Allergier ökar kraftigt!

april 28, 2015 kl. 11:05 f m | Publicerat i Okategoriserade | 5 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , ,

http://www.svt.se/nyheter/vetenskap/darfor-okar-allergier-for-lite-bakterier-i-kroppen

Vetenskapens värld tog upp ämnet att allergier ökar enormt i världen. Allergierna verkar öka mest i Västvärlden. Intressant är att människor från tredje världen inte verkar drabbas i lika hög grad av allergiproblem förrän de flyttar hit. Forskare konstaterar att allergier verkar vara ett I-landsproblem och tycks ha ett samband med vår livsstil.

Slutsatsen från de forskare som medverkade i Vetenskapens Värld är att vi tycks sakna många av de bakterier och mikrober som vi hade förr. Man tror att vår renliga livsstil och att vi inte utsätts för en mångfald av bakterier gör att vårt immunförsvar påverkas negativt.

”Intressant nog kan man se att sjukdomar som reumatism, inflammatoriska tarmsjukdomar och diabetes har ökat parallellt med allergier, i exakt samma kurva. Det skulle alltså kunna vara samma immunologiska mekanismer som ligger bakom menar Magnus Wickman, barnallergiläkare och professor i barnallergisjukdomar vid Karolinska Institutet.”

images

Mina kommentarer!

Jag tycker det är fantastiskt märkligt att man inte vågar nämna våra livsmedels påverkan på allergiproblemet när man ändå är så nära. Endast pro och pre- biotika förekom i programmet. Alltså en slags bakteriekultur som man kan tillföra genom yoghurt och liknande.

När man kan se att sjukdomarna reumatism, diabetes och inflammatoriska tarmsjukdomar följer exakt samma kurva som allergiproblemet så borde man kunna dra andra slutsatser. Jag vet, med säkerhet, att reumatism, diabetes typ 2 och inflammatoriska tarmsjukdomar har samband med att vi äter för mycket sockerarter och för lite naturligt fett. Detta eftersom jag själv blivit frisk från två av dom genom att ändra min kost till LCHF. I mitt fall har PH-värdet i kroppen förändrats med LCHF-kosten till en mer basisk nivå. Detta har stärkt immunförsvaret och håller min bakterieflora i balans. Därmed minskar surhetsgraden i kroppen och inflammatoriska tillstånd, liksom infektioner och liknande får svårare att få fäste.

Hundratals människor har genom åren bekräftat på min blogg Fet Hälsa att de också, genom ett kostbyte till LCHF, blivit av med allergier, diabetes typ 2, reumatiska sjukdomar och alla möjliga ”kroniska” inflammatoriska tillstånd i kroppen.

20111026381 images images

Välling och makaroni-knarkande barn och massor av socker!

För 20-30 år sedan var det i genomsnitt 1 elev i en mellanstadieklass som hade allergi. Idag är cirka 40 procent i motsvarande mellan-stadieklass som har allergiska besvär. Vad har hänt under den perioden? Jo, bl.a. har intaget av sockerarter/kolhydrater ökat markant. Allt från godis, dricka, chips till mer pasta och mer välling. Att de flesta makaroni-produkter innehåller lika mycket sockerarter/kolhydrater som smågodiset vet inte många föräldrar. Barn vägrar att äta om de inte får sina makaroner på kvällen och föräldrar vågar inte säga nej.

Under samma period har det naturliga fettet nästan försvunnit i kosten. Man får leta länge om man ska hitta något fett alls i t.ex. barnmatsburkar. Summan blir att barn blir fetare och utvecklar inflammatoriska sjukdomar som t.ex. allergier, astma och eksem. Ett dåligt fungerande immunförsvar går att återställa med en förändring av kosten till mer naturlig mat som vi är anpassade för!

Det går inte att skylla på föräldrarna! De gör naturligtvis så mycket de kan för sina barn i god tro. Man kan däremot skylla på Livsmedelsverket och sjukvården som invaggats oss i tron att naturligt fett är dåligt och att mycket kolhydrater är bra. Nyckelhålet ställde till med ett paradigmskifte åt fel håll när man tvingade livsmedelsproducenter att tillverka livsmedel med allt mindre fett och mer kolhydrater i sig. Detta för att deras produkter kunde märkas med ett nyckelhål.

Det saknas vetenskapliga koststudier!

Det finns en väl genomarbetad förstudie i Göteborg som ligger i en byrålåda i väntan på finansiering. I denna vetenskapliga koststudie ska bl.a. immunförsvar och inflammation mätas på diabetes typ 2-patienter som äter enligt två olika kostmodeller, Tallriks-modell och LCHF-modell. Mitt intryck är att det finns ett enormt stort allmänintresse för denna typ av studie. Numera erkänner våra främsta forskare att vi inte vet hur kosten kan påverka inflammatoriska sjukdomar. ”Vi har en kunskapslucka här”, säger en forskare”. Intresset delas dock inte av våra största fonder som sagt nej till koststudien. De verkar tycka att läkemedelsstudier av olika slag är viktigare.

Bli frisk av mat!

För att göra en kostförändring till LCHF kan man behöva hjälp. Framför allt behöver man en röd tråd att följa, en fungerande förklaringsmodell som är enkel. Den får du i boken ”Frisk av mat” och dessutom får du recept och veckomenyer med alla dagens måltider. Du kan beställa den direkt av mig genom att maila namn och adress till lindgren.mats@comhem.se eller info@lchfmatkasse.se. Boken kostar 195 kronor inklusive frakt. Du får tillbaka betalningsanvisningar med vändande mail. Alternativt kan du även beställa Mats LCHF-utbildning som kostar 199 kr. Den beställer du här.

IMG_0040

 

 

 

 

5 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Jag håller på att läsa boken ”Magstarkt! : En bok om tarmfloran och magens nervsystem” av Martina Johansson.

  Den här boken kan bryta ny mark för att förstå magen och dess koppling till hälsa. Bakterierna spelar en mycket viktig roll när det gäller hälsan.

  Gilla

 2. Hej Mats!

  Den här gången tänker jag ifrågasätta lite grann 🙂

  ” I mitt fall har PH-värdet i kroppen förändrats med LCHF-kosten till en mer basisk nivå.”

  Hur vet du det till att börja med???
  Mäter du det på nåt sätt?

  Vad jag förstår så reglerar ju kroppen ph-värdet inom strikta gränser och dessutom väldigt effektivt med hjälp av andningen främst

  Ett par djupa andetag och du gör dig av med syror i form av koldioxid på några sekunder eller genom att syror utsöndras via urinen

  Pinkar man på en sticka och har sur urin är det väl snarast ett tecken på att kroppen gör sig av med syror på ett effektivt sätt och en sur urin har visst inget med ph i resten av kroppen att göra

  Man kan faktiskt drabbas av motsatsen till försurning väldigt snabbt om man tex är stressad och hyperventilerar

  Då kan blodet snabbt bli basiskt och man riskerar ett tillstånd som kalla alkalos

  Vilket PH vi bör ha i olika kroppsvätskor är vad jag förstår även det väldigt snävt reglerat av samma system

  Gilla

  • Mitt teori att PH-värdet förändras från surt till mer basiskt om man äter en mer ketogen kost är erfarenhetsbaserad helt och hållet. Att kroppens immunförsvar stärks och hindrar inflammatoriska tillstånd av detta finns det ingen tvekan om. Tyvärr finns det ingen som vet riktigt hur det förhåller sig. Tidigare trodde man att naturligt fet mat gjorde PH-värdet surare. Det är inte sant tror jag. I fem år har jag kämpat för att en riktig koststudie ska ske som verkligen tittar på begreppen inflammation och immunförsvar. Än är den inte igång men förhoppningsvis snart. Fem svåra inflammatoriska tillstånd har läkt sig med hjälp av den ketogena kosten LCHF på mig. Dessutom har jag blivit av med mina glasögon som jag inte längre behöver plus andra hälsovinster som bättre sömn bättre hy, större omfång på sångrösten osv.
   Man kan säga att jag gjort en större koststudie på mig själv och tillsvidare tror jag på min förklaringsmodell i första hand. Om någon kan bevisa något annat så är jag beredd att ändra uppfattning. Min modell fungerar i varje fall.
   Hälsningar Mats

   Gilla

 3. […] har valt att publicera några kommentarer nedan på mitt senaste inlägg, Allergi ökar kraftigt! Kommentarerna talar för sig själva tycker jag. Den som har allergi bör naturligtvis pröva den […]

  Gilla

 4. Här är en bra diskussion där en fysiker avslöjar de ph-myter som tyvärr idag blivit en formidabel industri för att få upp människors ph-värden i kroppen

  Att försöka höja kroppens ph-värde på onaturligt sätt kan verkligen vara kontraproduktivt och bädda både för candida såväl som för cancer

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: