När diabetessköterskan blir gammal blir hon religös!

april 25, 2015 kl. 11:32 f m | Publicerat i Okategoriserade | 3 kommentarer
Etiketter: , , , , , , ,

426190_368969776460321_275734919117141_1271432_1347543266_n

Jag måste berätta om ett intressant möte med en pensionerad diabetessköterska som inträffade igår när Maggan och jag gick på AW. Det blir ju alltid lite snack om vad man sysslar med och den här gången möttes två personer som brann för samma ämne. Denna pensionerade diabetessköterska hade ätit LCHF-kost i 4 år och mådde prima. Tyvärr använde hon inte sina färska kunskaper om hur rätt kost påverkar bl.a. diabetes på den tiden när hon verkade som diabetessköterska. Som sagt, när fan blir gammal blir han religös.

images

Den obildbara diabetessköterskan!

Jag berättade om min diabetessköterska som verkar vara fullständigt obildbar. I sex år har jag försökt visa för henne hur kosten antingen kan bidra till att sjukdomar uppstår eller t.o.m. läka dom. Så stor betydelse har våra livsmedel som vi äter dagligdags. Min diabetessköterska har ju alla bevis framför sig i form av mig själv. Hon visste mina katastrofala värden när jag tidigare var diabetessjuk och hon kan se mina värden idag sex år senare.

Ändå hävdar hon att jag kommer att få diabetes typ 2 igen och att jag kommer att gå upp i vikt. Hon menar också att min hjärna behöver mer kolhydrater och att jag riskerar att skada den med mitt leverne. Hon tycker också att jag borde äta statiner (kolesterolsänkande medicin) eftersom jag har runt 6 i kolesterolvärde. Denna diabetessköterska har fått min bok, ”Frisk av mat, LCHF från början” gratis både första och andra upplagan. Jag tror inte att hon öppnat en enda sida i den boken. Det är ju märkligt att jag lyckats skriva flera böcker med min skadade hjärna.

Jag förklarade för min omvända diabetessköterska där på krogen att jag nu inte vill slösa mer krut på min fortfarande aktiva diabetessköterska. Enda anledningen att jag framhärdat hittills med henne är ju att hon träffar mellan 10-15 diabetiker per dag. Dessa stackare får kriminella kostråd och totalt felaktig behandling som jag har mycket svårt att acceptera.

images

De vågar inte!

Den pensionerade d-sköterskan menade att hon själv inte vågade eller kliniken som hon jobbade på att göra något annorlunda mot sina patienter. LCHF fanns ju redan då men sjukvården är så reglerad att ingen vågar göra något annorlunda. Jag har svårt att tro på det! Är sjukvården verkligen så hårt styrd, genom lag, att man inte får göra sina patienter friska om det nu finns möjligheter till det?

Även läkare som pensionerat sig kan numera stödja en kostbehandling som LCHF-modellen. Var finns alla rakryggade aktiva läkare kan man fråga sig?

Efter pensioneringen har den tidigare d-sköterskan läst en rad olika LCHF-böcker men inte min ”Frisk av mat”! Ska bli intressant att höra vad hon tycker om den.

 

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Det är väl så inom sjukvården att har man följt riktlinjerna och något går snett så kan man inte klandras. Det behöver inte vara konstigare än så.

  Men – det finns hopp. För en tid sedan träffade jag en reumatolog som uttryckligen rekommenderade LCHF till mig. Jag talade i början lite försiktigt om att jag åt antiinflammatorisk kost. När han frågade vad det var och jag berättade att jag undvek kolhydrater och omega 6 gick han igång. Han visste mycket väl vad LCHF är och – faktiskt – rekommenderade det. Han sa också att det att mättat fett skulle vara farligt var rent skitsnack. Dessutom var han helt emot statiner och menade att det var bara till för att läkemedelsbolagen ville tjäna pengar. Så det finns hopp! 🙂

  Gilla

 2. Att sjukvården inte vågar ge råd om LCHF-kost måste bygga på ren okunnighet samt dålig info. till berörda parter. Redan 2008 godkände Socialstyrelsen denna kost som vetenskap och beprövad erfarenhet, då gäller det för sjukvården att följa det. Om inte bryter dom mot Patientsäkerhetslagen (2010:659) där står det tydligt och klart följande. Allmänna skyldigheter. 1 § Hälso- och sjukvårdspersonalen ska utföra sitt arbete i överensstämmelse med vetenskap och beprövad erfarenhet. En patient ska ges sakkunnig och omsorgsfull hälso- och sjukvård som uppfyller dessa krav. Vården ska så långt som möjligt utformas och genomföras i samråd med patienten. Patienten ska visas omtanke och respekt. ALLMÄNNA SKYLDIGHETER. 7 § NÄR DET FINNS FLERA BEHANDLINGSALTERNATIV SOM STÅR I ÖVERENSSTÄMMELSE MED VETENSKAP OCH BEPRÖVAD ERFARENHET SKA DEN SOM HAR ANSVARET FÖR HÄLSO- OCH SJUKVÅRDEN AV EN PATIENT MEDVERKA TILL ATT PATIENTEN GES MÖJLIGHET ATT VÄLJA DET ALTERNATIV (*) SOM HAN ELLER HON FÖREDRAR.
  (*)Kommentar: Här finns bara ETT ALTERNATIV, Socialstyrelsens LÅGKOLHYDRATKOST eftersom Socialstyrelsens och Livsmedelsverkets övriga koster är underkända av Statens beredning för medicinsk utvärdering (SBU).
  Detta är citerat från http://www.kostdemokrati.se
  Det är skrämmande, nu 7 år senare, att denna lag inte är känd bland sjukvårdspersonalen.

  Gilla

 3. Får en känsla av att det är läkemedelsbolagen som styr våra sjukhus och vårdinrättningar och deras vilja är sjukhusets lag ……… tyvärr oavsett vad socialstyrelsen säger för det ligger stora pengar i detta med piller och insulin , statiner , man kan undra vad som skulle hända om man valde att ge läkande kostråd istället för sjukdomsframkallande kostråd skulle sjukhuset förlora en massa pengar som kommer från läkemedelstillverkaren så att sjukhuset måste läggas ner eller personal avskedas ??? Vad vet jag men man blir fundersam för det dom nu sysslar med borde vara brottsligt då man rekommenderar en kost som sakta dödar patienten ……

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: