jag var tvungen till flera nattliga toalettbesök. Prostatabesvär är en kronisk inflammationssjukdom som inte släpper taget om man inte gör något åt själva grundorsaken till problemet, nämligen kosten!

Jag kan med fog påstå att jag vet vad som orsakade mitt långa onödiga lidande; en inflammerad prostatakörtel. Eftersom jag nu inte haft några som helst känningar av prostatainflammation på över 5 år så kan jag påstå att det är en felaktig kost som är grundproblemet. Ingen värk i ländryggen ingen värk i pungkulorna och inga nattliga toalettbesök. Ja, jag vet att detta låter som ett himmelrike för många av er som just nu lider av prostatabesvär.

En av tre män får prostatacancer till slut av sina prostatabesvär. Det är inte säkert att man blir förvarnad genom värk och problem med att kissa. Prognosen är att varannan kommer att drabbas av cancer inom en 15-årsperiod och den allra vanligaste formen bland män är just prostatacancer.

Det spelar ingen roll hur gammal du är! Du kan ändå läka dina prostatabesvär genom ett kostbyte till LCHF! Jag har fått massor av e-post från människor som berättar hur de eller deras fäder fått tillbaka en inflammationsfri prostatakörtel.

Hur kommer det sig att läkarna inte känner till hur man kan läka prostatainflammation?

Ja det verkar bero på att man man helt enkelt inte kan något om hur inflammatoriska ”kroniska” tillstånd i kroppen uppkommer. Detta gäller för en rad åkommor som alla har samma grundorsak, nämligen ett försämrat immunförsvar av en alltför kolhydratrik kost och för lite naturligt fett i maten. I mitt eget fall var det följande inflammatoriska tillstånd som läkte sig ungefär samtidigt som prostatabesvären; diabetes typ 2, kronisk bronkit (tog 3 år), ledbesvär, värk, kärlkramp.

Många män vet hur djävulskt ont det gör när en läkare går in bakvägen och klämmer ut var från prostatakörteln så att det kommer ut ur penis. Ingen vill uppleva det. Därför uppmanar jag alla män att ändra på kosten, prostatabesvär eller inte, för risken är kanske 50/50 att du får det.

Jan Hammarsten läkare!

Läs om läkaren som forskat i 20 år om prostatacancer och prostatainflammation!

Frisk av mat!

Min bok ”Frisk av mat, LCHF från början” guidar dig till en bättre hälsa inklusive en friskare prostatakörtel. Du kan ge dig själv eller din partner ”Frisk av mat” som julklapp! Klicka på boken nedan så kommer du till beställningssidan.

IMG_0040 _JHE5949w_logo

11 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Fråga: Har nu samma problem, hustrun har läst Din bok, jag har följt Dina råd – men pinkar , trots att jag sedan drygt en månad strikt följt kostråden, – definitivt inte som jag gjorde som 20-åring. Är nästan 60 år nu. Fråga, efter otaliga besök hos urolog, som mer än gärna vill ”hyvla” min prostata, fastän den enligt ultraljud är normalstor, enligt biopsi (AJ!) är cancer-fri: Var Din uppfattning om det som min urolog kallade en ”svag stråle” , men som Du blev frisk ifrån, – en subjektiv bedömning, – eller kunde detta mätas I den special-toastol där allt kommer ut I siffror och diagram på flöde, hastighet, mängd etc…? Kunde man MÄTA att Du nu urinerade som en 20-åring? Jag har snart återbesök, har inte tagit de läkemedel urologen föreskrivit, men märker ingen skillnad ännu… Ska jag fortsätta, vänta och hoppas – eller är hyvelbänken nästa…? Hur lång tid tog det för Dig?

  Gilla

  • Hej Christer! Tack för att du kommenterar och frågar. Din enda månad på LCHF-kosten är ganska lite om du betänker hur lång tid du ägnat åt att försockra kroppen. Jag tror att det tog minst 6 månader för mig att känna att det blev full stråle på pinkeriet. Det finns ju ingen som vet riktigt men min förklaring är att allting i kroppen utsätts för en karamellisering av den sockerrika kosten och det bildas alltså en sockerhinna även i uringången. Denna sockerhinna är tyvärr mums för olika sorts bakterier. Bakterierna äter ständigt på denna växande sockerhinna som i sin tur skapar förträngningar. Bakterierna kan t.o.m. äta hål på väggarna så att det bildas små sår. Då blir det ännu mindre plats för urinen.
   När du släpper den kolhydratrika kosten minskar tillgången på mat för bakterierna eftersom sockerhinnan nu har slutat växa. Hoppas att du hänger med i tankegången Chister nämligen att du varit kraftigt inflammerad och då angriper bakterier från det egna immunförsvaret den egna kroppen. Ditt immunförsvar blir allt starkare medan karamelliseringen av kroppen har slutat växa. Ditt byte till LCHF-kosten är för livet hoppas jag att du är med på.
   Jag vet inga sätt att mäta mer än din egen bedömning. Du kommer att känna när det börjar släppa. Det finns inte mycket som är bättre än en full stråle. Hoppas att du får uppleva det snart.
   Bästa hälsningar,
   Mats

   Gilla

   • ”När du släpper den kolhydratrika kosten minskar tillgången på mat för bakterierna eftersom sockerhinnan nu har slutat växa. Hoppas att du hänger med i tankegången Chister nämligen att du varit kraftigt inflammerad och då angriper bakterier från det egna immunförsvaret den egna kroppen. Ditt immunförsvar blir allt starkare medan karamelliseringen av kroppen har slutat växa.”

    ”sockerhinnan” det heter biofilm.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Biofilm

    ”karamelliseringen” biofilmen i kroppen slutar växa.

    Du kan ha blivit frisk av dieten men förklara det på ett sant sätt.

    Gilla

   • Jag väljer att förklara på ett sätt där jag hoppas att många förstår vad jag menar. Därav begreppen karamellisering och sockerhinna.
    Hälsningar Mats

    Gilla

 2. Jan och Mats, tack för denna utmärkta vägledning för prostatadrabbade!

  Gilla

 3. När det gäller prostataproblem så behöver man nog hålla isär de olika problem som kan drabba prostatakörteln. Grovt kan de delas in i 3 olika åkommor.

  Olika former av inflammation
  Förstorad prostata
  Prostatacancer

  I ditt fall Mats har du varit drabbad av någon form av kronisk inflammation som du blivit fri från tack vare kostomläggning vilket borde gå relativt snabbt.
  En förstorad prostata och prostatacancer har också antagligen med västerländsk livsstil och kost att göra. Förstorad prostata innebär ofta att man har svag stråle, urinträngningar m.m. men man har inte samma smärtförnimmelser som vid inflammation och här gäller det i huvudsak att se till att det inte blir värre. Möjligtvis kan en viss förbättring ske med kostomläggning men det tar lång tid och en ”hyvling” kan mycket väl vara nödvändig om det blir för jobbigt.
  ”Snällare” former av prostatacancer kan kanske också hållas i schack genom att framförallt undvika insulinpåslag genom kostomläggning men här är det viktigt att man har regelbunden koll på PSA-värdet i blodet så att det inte sticker iväg vilket för övrigt också gäller förstorad prostata där PSA ofta är förhöjt.

  Jag har själv känt av problem med förstorad prostata som kan ha blivit något bättre eller i alla fall inte sämre under de 2,5 år som jag ätit LCHF.

  Mitt råd till Christer Grerot är att vara noga med ett lågt kolhydratintag och vara vaksam på om det sker någon förbättring på sikt och att besvären inte tilltar samt hålla koll på PSA-värdet.

  Gilla

 4. […] har kommit in många synpunkter på mitt förra inlägg om ”man kan önska sig en frisk prostatakörtel i Julklapp”? Prostatabesvär i alla dess former drabbar ju både män och kvinnor fast på olika […]

  Gilla

 5. Hej alla prostata-vänner! (…får mig att tänka på ”Norm” – ”Dame Ednas” make… 🙂 Nä, det är inte så att jag har legat på soffan och ätit praliner de senaste åren och blivit en karamell, utan har faktiskt varit med på LCHF-resan sedan SSS började, således åtskilliga år! Det senaste året har jag dock slarvat med kosten av bl a sociala skäl (ja ja, jag VEET…). Men orsaken till att jag hamnade hos urolog var inte ett dåligt pinkande, utan en rutinundersökning hos min distriktsläkare, som hittade ett förhöjt PSA-värde, och ville ta om det efter några månader. Då var det dubbelt så högt, så dubbel snabbremiss till urolog med dryck- och urinmätning, flödesmätning, palpation och biopsi, det senare ingen höjdare om man sager. Men som jag berättade ingen cancer, ingen förstorad prostata, dock en ”svag stråle” – något jag inte haft besvär av förrän efter biopsin, då alla möjliga konstiga symptom dök upp som inte fanns där innan! – Urologens förklaring var att jag hade en ”överaktiv blåsa”. Vid senaste besöket skulle man hålla sig I två timmar (som vanligt) efter att ha mätt dryck och urin och tidpunkt I 2 dygn, och dricka mycket innan man fick pinka I den magiska tratten där allt uppenbaras I diagram och siffror. Jag hade t o m med mig en flaska vatten och satt och drack I väntrummet, men var I god tid och kallades plötsligt in av ssk till ”tratten” 20 minuter I förväg, gjorde vad jag skulle, satte mig I väntrummet och var précis på väg till toa då jag ju druckit en hel del… – då jag kallades in igen. Då skulle hon med ultraljud mäta vad där fanns kvar I blåsan, klantade sig med dator och sladdar och blev till slut klar för att triumförande tala om att det var minsann 1.4 dl urin kvar I blåsan! (tacka för det!) Så urologens besked var flera piller, återbesök efter 3 månader, besked om att min urinblåsa tydligen arbetade mot ett motstånd (prostatan) och därför var irriterad, – och en hyvling var något som skulle fixa detta!
  Hela den manliga delen av min släkt har/har haft prostata-problem, en farbror dog av prostata-cancer. Min far fick denna roliga behandling med hyvling gjord, men då kateter drogs för tidigt och ingen kollade resultatet var han på vippen att avlida av akut uremi – med akut OP, en på sjuksköterskan ur-ilsken urologkirurg, där de inte ens hann bedöva – så tanken på detta ingrepp fyller mig inte med jubel, speciellt inte som jag inte tycker jag har några större besvär. Så jag har alltså inte ätit sockerkost och nu plötsligt I en månad ätit enligt kostråden I Din bok – men dock slarvat här och där har jag ja. Dock dök förhöjt PSA upp innan slarvandet tog vid! Så därav min fråga: Återbesök om 2 månader hos urologen. Vad tror Du då om möjligheterna att då pinka som en hast…? 🙂 Jag känner inte för att äta tre olika medicine för detta om jag inte behöver…

  Gilla

  • Hej Christer. Roligt att du vill dela med dig av ett problem som drabbar många män. Vi som drabbats av metabola sjukdomar, ”kroniska” inflammatoriska tillstånd i kroppen, verkar vara ytterst känsliga för ett överskott av glukos i blodbanorna. Lite slarv med kosten kan innebära att man håller igång de inflammatoriska tillstånden i kroppen.

   Dessutom är min övertygelse, som jag ska behandla i dagens inlägg på bloggen, att det är ytterst viktigt att man får i sig tillräckligt med naturligt fett när man ligger på ett minimum av kolhydrater. Det handlar om energi så att immunförsvaret får tillräcklig styrka att försvara oss. Jag vet själv av erfarenhet att det är så lätt att gradvis minska på fettdosen nästan utan att man är medveten om det själv. Plötsligt äter man nästan inget fett alls kombinerat med lite kolhydrater. Risken är då att de inflammatoriska tillstånden i kroppen kan komma tillbaka.

   Om jag var i din situation Christer skulle jag ge mig själv en riktig dunderkur. Äta minst två matskedar ekologiskt kallpressat kokosfett både morgon och kväll. Sätt en egen personlig högsta gräns andel kolhydrater per 100 gram livsmedel. Du borde ha en gräns på högst 5 kolhydrater per 100 gram livsmedel. Du skulle också med fördel kunna pröva LCHF 2:5 vilket innebär att du nollar kolhydraterna helt två dagar i veckan men bibehåller kokosfettet både morgon och kväll. Kokosfett kan du beställa på http://www.crearome.se

   Det hela handlar om att förstärka immunförsvaret maximalt och minska förutsättningarna för att inflammatoriska tillstånd i kroppen ska uppstå. Läs mer nedan om LCHF 2:5.

   Klicka för att komma åt lchf-2-5-kap-i-boken-2013-11-08.pdf

   Håll oss gärna informerade hur det går för dig!

   Jag vill tillönska dig en riktigt fet och God Jul och ett Gott Nytt År!
   /Mats

   Gilla

   • Jag inser att det blivit precis som Du säger: Synnerligen lågt kolhydratinnehåll, dock problem med fettet… Jag har slitit som ett djur med cocos-oljan, och har en hustru som utgör doa-kör och själv äter denna olja med välbehag (HU!) , men trots min väna hustrus hejarop hatar jag smaken av cocos-oljan, och undviker den via metoden förhalning: ”Jag tar den senare…” Att öppna dagen med detta lätt brandrökssmakande klister garanterar illamående och kväljningskänslor som ett julbrev på posten. … Jag har försökt kompensera med att se till att dagens middag innehåller smörsås alt rejält med fett, där jag äter ordentligt, tar dock vispgrädde I kaffet, då endast smör gör att mina gamla magkatarrer/magsår aktiveras (eller rättare avsaknandet av grädde/mjölk för att lindra när kaffet landar som en bomb I magen). Ibland har jag blandat vispgrädde och smör I kaffet, men snålar I varje fall inte medvetet med fettet. Och just idag kom som en julklapp (! Tack sjukhuset! Vilken tajming!) en ny tid om en månad hos urologen , – som sannolikt kommer att fråga mig om jag ätit alla hans tabletter… – Jag tar ställning till detta speciella problem efter helgen! Och jag lovar att hålla er alla vänner av prostatan uppdaterade! – Och obs – den som iu mitt fall (!) upplever ett problem är urologen, inte jag! Fortsättning följer… 😀 Med önskan till alla inte bara om en fridfull jul, utan också en prostata-körtel I over-drive…! 😉

    Gilla

 6. […] en hög andel naturligt fett. Se mitt svar nedan till Christer som kommenterat mitt förra inlägg, ”kan man önska sig en frisk prostatakörtel i julklapp”? Christers […]

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: