Är gamla människor mindre värda?

april 9, 2015 kl. 10:23 f m | Publicerat i Okategoriserade | 1 kommentar
Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , ,

aldremat2-jpg

http://www.svt.se/opinion/article2803611.svt

Ovanstående debattinlägg är publicerat i Svt och är nog tyvärr ganska allmängiltigt. Tack till Carina som tipsar om detta.

Om sisådär 20-30 år så är det kanske dags att boka plats på ålderdomshemmet/äldreboende/servicehus eller kanske t.o.m. ett gruppboende för dementa. År 2040, i 31 år, har jag alltså ätit inflammations-hämmande mat s.k. LCHF-kost eller en ketogen kost. Frågan är om jag kommer att bli serverad bröd med mjöl i, spagetti också med mjöl i, onaturligt fett som margarin och Lätta, Becel och liknande.

Jag tror faktiskt att jag är vid ganska god vigör vid den åldern, mellan 85-90 år, och det tack vare att jag de sista 30 åren har ätit en kost som inte är bränsle för inflammationer i kroppen. Kanske är jag t.o.m. ute och petar lite med golfklubban.

Men om jag nu inte orkar laga mat utan behöver hjälp med den saken, får jag då bestämma vilken sorts mat jag vill ha? Hur lång tid skulle det ta för min kropp att fullständigt säcka ihop med mjölmat och kemiskt smör? Det skulle gå ganska fort gissar jag. Mjölmat och kemifett är ju ett enkelt och snabbt sätt att bli av med en kostnad, servera mjölmat för glatta livet så tar det slut fort.

Men!

Om jag nu fortsätter att vara frisk i ytterligare 30 år utan att belasta sjukvården så har jag ju sparat massor med skattepengar under den tiden som jag, mot all förmodan, varit frisk. Tidigare, för sex år sedan, var jag ju så sjuk att läkare menade att jag riskerade att dö. Då, sex år tidigare, fick jag beskedet att jag var på väg in i Naturalförloppet. Det är sjukvårdens benämning på förloppet av diabetes typ 2. Man blir sjukare och sjukare men det är fullständigt normalt trots alla mediciner man sätter i sig, och till slut dör man av en hjärtsjukdom. Cirka 40 procent av alla som får diagnosen diabetes 2 dör inom fem år efter diagnosbeskedet.

Låt oss anta att jag lyckats överleva ändå med hjälp av sjukvårdens mediciner, utan LCHF-kost, ända till jag blir 90 år. Hur mycket extra har jag kostat samhället då i jämförelse med att jag varit frisk med LCHF-kost under samma tidsperiod? Jag gissar att det är en avsevärd slant.

Om man skulle kunna mäta hur mycket jag sparat åt skattebetalarna genom att äta en kost som bidrar till att mitt immunförsvar orkar försvara mig mot metabola sjukdomar, hur mycket har mitt leverne tjänat in då? Kan jag få ta del av dessa sparade skattepengar på äldre dagar? Jag kanske kan få slippa mjölmaten?

funny-old-people-part2_3

Ett liv med kvalité!

Hittills har jag bara pratat om alla kostnader som jag sparar åt skattebetalarna genom att äta mat som inte inflammerar kroppen. Men det finns ju andra kvalitéer också än bara ekonomi. Att få vara frisk långt upp i åren är få förunnat idag men det är i högsta grad en realitet och en möjlighet. Jag tror att felaktig kost är orsak till mer än 85 procent av våra livsstilssjukdomar som sjukvården idag kallar för åldersbesvär eller att de ingår i normalt åldrande. Jag tror att sjukvården och läkarna har fullständigt fel i detta antagande också. Faktum är att vi ska dö av ålderdom som innebär att kroppen inte orkar längre. Det är inte meningen att vi ska lida länge och sedan dö av ”kroniska” inflammationer i kroppen.

Många äldre människor på servicehus och ålderdomshem idag äter mer piller än mat. Faktum är att många äter så mycket mediciner att de inte orkar äta riktig mat! Rullstolen är belamrad av plastpåsar som bara innehåller olika sorts tabletter som skall intas under dagen. Att denna skandal får fortsätta och förekomma beror ju på att inga vetenskapliga koststudier sker trots att allt fler misstänker att kosten påverkar mycket mer än vad vi tidigare trott.

Vi har en Koststudie i Göteborg färdig för att genomföras. Det saknas 5 miljoner kronor. Koststudien har nekats bidrag från Diabetesfonden, Diabetes Wellness, Hjärt & Lungfonden osv.

Guidning till att bli Frisk av mat!

Om du är misstänksam mot sjukvårdens och läkarnas ordinationer kan du pröva boken ”Frisk av mat, LCHF från början”! Den kan du beställa direkt av mig. Maila namn och adress till lindgren.mats@comhem.se eller till info@lchfmatkasse.se så skickar jag tillbaka betalningsanvisningar. Boken har du inom några dagar.Den kostar 195 kronor inkl. frakt och boken har redan guidat flera tusen människor till ett friskare liv.

IMG_0040

 

Annonser

1 kommentar »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Oavsett vad vi äter för kost eller har för intressen, så verkar det som att man kan glömma allt som gammal. Inga husdjur, inga intressen om man inte klarar det 100 % själv (eller terapistickning är intresset) och absolut ingen särskild mat om du inte är vegetarian eller 100 % bekräftat intolerant mot gluten eller laktos.

    Jag är inte LCHF:are, men önskar slippa linolsyraskräpfetter och 55 nyanser av vete (varierad kost = vi varierar formen på vetet!). Det går säkert inte. Och vill vi ha kakor, så blir det väl E-nummer, härdad linolsyra, låtsassötma – med spår av mjöl.

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: