Inflammationen i rotfyllningen läkte sig med LCHF-kost!

mars 25, 2015 kl. 9:48 f m | Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar
Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

images

Igår hade jag en intressant diskussion med en golf-kompis som jag inte träffat på länge. Han berättade om en olycklig händelse hos tandläkaren. Vid en rotfyllning bröts en liten bit av själva verktyget som man gräver med av. Den lilla biten försvann ner i hålet som skulle rotfyllas.

Tandläkaren försökte få upp den ytterst lilla delen men utan resultat. Man beslutade sig för att färdigställa rotfyllningen ändå och den lilla spetsen som gått av blev då en del av rotfyllningen. Efter någon vecka blev det svullet och rött kring rotfyllningen och min kompis fick smärtor.

Min kompis besökte då en specialist på Odontologen i Göteborg. Efter en röntgenundersökning föreslog tandläkaren att man skulle operera och skära bort delen som smärtade liksom den lilla spetsen som blev kvar i rotfyllningen. Nu är min kompis inte särskilt begiven på operationer och ett annat spörsmål som han funderat på länge kom till ett beslut.

Under ganska lång tid har han funderat på att börja med LCHF-kost av dels hälsoskäl och dels för att gå ner i vikt. Kompisen har ofta diskuterat med mig om mat som håller i gång inflammationer respektive mat som hämmar inflammationer. Jag skriver mycket om det problemet respektive möjligheten i min bok ”Frisk av mat, LCHF från början”.

Nu var det alltså dags att kolla om inflammationen i käken kunde försvinna med hjälp av inflammations-hämmande kost, ketogen kost, LCHF-kost. Min kompis rasade ganska snabbt i vikt av LCHF-kosten som de flesta män gör och efter några månader hade han minskat 10 kilo i vikt. Dessutom hade inflammationen i käken försvunnit. Den egentliga anledningen till att han inte valde operation var helt enkelt att han var rädd. Därför blev det inflammations-hämmande kost istället. Idag är han väldigt glad för det beslutet.

Kunskap saknas i sjukvården!

De verktyg som finns till hands inom sjukvården för att behandla inflammatoriska tillstånd i kroppen är väldigt primitiva. De handlar om att skära bort eller medicinering med antibiotika. Kunskap om hur rätt slags kost kan häva inflammatoriska tillstånd i kroppen verkar saknas helt. De metabola sjukdomarna som diabetes typ 2, hjärt-kärlsjukdomar plus ett 40-tal andra handlar om inflammatoriska tillstånd i kroppen som blivit ”kroniska”! Anledningen till att inflammatoriska tillstånd i kroppen blir ”kroniska” är att det finns för mycket bränsle, överskottsglukos, som föder inflammationen. När man äter mycket sockerarter i kosten och lite naturligt fett, typ Tallriksmodell, så skadas immunförsvaret pga att PH-värdet blir surt i kroppen.

En slags försockring, karamellisering, uppstår i kroppen pga en föda rik på kolhydrater. Denna socker-hinna växer hela tiden så länge som man äter en kolhydratrik kost. Denna process med en växande karamellisering i kroppen förväxlas ofta med åldersbesvär av olika slag. Ett bra exempel på detta är när du går till läkaren för att få hjälp med prostataproblem. Då förklarar läkaren, som han gjorde för mig, att det inte är konstigt om du får problem med att kissa och en förstorad prostata. – Det tillhör åldern, du är ju över 55 år, förklarar läkaren.

Den förklaringen från sjukvårdens sida visar hur lite de kan om inflammatoriska tillstånd i kroppen. Hur de uppstår, hur de blir kroniska och hur man kan läka dom!

Här kan du läsa mer om inflammatoriska tillstånd i kroppen!

Du kan också läsa mer om dessa frågor i min bok ”Frisk av mat” som är en inspirations och guidebok för dig som vill förebygga eller göra något åt dina inflammatoriska tillstånd i kroppen. Maila namn och adress till mig på lindgren.mats@comhem.se eller info@lchfmatkasse.se så skickar jag tillbaka betalningsinformation. Boken kostar 195 kr inkl. frakt inom Sverige.

Välkommen att kontakta mig på någon av ovanstående e-postadresser om du är intresserad av att arrangera ett föredrag med mig på temat Frisk av Mat!

IMG_0040

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: