5 veganer skriver insändare!

februari 16, 2015 kl. 9:43 f m | Publicerat i Okategoriserade | 8 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , ,

3477117666

Idag läser jag en insändare på GP debatt med rubriken Hälsan och maten! Förbättrad folkhälsa kräver politisk styrning är nästa rubrik.

”Livsmedelsindustrin måste sluta med sin i huvudsak oansvariga marknadsföring av i huvudsak ohälsosamma livsmedel”, skriver bl.a. Läkare för framtiden och Hälsofrämjandet. Kurt Svedros är tydligen ordförande för Hälsofrämjandet och David Stenholz ordförande i Läkare för framtiden. Bägge har skrivit under debattartikeln tillsammans med tre andra.

Allting låter ju väldigt vederhäftigt och rubrikerna är nästan sådana att jag själv skulle kunna skriva under på dom. Ända tills jag ser namnet Stig Bengmark. Denne läkare behandlade både min pappa och mig själv för prostatainflammation för många år sedan. Det gick inget vidare. Mina prostataproblem kom och gick under ytterligare 30 år. Ända tills jag började med naturlig mat, LCHF-kost. Då försvann den för 5,5 år sedan och har inte återkommit.

Veganer!

Jag börjar googla på dessa, på pappret, mycket vederhäftiga personer. Professorstitlar och överläkare är deras titlar. Det visar sig att alla fem är veganer vid en närmare granskning. Av artikeln framgår det att kött bär ansvaret för i stort sett alla moderna sjukdomar, enligt dessa 5 veganer.

Lägg märke till bilden ovan som även finns överst i dagens debattartikel. En bild på köttdisken i någon livsmedelsbutik. Den bilden ska alltså kopplas ihop med farlighet!

Slutorden i deras artikel är: att vi ska lita på utlåtanden från expertpaneler. Mama Mia, menar de allvar? Det var länge sedan jag slutade lita på dessa experter som är läkare, nutrionister. När jag gjorde tvärtemot Sjukvårdens och Livsmedelsverkets råd så blev jag frisk. Det håller i sig 6 år senare.

David Stenholz: ordförande Läkare för framtiden

Stig Bengmark: professor vid Londons Universitet

Pernilla Berg: nutrionist och medicine doktor i toxikologi

Kurt Svedros: ordförande Hälsofrämjandet

Stella Cininsky: överläkare kardiologi

Ovanstående fem personer har skrivit under dagens debattartikel i GP. Imponerande eller hur? Jag kom på mig själv att tänka om jag hade vetat lika lite som jag visste för 7 år sedan om mat och hälsa så hade jag köpt deras argument direkt.

Jag säger så här; om de med sina kostråd kan bota diabetes typ 2, bota kärlkramp, bota kronisk bronkit, bota prostatainflammation, bota ledvärk så är jag på. Om de dessutom kan ge mig tillbaka min syn så är jag förstås ännu mer positiv. Faktum är att de måste komma med något ännu lite bättre eftersom jag redan fått ovanstående hälsovinster med LCHF-kosten.

Om kött är så farligt som dessa veganer påstår så borde väl mänskligheten varit utrotad för länge sedan. Vi har faktiskt ätit kött i miljoner år. Om de istället hade klagat på dessa djurfabriker som på industriellt sätt matar sina djur med kraftfoder så de blir sjuka och måste äta antibiotika så hade jag förstått.

Menar de på fullt allvar att gräsbetande kor är farliga att äta?

Bästa Göteborgsposten: om ni okritiskt kan ta in debattartiklar från dessa veganer med fina titlar så kan ni väl ta in en artikel från en gräsrot som blivit bevisligen frisk av naturlig mat!

Här kan ni på GP läsa om hur jag blev frisk av den naturliga maten och köpa min bok ”Frisk av mat” som redan hjälpt tusentals människor till ett friskare liv. Bästa GP kontakta gärna mig för mer information genom att maila till lindgren.mats@comhem.se

IMG_0040

Göteborg den 16/2 2015

Mats Lindgren

8 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Jag såg en mycket intressant dokumentär på TV4 XL igår om matindustrin i USA och hur Monsanto har köpt hela majs- och sojabönsindustrin, där bönder som vill odla utan GMO blir anmälda och dragna till rätten utan möjlighet att försvara sig mot miljardkoncernen och deras advokater.

  Kloka människor i programmet uttalade sig att kor inte ska leva på majs, de ska leva på gräs. De berättade att e-coli bakterier har kommit sen fodret är gjort på majs. Tester har gjorts och efter 5 dagar på gräs har man minmerat antalet e-coli bakterier i köttet med 80 %, men ingen vill ändra något. Köttfabrikerna de visade var fruktansvärda. Grisarna behandlades vedervärdigt. Helt fruktansvärt!

  Allt detta med statens härliga subventioner av majsodlingar. Det finns knappt att få tag på rena råvaror i butikerna i USA längre, allt innehåller modifierad majs etc. Är det dit vi vill nå? Sojabönan är lika modifierad. Jag skulle aldrig stoppa i mig detta. Tacka vet jag gräsuppfödda kor och dess kött, bättre finns inte.

  Man blir bara ledsen när man ser hur de experimenterar med våra kroppar och sen skyller de på oss att vi äter för mycket och springer för lite.

  Gilla

 2. En till som tror att han har rätt.
  http://www.dagensmedicin.se/blogg/mats-reimer/2015/02/15/cancerfondens-falska-matematik/

  Gilla

 3. Jag såg snabbt att Bengmark var med på författarlistan, men läste ändå igenom artikeln, och fick mina farhågor besannade!

  Att GP tar in en sådan artikel ligger helt i linje med tidningens okritiska hållning till akademiska titlar. Igår hade man ju en artikelserie om fetma, där källan var SU med Ingrid Larsson i spetsen. Denna dam chattade igår och även idag vid kl 14.00. Det påstås att fetma är genetiskt betingad, och i viss mån kan man väl hålla med om att vissa människor har lättare att gå upp i vikt än andra. Men professorn borde avkrävas svar på vilken vetenskap och vilka studier hon stödjer sig på när SU påstår att det finns olika fetmagener. För min del tror jag det är en icke bevisad teori, som inte ens når upp till att kallas hypotes.

  Gilla

 4. Läste ett inlägg för länge sedan, höstas nån gång, där de skrev att kött, mejeriprodukter och animaliska fetter är det farligaste för hjärtat. De hänvisar hela tiden till studier av forskare som man aldrig hört talas om, företrädesvis från USA. De hade också skrivit ett inlägg om s.k. ”modedieter” där de fastslog att ingen diet var bra i längden. Det vara bara växtbaserat som gällde om man skulle bli frisk från sjukdom och hålla sig frisk. De hade i detta inlägg satt likhetstecken mellan Atkins och LCHF. De har ofta rubriker i sina inlägg som ”mindre hjärtsjukdom och längre liv med fullkorn” ”samband mellan mjölkprodukter och prostatacancer” ”bättre mental hälsa hos veganer”. De skrev också om en annan studie där rubriken löd ” kvinnor som äter mycket kött får lättare diabetes”. När man läser vidare i artikeln handlar det om redan feta kvinnor….Jag är mer nyfiken på vad de åt som fick dem att bli feta…Det var förmodligen inte kött…

  Jag måste erkänna att dessa herrar skrämmer mig! De börjar ofta sina brev (de är flitiga skribenter till skolor och politiker där de varnar för rött kött, fet mjölk och smör i skolorna) med att de är en ”läkarförening som vill sprida kunskap om kost”… Jag har känslan av att de använder sig av sina fina titlar för att göra intryck och därmed sprida sin skrämselpropaganda…De har redan över 9000 gillare på FB. Och det senaste jag läste var att ”rött kött i unga år ökar risken för bröstcancer”…Fy sjutton vilka fula slag under bältet!

  Gilla

 5. Jonas ” köttfri dag ” Paulsson har en insändare i dagens Sundsvalls Tidning ( troligen annorstädes också ). Den vanliga rappakaljan & vegan-/miljöpropagandan.
  På den tid jag gick i skolan hade vi köttfria dagar varje vecka utan att någon gjorde politiska poänger utifrån detta faktum. Tror knappast att det är farligt för vare sig folk eller miljö att äta kött varje dag – även om det nog är få som verkligen gör det.
  Räknar man fisk, ägg och mejeriprodukter som ” kött ” blir det sannolikt betydligt fler. Att det är skillnad på kött & kött borde ju också beaktas i sammanhanget.

  Gilla

 6. God morgon!

  Sitter och läser Hallands Nyheter och kommer fram till en artikel på två sidor som handlar om ”tillsatserna forskare varnar för” emulgeringsmedel. Jag tror att denna artikel intresserar Dig! 

  Bästa hälsningar Gertrud Lindberg

  Gilla

  • Hej Gertrude!
   Tack för tipset. En liknande artikel fanns i Göteborgsposten.
   Hälsningar Mats

   Gilla

 7. Ät svenskt kött!
  I Sverige får inte våra djur GMO-foder, antibiotika i förebyggande syfte eller hormoner. Vi har beteslag dvs kor går ute på bete och vi har världens strängaste djurskyddslagar!
  Och en annan viktig sak: ALL slakt är bedövad i detta land!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: