Vet inte Cancerfonden bättre?

mars 4, 2015 kl. 10:10 f m | Publicerat i Okategoriserade | 7 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

Cancerfonden ger råd till personer med cancer om vilken mat de ska äta, ”Mat vid cancer”! Artikeln på Cancerfondens hemsida har granskats av en legitimerad dietist som heter Ylva Orrevall! Det har tyvärr inte hänt mycket sedan den tyske forskaren, redan på 1920-talet, visade att cancerceller förbrukar mycket mer socker/glukos än vanliga friska celler. Idag finns mängder av studier som visar att man bör undvika socker/kolhydrater om man har eller riskerar att få cancer.

I min närhet känner/kände jag flera personer med cancertumörer som aldrig fått några kostråd överhuvudtaget av sjukvården varken före eller efter behandling. Det är därför bra att Cancerfonden börjar med kostråd på sin hemsida. Tyvärr kommer dessa kostråd inte att hjälpa cancerpatienter eftersom de har utarbetats av en dietist som inte förstår hur kosten påverkar en cancersjukdom liksom alla andra ”kroniska” inflammatoriska tillstånd i kroppen.

Jag menar att en ketogen diet, mycket naturligt fett och få kolhydrater i kosten, inte ger cancerceller den sockerenergi som de behöver och därför kan cancercellerna svälta ihjäl. Allt beror naturligtvis på hur långt det är gånget med cancersjukdomen. Det finns uppgifter på att cancerceller behöver 20 till 30 gånger mer energi/glukos än friska celler.

Det finns ännu ingen som har dött av en ketogen diet därför borde cancerfonden och sjukvården uppmana cancerpatienter att pröva t.ex. strikt LCHF-kost. Idag finns det massor av indikationer på, och också studier, som visar att socker göder cancerceller.

90 år sedan!

Det är märkligt att Otto Warburgs upptäckt för 90 år sedan, att cancerceller behöver mycket mer blodsocker/glukos än friska celler, att den kunskapen ännu inte tillämpas inom sjukvården eller att Cancerfonden uppmanar till forskning om detta? Är de inte läskunniga? Otto Warburgs upptäckt renderade ett Nobelpris 1931 men det verkar inte påverka Cancerfonden eller sjukvården.

Efter att ha drivit min blogg Fet Hälsa i 5 år så har jag fått hundratals berättelser om hur folk har blivit friska från svåra inflammatoriska tillstånd i kroppen genom att äta en ketogen diet som LCHF-kost så även cancer. Jag själv har dessutom blivit helt frisk från 5 stycken svåra inflammatoriska tillstånd i min kropp genom att äta LCHF-kost och är medicinfri sedan länge.

Sjukvården och läkarna kan inte bota en enda inflammatorisk sjukdom trots alla resurser. Men LCHF-kosten kan bevisligen läka dessa sjukdomar. Jag vill därför uppmana dig som kanske har cellförändringar att genast ändra din kost till en mer ketogen sådan. Det handlar om att äta mycket naturligt fett och ett minimum av kolhydrater/sockerarter.

Cancerfonden uppmanar oss i sin senaste kampanj att ”säg nej du också”! Jag tycker att Cancerfonden ska säga ja till en ketogen kost som LCHF eftersom det uppenbarligen hjälper.

Varför bildas cancerceller?

Den frågan har hittills inte fått något svar trots enorma mängder pengar som lagts på forskning. Om det skulle vara så att kosten har stor betydelse för uppkomsten av cancerceller så har ju inte läkemedelsindustrin något större intresse av att få veta det. Nästan all forskning på sjukdomar sker utifrån förutsättningar för om man kan få fram en ny medicin av något slag. Att man kan bli frisk av mat vill de inte veta av!

Jag tror att cancerceller utvecklas utifrån ett surt PH-värde i kroppen. Ett surt PH-värde gynnar inflammatoriska tillstånd, infektion och svamp. Detta sura tillstånd i kroppen skapas till stor del av en kost rik på allehanda sockerarter. Sött blir surt alltså i dubbel bemärkelse. Idealet är ett mer basiskt PH-värde i kroppen. Svt:s Vetenskapens värld har i flera program visat hur bakterier kan löpa amok och att goda bakterier kan bli onda och anfalla den egna kroppen.

Egentligen handlar det om kunskapen hur man kan stärka sitt eget immunförsvar. Detta borde vara prioritet nummer 1 inom sjukvården. Ett starkt immunförsvar får man genom att äta en naturlig kost anpassad för människan i miljoner år. När immunförsvaret stärks blir också PH-värdet bättre och då lever våra bakterier och mikrober i balans.

Läs mer!

I boken ”Frisk av mat” kan du läsa mer och skaffa dig en röd tråd och en förklarings-modell som du kan följa. Jag kan faktiskt garantera att ditt liv blir friskare om du följer råden i boken. Boken beställer du här!

IMG_0040

7 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. ”Det är märkligt att Otto Warburgs upptäckt för 90 år sedan, att cancerceller behöver mycket mer blodsocker/glukos än friska celler, att den kunskapen ännu inte tillämpas inom sjukvården eller att Cancerfonden uppmanar till forskning om detta? Är de inte läskunniga? Otto Warburgs upptäckt renderade ett Nobelpris 1931 men det verkar inte påverka Cancerfonden eller sjukvården.”

  Jo… – Mats – men förklaringen till det är väl att det är läkemedelstillverkarna som i allt väsentligt bestämmer vad som skall ingå i läkarnas utbildning =

  Ifall jag har rätt för mig – så har sambanden mellan kost och hälsa tagits bort i läkarnas utbildning – till förmån för än mera av ställa diagnoser och förskriva mediciner.

  MANIPULERAD VETENSKAP

  ”Det vetenskapliga systemet har blivit kapat. Nyligen offentliggjorda interna dokument som Läkemedelsvärlden gått igenom visar hur läkemedelsföretag har förvandlat den vetenskapliga publiceringsprocessen till effektiv marknadsföring.” – slut citat härifrån.

  Så etablissemangets evidensbaserade vetenskap och den s k fria forskningen är ju ej så mycket att ”hänga i julgranen”, tyvärr tyvärr… 😥

  Gilla

 2. Big-Pharma tillsammans med Big-Agro bestämmer agendan. Det är samma ägare bakom allt ihop. De kan detta med vinstdrivande företag.

  Gilla

 3. Jag frågade cancerfonden och fick svar. Vad tycker du om svaret?

  Från: Bengt Nilsson
  Till: ‘infostodlinjen@cancerfonden.se’
  Ämne: Mat vid cancer

  Hej,

  På följande sida får man tips om lämplig mat vid cancer:

  Mat vid cancer
  https://www.cancerfonden.se/om-cancer/mat-vid-cancer

  På denna sida får man reda på att cancerceller behöver glukos:

  Nya rön: Bröstcancerceller tycks vara beroende av socker
  http://ettsotareblod.se/nya-ron-brostcancerceller-har-ett-sockerberoende/

  Då tycker jag att det skulle vara lämpligt att utesluta de matvaror som:
  1. Innehåller glukos (frukt).
  2. Innehåller mycket stärkelse som omvandlas till just glukos i tarmarna (bröd, kex, potatis, ris, pasta, müsli).

  Naturligtvis behöver man utesluta ölen då maltosen omvandlas blixtsnabbt till glukos i tarmarna.

  För att få i sig C-vitamin när man utesluter frukt så går det bra med olika sorters kål (som inte nämns i matförslagen).

  Här finns ytterligare information att läsa:

  The Benefits of a Ketogenic Diet and Its Role in Cancer Treatment
  http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/06/16/ketogenic-diet-benefits.aspx

  Vänliga hälsningar,
  Bengt Nilsson

  Från: infostodlinjen@cancerfonden.se [mailto:infostodlinjen@cancerfonden.se]
  Till: Bengt Nilsson
  Ämne: Mat vid cancer

  Hej Bengt!
  Tack för ditt mejl angående mat vid cancersjukdom.
  Vi har mottagit dina synpunkter men alla kroppens olika celltyper använder sockerarter i sin ämnesomsättning. Cancerceller delar sig oftast snabbt och behöver således mer näring än andra normala celler. Tyvärr kan man inte ”svälta ut” cancerceller genom att undvika socker i sin kost. Kroppen producerar i sådana fall egna sockerarter av muskulaturen i kroppen. Hos cancerpatienter som har svårt att äta och dricka visar det sig bland annat genom att muskelmassan minskar kraftigt och personen blir svag och undernärd.
  Med vänlig hälsning
  Cancerfondens informations- och stödlinje

  Elizabeth Johansson
  Leg sjukgymnast/dipl lymfterapeut

  Telefon:020-59 59 59

  Cancerfonden är en betydande finansiär av svensk cancerforskning.

  Gilla

  • Tack Bengt för att du engagerar dig! Intressant att Cancerfonden låter en sjukgymnast svara på frågor om mat vid cancer. Det är ju ett komplicerat område och ingen sitter idag inne med sanningen. Men jag bygger mina åsikter på egen erfarenhet och på svar, genom bloggen Fet Hälsa, från tusentals människor som gjort fantastiska hälsovinster genom att ändra sin kost till en ketogen sådan, LCHF. Här ingår även cancer.
   Eftersom det inte bedrivs någon kostforskning värd namnet så kan en legitimerad sjukgymnast uttala sig för Cancerfondens räkning. Man tar sig för pannan. Jag och kollegor runtom i landet lutar oss mot gjorda erfarenheter och anekdoter från människor som gjort hälsovinster från inflammatoriska tillstånd i kroppen genom en kostförändring till ketogen mat. Det är faktiskt det enda som betyder något och borde få Cancerfonden att genom ordentliga koststudier börja titta på allvar hur kosten påverkar även cancerceller.
   Om Cancerfonden får stora bidrag från olika slags läkemedelsindustrier så kanske det påverkar intresset för att studera kostens påverkan på hälsan. Men Cancerfonden borde fundera över Hippokrates ord för 2000 år sedan, ”låt maten vara min medicin och medicinen min mat”
   Hälsningar Mats

   Gilla

 4. Det var onekligen ett lustigt svar från Cancerfonden till Bengt Larsson…för att inte säja skrämmande! Är det några, som borde följa nya rön inom cancerforskningen, så är det väl dom som arbetar på en sån institution? Skulle räcka med att googla lite på ämnet, så hittar man många tips om forskare, som återupptäckt rön, angående de små kraftverken som kallas mitokondrier, av Otto Warburg, Rolf Luft och många andra, som från 30- talet och framåt försökt förklara cancercellernas obönhörliga framfart på ett vetenskapligt övertygande sätt. Själv hittade jag namnet Thomas Seyfried på doktor Annika Dahlqvists blogg. Han har skrivit en utmärkt bok, som heter ”Cancer as a metabolic disease”, vilket låter troligt om man vet att DNA är en metabolisk molekyl, som svarar på olika stimuli i sin omgivning. Att cancerceller delar sej snabbt och därför behöver mer näring än normala celler vet man tydligen i alla fall på Cancerfonden, det framgick av svaret till Bengt. Sen tar det slut. Den viktigaste energi-källan för merparten av kroppens celler är inte glukos, utan det är faktiskt fett. Detta av den enkla orsaken att fett inte binder vatten, vilket glukos gör. 1 gram glykogen binder 3 gram vatten..( strö en sked socker på en skivad jordgubbe och se vad som händer…), socker är en toxisk substans och måste bort från blodet. Det används av musklerna i tillfällen av ”emergency” under ansträngning, när det behövs lite extra energi…i annat fall skulle musklerna bli tunga som bly och vad har man då för glädje av dom?
  Cancerceller däremot kan inte förbränna fett, eftersom dom saknar mitokondrier, där beta-oxidationen av fettsyror går av stapeln. Så även citronsyracykeln med efterföljande oxidativ fosforilation och syntes av ATP, den berömda energimolekylen. Utan ATP, ingen energi, alltså ingen cell funkar. Dessa reaktioner förekommer bara, som bekant ( åtminstone borde det vara bekant..), i mitokondrierna, i en frisk normal cell.
  Glukos däremot spjälkas upp i cytoplasman genom glykolysen till piruvato, som sedan reduceras, eller, som man också säjer, fermenteras till mjölksyra. Plus att mycket glukos måste användas till pentosfosfat-shunten på grund av de nybildade cancercellernas höga behov av nukleotider. Även denna reaktion försiggår i cytoplasman, och detta i alla celler.
  En ytterligare förklaring till den höga halten av mjölksyra i en tumör beror på en, i cancersvulsten, ofullständig angiogenesi, som inte bildar raka, fysiologiska blodkärl utan krokiga sådana, så kallade sinosoida, där blodet flyter med större svårighet. Resistensen ökar alltså och cancercellerna har inte samma tillgång till syre som friska celler. Därav den nödvändiga fermenteringen.
  Om inte utbildningen till dietist fyller sin uppgift och tillhandahåller kunskaper som behövs i yrket, om hur ämnesomsättningen går till och vilka organ som är beroende av vad, så måste kanske dietisten själv fylla på luckorna genom personliga studier?? Tills etablissemanget förstår sammanhanget och kommer på bättre lösningar, vilket vi hoppas sker snart.
  Enligt min åsikt borde alltså en ketogen diet vara optimal för att svälta ut dessa cancerceller. Den glukoneogenesi, som försiggår i levern, skulle antagligen täcka behovet av de organ och celler, som är obligatoriskt tvungna att förbränna enbart socker för sin funktion, typ röda och vita blodkroppar, celler i njur- märgen och några till.
  Håller med Mats, man tar sej för pannan…

  Gillad av 1 person

 5. Hej Mormor! Tack för bra kommentar, du verkar insatt i dessa frågor.
  Hälsningar Mats

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: