Bakterier, vänner eller fiender?

februari 10, 2015 kl. 10:17 f m | Publicerat i Okategoriserade | 3 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

http://www.svtplay.se/video/2664489/vetenskapens-varld/vetenskapens-varld-avsnitt-4

I Vetenskapens värld i går kväll har man med modern teknik, lyckats filma några av alla de biljoner bakterier och mikrober som lever i och på våra kroppar. Det är ett stort antal arter av bakterier, mikrober och olika sorters svamp som alla lever i en slags symbios med varandra. Om balansen rubbas bland dessa bakterier så kan det leda till infektioner och inflammation.

Man konstaterade i programmet att vi vet förvånansvärt lite om husdjuren som lever i våra egna kroppar och hur stor betydelse dessa har.

Tidigare trodde man att bakterier var koncentrerade till mage och tarmsystem. Numera vet man att det också finns många miljoner bakterier på t.ex. en kvadratcentimeter hud. Man kan säga att människokroppen faktiskt består av bakterier av olika slag.

imagex708x270  thumb_avocado

Hur påverkas bakterier av kosten?

Märkligt nog tog Vetenskapens värld inte upp hur födan påverkar balansen bland kroppens bakterier. Då får väl jag göra det istället. Om vi antar, på goda grunder, att maten är bränsle för människokroppen och därmed också bränsle för alla våra bakterier så uppstår frågan; Vad händer i kroppen om vi stoppar i oss föda som vi inte är anpassade för?

Hur viktigt är PH-värdet?

I programmet så kunde man visa att bakterier som tidigare varit vänskapliga kunde bli fiender och angripa den egna kroppen. Jag har länge hävdat att kosten i hög grad påverkar vårt PH-värde i kroppen. För mycket sockerarter och för lite naturligt fett leder till ett surt PH-värde i kroppen. En miljö som kan vända vänskapliga bakterier till aggressiva sådana. I en sådan miljö blir immunförsvaret nedsatt och infektion och inflammatoriska tillstånd uppstår lättare i kroppen. PH-värdet i kroppen ska helst vara basiskt för att balans ska råda.

images

Ständigt krig pågår!

I Vetenskapens värld visade forskare att det pågår ett ständigt krig bland olika sorters bakterier i människokroppen som strävar efter att ta överhanden. Det är alltså en delikat balans mellan bakterier av olika sorter som lätt kan rubbas.

Vi vet mer om betydelsen av ett bra PH-värde i våra sjöar än om betydelsen av ett bra PH-värde i människokroppen. Det finns otroligt nog nästan ingen koppling mellan felaktig föda och inflammatoriska sjukdomar. Läkemedelsföretag har länge lurat en godtrogen sjukvård och dess läkare med att tabletter och sprutor är den enda medicinen. Att stimulera immunförsvaret med riktig mat finns inte med på sjukvårdens agenda trots att alla vet att det endast är immunförsvaret som till sist gör jobbet eller inte.

När balansen rubbas!

Det verkar som att det uppstår en slags sockerfilm, en karamellisering, som lägger sig överallt i kroppen. Detta händer vid långvarig förtäring av mycket sockerarter/kolhydrater. Detta leder till att PH-värdet försuras och balansen bland bakterierna rubbas. Vissa vänskapligt lagda bakterier kan bli aggressiva och börja äta på den karamelliserade ytan i människokroppen. Om detta händer i blodkärl uppstår sår i kärlväggarna som i sin tur orsakar förträngningar.

Ett försurat PH-värde orsakat av en sockerrik kost och för lite naturligt fett är grundorsaken till alla våra nya metabola sjukdomar, enligt min mening.

Hur kan jag veta detta?

Ja, i sex år har jag varit helt frisk från alla mina tidigare sjukdomar som besvärat mig i över 30 år. Den enda förändring jag gjort är ett kostbyte från Tallriksmodell till LCHF-modell. Jag har studerat min kropp i detalj under dessa sex år och dess reaktioner. Även jag är förvånad att kosten kan ha en så väldigt stor betydelse.

Vår skattefinansierade sjukvård och dess okunniga läkare har kört in på ett alldeles galet spår. Trots massiv forskning i över femtio år om fettets förmodade farlighet kan man fortfarande inte bota en enda av alla de nya inflammatoriska tillstånd som kan uppstå i kroppen. Jag pratar om diabetes typ 2, hjärt -kärlsjukdomar, cancer, eksem, allergier, värk, reumatism, mag o tarminflammationer osv.

Jag själv har botat mig från diabetes typ 2, kärlkramp, ledvärk, prostatainflammation och kronisk bronkit. Den enda förändring jag gjort är ett kostbyte till LCHF-kost. Jag tar inga mediciner eller sprutor och jag är väldigt noga med maten.

Prestige och stora pengar!

Många s.k. professorer och läkare har målat in sig i ett hörn och kan inte komma ut utan ett stort tapp av prestige. Idag skriver läkare ut mediciner, t.ex. kolesterolsänkande medicin, för att intagas livet ut. Detta är, enligt min mening, kriminellt och borde medföra straffansvar. Våra statliga myndigheter som Livsmedelsverket och Läkemedelsverket har ett stort ansvar för dagens situation.

Läs mer!

I min bok ”Frisk av mat” kan du läsa mer! Beställ den här!

IMG_0040

 

 

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Jag tror också att försurning av kroppen förorsaker mycket problem. Själv har jag börjat dricka varmt vatten med citronsaft i (utan socker självklart) som renar och höjer Ph i kroppen.

    Gilla

  2. Innan jag lade om till LCHF-kost hade jag urinvägsinfektioner varje månad i ett års tid. Massa antibiotikabehandlingar och en hälsa i en nedåtgående spiral. Min känsla var att ”min kropp håller på att stänga ner”. Snart ett år med LCHF och jag har haft 2 urinvägsinfektioner som var sommaren 2014. Jag är piggare än någonsin. Löptränar 3ggr/v. Sover väldigt gott och är alltid pigg och alert. Har betydligt mindre ont i ländryggen och kan som sagt löpträna trots ett diskbråck efter en arbetsskada. Hyn är numera acnefri och inte så torr. Min IBS-mage är ett minne blott. Jag är så tacksam att jag hittat en hälsosam livsstil som inte kostar, den bara ger!!

    Gilla

    • Hej Jennie!
      Mycket trevligt att läsa om dina hälsovinster genom LCHF-kosten. LCHF-kosten verkar stärka PH-värdet i kroppen genom att det blir mer basiskt och mindre surt. Därmed skapas det en balans bland kroppens bakterier och mikrober och immunförsvaret stärks. Motsatsen är ju ett surt PH-värde som bildas av att vi äter för mycket sockerarter. Då blir det kaos bland bakterier och vi får ett inflammationsfrämjande klimat i kroppen med metabola sjukdomar som följd. ”Elementärt min käre Watson”, som någon sa!:-)

      Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.