Meningslös studie igen!

mars 9, 2015 kl. 11:39 f m | Publicerat i Okategoriserade | 9 kommentarer
Etiketter: , , , , , , ,

M

Västra Götalandsregionen är med och bekostar ännu en meningslös studie för läkemedelsbehandling för övervikt och diabetes typ 2. I den här studien ska personer med diabetes typ 2 och med överviktsproblem äta två nya typer av läkemedel och ett sockerpiller/placebo. Man menar att det finns risk för höga mängder fett i levern. Det kan, påstår man, öka risken för lever och hjärt -kärlsjukdomar.

Den ena medicinen ska sänka blodsockret och den andra medicinen ska sänka blodfetter.

Jag är innerligt trött på dessa meningslösa studier som bara är till för att sälja nya piller åt läkemedelsindustrin. Det handlar alltså inte om något botemedel utan om att patienter ska bli läkemedelsberoende för resten av sitt liv. Detta är läkemedelsindustrins strategi. Det som irriterar mig ännu mer är att jag är med och betalar för detta genom att sjukvården och Västra Götalandsregionen är med och genomför studien. Personal, olika slags resurser betalda med skattemedel är med, ser till att studien blir genomförd.

När studien är klar ska dessa meningslösa piller säljas och då ställer givetvis sjukvården upp igen med sin enorma försäljningsapparat. Jag är så f-bannad å alla diabetikers vägnar som blir lurade gång på gång. Kan man hålla inne skatten på något sätt? Deponera den någonstans tills det blir en förändring.

Personer med diabetes typ 2 och övervikt blir faktiskt av med bägge genom en kostförändring till ketogen kost, typ LCHF. Då pratar vi om ett fullständigt tillfrisknande men vi är dömda att äta ketogen kost resten av livet. Jag själv har varit fullständigt frisk från min diabetes typ 2 i 6 år. Utan mediciner! Det enda förändring jag gjort är ett permanent kostbyte. Är det värt det? Ja visst är det värt några uppoffringar att äta mindre sockerarter om man får vara frisk. Ingen miljonär skulle välja pengarna mot att han får vara frisk!

images

Den viktiga frågan?

Varför ska jag subventionera läkemedelsföretag genom mina skatteinbetalningar? Jag är alltså med och bekostar deras dyra mediciner flera gånger om. Först är jag, genom sjukvården, med och bekostar studier och därefter genom subventioner av mediciner från Statens sida.

Än mer irriterad blir jag när jag tänker på vår egen mycket välgjorda koststudie som ligger färdig för genomförande. Den koststudien har fått nej tack från Hjärt & Lungfonden, Diabetesfonden och Diabetes Wellness-fonden. Jag kan väl tillägga att vår koststudie även fått nej från Västar Götalandsregionen.

Ska vi verkligen acceptera att Landstinget, som är skattefinansierat, fungerar som en gigantisk försäljningsorganisation för internationella piller-företag som inte vill oss väl. Ve och fasa om man blir frisk av mat! Ingen av dessa medicinindustrier vill att vi ska bli riktigt friska. De vill att vi ska orka ta en tablett till, inte mer.

Sjukvården har distanserat sig ifrån vad de egentligen ska syssla med, nämligen hjälpa folk att bli friska. Istället har de blivit en försäljningsorganisation för internationella piller-företag. Idag är sjukvården helt beroende av läkemedelsindustrin. Allt går ut på att skriva ut ett recept för olika slags piller. Pillret behandlar symptomet men orsaker till sjukdomen lämnas därhän.

Om du frågar läkaren efter orsaken till din sjukdom så får du antagligen inget svar. Men du kan få beskedet att du måste äta dina statiner (kolesterolsänkande medicin) livet ut!!!

Bli frisk av mat!

Ta hjälp av min bok ”Frisk av mat” om du vill ha en varaktig förändring. Tusentals har redan fått hjälp genom boken. Du får en fungerande förklaringsmodell, en röd tråd att följa och givetvis en massa tips och recept. Du kan också beställa Mats LCHF-utbildning. Både bok och utbildning kan du beställa här.

IMG_0040

 

9 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Såg också annonsen i GP, och gjorde samma reflektion! Fullständigt meningslöst! Och så kan man inte finansiera din koststudie! Detta är skamligt!

  Gilla

 2. Men VARFÖR kan man inte genomföra din studie???? Fullständigt horribelt!!!
  Allvarligt, vad skulle det kosta att genomföra den? Har du någon budget? Kan man starta en insamling? Har du någon med vetenskapsbakgrund med? Vet ju inte var du själv befinner dig i detta läge, men det är ju ganska hårda krav för att det ska godkännas? Kan vi, din omgivning, hjälpa till på något sätt?

  Gilla

  • Det är faktiskt några av Sveriges mest meriterade forskare med i forskargruppen. Koststudien (förstudien) har utarbetats av forskare på Sahlgrenska Akademin och GU och den räknas som mycket välgjord av andra forskare som tittat på den. Jag själv har bara en liten roll i koststudien. Det handlar ju om pengar men jag tror att en viss mediauppmärksamhet skulle hjälpa till.
   Hälsningar Mats

   Gilla

 3. Det är så sjukt med dessa pillerstudier! Visst finns det många mediciner som hjälper folk, men när det gäller diabetes och kosten verkar sjukvården ha skygglapparna på sig.

  Jag såg en annons för några veckor sen om en studie. Försökspersonerna skulle äta muffins för att gå upp i vikt i några veckor, sen skulle de äta pulverersättning för att gå ner i vikt igen…
  Har man inte störd ämnesomsättning redan så lär man väl få det av den studien!!!

  En annan sak är ju alla biverkningar som läkemedel ger.
  Min mamma har fyra gånger på ett år fått uppsvullnad tunga och läppar.
  Det kan vara ett livshotande tillstånd. Hon har diabetes 2, hjärtsvikt och gikt…
  Men att ändra sin kost, det kan hon inte! Så hon fortsätter med sina piller och insulinsprutor.

  Hur kom det sig då att tungan och läpparna svullnade?

  Allergi mot en av medicinerna!!

  Gilla

 4. Samma idiotstudie bedrivs på Universitetssjukhuset i Örebro.
  Men det är som vanligt de korrupta höjdarna inom etablissemanget
  med kopplingar till läke- och livsmedels industrin som bestämmer. Man sågar ej av den gren man sitter på. Men ruttet är det.

  Gilla

 5. Hej,
  Jag vill sponsra projektet. Hur gör jag då?
  /Helena Åhlberg

  Gilla

  • Tack Helena! Vi har diskuterat att starta en stiftelse som har ett eget postgirokonto och som har till uppgift att medverka till finansieringen av Koststudien och eventuella efterföljande studier. Tyvärr har jag inte riktigt tid men kanske det finns läsare som vill jobba med Koststudien som ett finansieringsprojekt?
   Hälsningar Mats

   Gilla

 6. Kanske Kostfonden vill sponsra din koststudie?!

  Gilla

  • Hej Anna! Jag har pratat med Ann Fernholm och än så länge har Kostfonden inte så mycket pengar tyvärr.
   Hälsningar Mats

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: