En rolig fest!

mars 30, 2015 kl. 12:56 e m | Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar
Etiketter: , , , , , , , , , ,

images

I helgen reste ett 20-tal vänner ner till en nybliven 50-åring för ett litet överraskningskalas. Han var totalt ovetande och hans fru hade föredömligt hållit tyst. Ett 25-tal vänner väntade i festlokalen med glasen fyllda när födelsedagsföremålet stegade in i lokalen. Denne humoristiske man är både cool och underfundig och visade inte med en min att han var överraskad på något sätt. I samma stund som han stegade in i festlokalen, som är en restaurang, sjöngs det för fulla halsar ja må du leva! Själv hade jag med mig gitarren.

Det blev en fantastiskt rolig fest med god mat, glada sånger och festföremålet själv verkade nöjd med kvällen.

Mitt i all glädje finns det också sorg för festföremålet har värsta sortens cancer i långt framskridet stadium. Hur sjunger man ja må du leva uti hundrade år när det sjunger på sista versen? Vi ska ju alla dö men några dör fortare än andra och några får lida mer än andra. Det finns kanske en gudomlig rättvisa men den är inte alltid lätta att hitta.

En av två!

Inom något årtionde drabbas en av två svenskar av sjukdomen cancer. Ja du läste rätt, en av oss två kommer att drabbas. Idag är det en av tre svenskar som drabbas av cancer av något slag. Forskare menar att vi utvecklar cancersjukdomar hela tiden men att vårt immunförsvar oftast lyckas med att oskadliggöra dessa sockerätande cancerceller.

Men så händer något oftast när man blir äldre. Plötsligt räcker vårt immunförsvar inte till för att hindra tillväxten av cancerceller. De vanligaste formerna är bröstcancer för kvinnor och prostatacancer för män. Vad är det då som händer med vårt immunförsvar som gör att vi inte längre kan försvara oss? Varför försvagas immunförsvaret så till den grad att dödliga sjukdomar uppstår?

Karamelliserad?

Det händer ju inte över en natt att immunförsvaret plötsligt krackelerar. Det är en process som sker under lång tid och det är vi själva som gör jobbet. Ett icke fungerande immunförsvar beror på att miljön i kroppen har förändrats. PH-värdet är det värde som bäst mäter miljön i kroppen. PH-värdet kan antingen vara surt eller basiskt. På människor är oftast PH-värdet surt. Idealiska PH-värdet är 7,38 men det är det ingen som har.

Sött blir surt!  Min enkla lekmanna-mässiga bedömning och uppfattning är att vi inte tål dessa enorma mängder av olika slags sockerarter som de flesta av oss stoppar i sig dagligen. En hinna av socker, glykering, bildas på alla ställen inuti kroppen. Denna karamellisering växer hela tiden om vi fortsätter att vräka i oss sockerarter. Till slut blir denna sockerhinna oemotståndlig för kroppens bakterier och mikrober. Bakterier som tidigare var bundsförvanter med immunförsvaret kan plötsligt bli fiender och börja äta på den karamelliserade ytan. Vi kan då få sår i blodbanorna som kan påverka blodflödet negativt och leda till hjärt -kärlsjukdomar.

På liknande sätt tror jag att en karamellisering av kroppen kan orsaka uppkomsten av cancerceller som ju kräver 5-35 gånger mer socker än en frisk cell. Cancerceller blir alltså till av den enkla anledningen att det finns alltför god tillgång på föda (socker, glukos) genom karamelliseringen av kroppen. Den gamle forskaren Otto Warburg fann att cancerceller var beroende av socker för sin överlevnad, detta redan på tjugotalet.

249088_360358520684901_906857661_n

Alternativet!

Hur ska vi undvika karamellisering av våra kroppar och att vi utvecklar metabola sjukdomar? Faktum är att några procent av oss verkar tåla vilken kost som helst och kan röka och supa och ändå bli 100 år gamla. Men vi andra, vad ska vi göra?

Jag tycker att man kan se det på följande vis; Ju mer inflammerad och infekterad miljö man har i kroppen och ju fler eller allvarliga metabola sjukdomstillstånd man har desto mer noggrann och strikt bör man vara med kosten. Det betyder, i mitt eget fall, eftersom jag varit kraftigt inflammerad av olika metabola sjukdomar att äta en strikt ketogen, LCHF-kost, gärna med inslag av kortare fasta.

Du behöver naturligtvis inte vänta på att bli sjuk innan du ändrar till en föda som anpassad för oss människor.

Läs gärna Lars Berns senaste inlägg, ”Cancerforskningen är en global tragedi”, om just cancer. Han var tidigare vice ordförande för Cancerfonden och talesman för Hjärt & Lungfonden. När han började propagera för fler koststudier så blev han entledigad.

Ta hjälp av min bok ”Frisk av mat”!

Ge dig själv boken ”Frisk av mat” som en present eller till någon du tycker om. Boken är en guide och inspirationsbok hur man blir frisk av mat!

Maila namn och adress till lindgren.mats@comhem.se eller till info@lchfmatkasse.se så skickar jag betalningsanvisningar. Boken kostar 195 kronor inklusive frakt.

IMG_0040

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: