Cancerfonden svarar Bengt!

mars 5, 2015 kl. 7:58 e m | Publicerat i Okategoriserade | 6 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , ,

images

Bengt fick svar från Cancerfondens nedan. Vad tycker ni?

Se nedan Bengts mail till Cancerfonden!

Hej,

På följande sida får man tips om lämplig mat vid cancer:

Mat vid cancer
https://www.cancerfonden.se/om-cancer/mat-vid-cancer

På denna sida får man reda på att cancerceller behöver glukos:

Nya rön: Bröstcancerceller tycks vara beroende av socker
http://ettsotareblod.se/nya-ron-brostcancerceller-har-ett-sockerberoende/

Då tycker jag att det skulle vara lämpligt att utesluta de matvaror som:
1. Innehåller glukos (frukt).
2. Innehåller mycket stärkelse som omvandlas till just glukos i tarmarna (bröd, kex, potatis, ris, pasta, müsli).

Naturligtvis behöver man utesluta ölen då maltosen omvandlas blixtsnabbt till glukos i tarmarna.

För att få i sig C-vitamin när man utesluter frukt så går det bra med olika sorters kål (som inte nämns i matförslagen).

Här finns ytterligare information att läsa:

The Benefits of a Ketogenic Diet and Its Role in Cancer Treatment
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/06/16/ketogenic-diet-benefits.aspx

Vänliga hälsningar,
Bengt Nilsson

Från: infostodlinjen@cancerfonden.se[mailto:infostodlinjen@cancerfonden.se]
Till: Bengt Nilsson
Ämne: Mat vid cancer

”Hej Bengt!
Tack för ditt mejl angående mat vid cancersjukdom.
Vi har mottagit dina synpunkter men alla kroppens olika celltyper använder sockerarter i sin ämnesomsättning. Cancerceller delar sig oftast snabbt och behöver således mer näring än andra normala celler. Tyvärr kan man inte ”svälta ut” cancerceller genom att undvika socker i sin kost. Kroppen producerar i sådana fall egna sockerarter av muskulaturen i kroppen. Hos cancerpatienter som har svårt att äta och dricka visar det sig bland annat genom att muskelmassan minskar kraftigt och personen blir svag och undernärd.
Med vänlig hälsning
Cancerfondens informations- och stödlinje

Elizabeth Johansson
Leg sjukgymnast/dipl lymfterapeut

Telefon:020-59 59 59

Cancerfonden är en betydande finansiär av svensk cancerforskning.”

Mina kommentarer!

Intressant att Cancerfonden låter en sjukgymnast svara på frågor om mat vid cancer. Jag kan ju meddela Cancerfonden att samtliga metabola inflammatoriska tillstånd i kroppen blir bättre om man undviker socker/sockerarter och äter mer naturligt fett. Det finns tusentals anekdoter på detta faktum. Vanliga människor med svåra sjukdomar som sjukvården inte klarar av har gjort dessa erfarenheter inklusive jag själv.

Jag tycker att det är stötande att Cancerfonden förklarar bort sockerproblemet på ovanstående enkla sätt. Tänk nu om socker och sockerarter har en avgörande inverkan på att cancer uppstår och frodas. Vad ska ni säga till alla cancerpatienter?

Socker och sockerarter gör PH-systemet surt i den mänskliga kroppen och det är ett faktum att inflammationer, infektioner och svamp trivs i denna miljö. Motsatsen utgörs av en ketogen kost som innehåller mycket naturligt fett och väldigt lite kolhydrater. Denna typ av kost gör PH-värdet mer basiskt och stärker därmed immunförsvaret. Ketogen kost eller LCHF-kost borde enligt min mening vara standardkost för människor som riskerar cellförändringar både för och efter behandling. Idag får cancerpatienter inga kostråd alls varken före eller efter behandling. Skandal anser jag!

Det är ju ett komplicerat område och ingen sitter idag inne med sanningen. Men jag bygger mina åsikter på egen erfarenhet och på svar, genom bloggen Fet Hälsa, från tusentals människor som gjort fantastiska hälsovinster genom att ändra sin kost till en ketogen sådan, LCHF. Här ingår även cancer.
Eftersom det inte bedrivs någon kostforskning värd namnet så kan en legitimerad sjukgymnast uttala sig för Cancerfondens räkning. Man tar sig för pannan. Går det att träna bort cancern?

Vi har många erfarenheter och anekdoter från människor som gjort hälsovinster från inflammatoriska tillstånd i kroppen genom en kostförändring till ketogen mat. Det är faktiskt det enda som betyder något och borde få Cancerfonden att börja propagera för riktiga koststudier som undersöker hur kosten påverkar även cancerceller.

Om Cancerfonden får stora bidrag från olika slags läkemedelsindustrier så kanske det påverkar intresset för att studera kostens påverkan på hälsan. Men Cancerfonden borde fundera över Hippokrates ord för 2000 år sedan, ”låt maten vara min medicin och medicinen min mat”.

Med vänlig hälsning

Mats Lindgren

IMG_0040 Här kan du beställa min bok ”Frisk av mat”!

Annonser

6 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Nä, man kan säkert inte svälta ut cancern. Däremot behöver man ju inte elda på cancercellerna genom att ha tre gånger mer socker i blodet än vad som behövs. Ingen har undersökt om det går att bromsa cancer med lågkolhydratkost, så egentligen kan inte sjukgymnasten svara på din fråga. Hon gör ett antagande. Det behövs säkert cellgifter för att ta kol på cancern, men det borde gå att hjälpa cellgifterna på traven genom att undvika en massa socker.

    Gilla

  2. Så fruktansvärt nedlåtande att låta en sjukgymnast besvara ditt brev.

    Gilla

  3. The Ketogenic Diet and Hyperbaric Oxygen Therapy Prolong Survival in Mice with Systemic Metastatic Cancer
    Conclusions
    http://www.plosone.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pone.0065522#pone-0065522-g005
    Ketogenic Diet and HBO2T produce significant anti-cancer effects when combined in a natural model of systemic metastatic cancer. Our evidence suggests that these therapies should be further investigated as potential non-toxic treatments or adjuvant therapies to standard care for patients with systemic metastatic disease.
     
    Targeting insulin inhibition as a metabolic therapy in advanced cancer: A pilot safety and feasibility dietary trial in 10 patients
    http://www.nutritionjrnl.com/article/S0899-9007(12)00186-4/abstract
    Conclusion
    Preliminary data demonstrate that an insulin-inhibiting diet is safe and feasible in selected patients with advanced cancer. The extent of ketosis, but not calorie deficit or weight loss, correlated with stable disease or partial remission. Further study is needed to assess insulin inhibition as complementary to standard cytotoxic and endocrine therapies.
     
    A Low Carbohydrate, High Protein Diet Slows Tumor Growth and Prevents Cancer Initiation
    http://cancerres.aacrjournals.org/content/71/13/4484.short
    Taken together, our findings offer a compelling preclinical illustration of the ability of a low CHO diet in not only restricting weight gain but also cancer development and progression. Cancer
     
    Is the restricted ketogenic diet a viable alternative to the standard of care for managing malignant brain cancer?
    http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0920121111002063
     
    Targeting Cancer Metabolism with Ketosis and Hyperbaric Oxygen
    http://scholarcommons.usf.edu/etd/5294/
     
    Could the calorically restricted ketogenic diet be an effective alternative or supportive therapy for breast cancer?
    http://www.science24.com/paper/22967
    Ketone bodies are transported to other tissues where they are reconverted to acetylo-CoA, which can by use directly in Krebs cycle. Many cancer cells lack the activity of succinyl-CoA-acetoacetate-CoA transferase and other enzymes needed in ketone bodies metabolism, thus this source of energy is unavailable for them
     
     
    Ketogenic Diet in Advanced Cancer: A Pilot Feasibility and Safety Trial in the Veterans Affairs Cancer Patient Population
    http://omicsgroup.org/journals/ketogenic-diet-in-advanced-cancer-a-pilot-feasibility-and-safety-trial-in-the-veterans-affairs-cancer-patient-population-2167-0870.1000149.pdf
     
    Starve Cancer to Death with the Ketogenic Diet
    http://www.bottomlinepublications.com/content/article/health-a-healing/starve-cancer-to-death-with-the-ketogenic-diet
     
     
    Ketones and lactate “fuel” tumor growth and metastasis
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3047616/
     
     
     
     
    Turmeric / Grurmeja
     
     
    Drug-Drug/Drug-Excipient Compatibility Studies on Curcumin using Non-Thermal Methods
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3992969/
    Curcumin is a hydrophobic polyphenol isolated from dried rhizome of turmeric (Curcuma Longa Linn & zingiberaceae family), which is responsible for various pharmacological activities including anti-cancer, anti-oxidant, anti-bacterial, anti-fungal, anti-viral and anti-inflammatory and expected to have medicinal benefits in arthritis, psoriasis, diabetes, acquired immunodeficiency syndrome, cardiovascular diseases, multiple sclerosis, cancer and lung fibrosis.1,2 However, clinical usefulness of curcumin in the treatment of cancer is limited due to poor aqueous solubility, hydrolytic degradation in alkaline pH, metabolism via glucuronidation and sulfation in the liver and in intestine, and poor oral bioavailability.
     
     
    Piperine potentiates the hypocholesterolemic effect of curcumin in rats fed on a high fat diet
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4061201/
     
     
    Targeting cancer stem cells by curcumin and clinical applications
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24463298
    Curcumin is a well-known dietary polyphenol derived from the rhizomes of turmeric, an Indian spice. The anticancer effect of curcumin has been demonstrated in many cell and animal studies, and recent research has shown that curcumin can target cancer stem cells (CSCs)
     
     
    Curcumin, a promising anti-cancer therapeutic: a review of its chemical properties, bioactivity and approaches to cancer cell delivery
    http://pubs.rsc.org/en/content/articlelanding/2014/ra/c3ra46396f#!divAbstract
    The development of new anti-cancer treatments with greater efficacy and fewer side effects remains a significant challenge of modern scientific and medical research. Curcumin, a natural polyphenol found in the dietary spice turmeric, has been demonstrated to inhibit cancer cell survival and proliferation, and to induce apoptosis without promoting the development of side effects. However, due to its sparing solubility and low bioavailability, curcumin has not yet been clinically used to treat cancer.

    Gilla

  4. enl samtal med canserfondens representant är hon som har svarat en oerhört fantastisk kunnig människa som arbetat åt dem I många år minsann .sedan lade de på luren.

    Gilla

  5. Egentligen var det en ynnest att du fick bli svarad av en sjukgymnast istället för en läkare i denna viktiga fråga

    En läkares tid under studierna till kostlära är max ett par dagar
    En sjukgymnast har hela 3 veckor som standard 🙂

    Gilla

  6. Bara på dem 🙂

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: