Uppiggande mail!

maj 12, 2015 kl. 8:58 f m | Publicerat i Okategoriserade | 7 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , ,

249088_360358520684901_906857661_n

Jag får ganska många mail om hur en omläggning till LCHF-kosten kan omvända ett sjukdomsförlopp till ett friskare liv. Nedan fick jag ett mail från Lasse som handlar om diabetes typ 2. Förhoppningsvis kan det hjälpa dig som överväger att pröva den ketogena kosten mot inflammatoriska sjukdomar. Det är alltid lika roligt att notera den förvånade uppsynen på diabetessköterskan som inte kan fatta vad som hänt. Sjukvårdens kunskaper om vad som verkligen hjälper mot diabetes typ 2 och andra inflammatoriska tillstånd i kroppen behöver uppdateras och moderniseras.

”Hej Mats!!!

Lasse Forsberg i Umeå här. Köpte din härliga bok för ett tag sedan o skickade då med en berättelse om hur mitt första år som panncho varit, med en massa komplikationer o höga långtissockervärden. I mitten av Januari sa min diabetessköterska att jag hade ett långtidsvärde på runt 95, så det hade accelererat med väldig fart (65 i Nov.) Fick då utrustning för att kolla blodsockret hemma under 2 veckor, det låg på mellan 12-17, så efter 2 veckor sa då sköterskan att du måste nog börja med insulinsprutor( åt 2 Metformintabletter om dagen). Detta var den 22/1 o på Fredag 23/1 var jag på Apoteket o hämtade ut sprutorna. Satt sen o funderade över helgen, o läste intensivt på nätet om botande av Diabetes o kom väl som du fram till att här gäller det att ta bort kolhydraterna!!!

 
Måndag morgon startade jag med ett bs-värde på 15,4, åt LCHF o beslutade mig för att ta bort mjölk, öl o zero-läsken(all läsk förståss) ur min kost. Den 9/2 mätte jag 8,1 i bs o beslutade mig för att testa med att gå ner på 1 Metformintablett om dagen. Den 14/2 mätte jag 6,7 i bs o beslöt mig för att testa att köra utan Metformin. Nånstans runt 10/3 ringde sköterskan o funderade på läget- jag sa då att jag slutat med medicin o låg på runt 7,5 i bs. Hon larmar då läkaren o vid ett besök hos honom c:a 25/3 uppmanar han mig att käka Metformin, trots att jag visar honom mina anteckningar o där bs:et visar 6,3. Jag fortsätter dock trotsa honom, o för 10 dagar sen fick jag brev från sköterskan som ville att jag skulle komma in o lämna prov för långtidssockret, så skulle hon sedan skicka hem ett svar till mig. Förra Måndan(4/5) lämnade jag prov o på Tisdag e.m ringer sköterskan o säger: Jag sitter här o stirrar på ditt testresultat o bara gapar. VAD HAR DU GJORT??? Ditt värde är t.om lägre än mitt- du är nere på 39!!!!! Svar: Tatt bort kolhydraterna. 
Fingerproven ligger i dag på c:a 5,5 o viktmässigt har nog 8-10 kg försvunnit, samt blivit mycket piggare, synen har nog åsså blivit bättre, just nu känns allting: KANON!!! 
JAG VILL TACKA DIG FÖR ATT DU GAV MIG EN SKÖN KÄNSLA MED DIN BOK, O ATT INTE GE UPP MOT DOM SOM VILL GÖRA DIG SJUKARE!!!
Mycket vänliga hälsningar eller som jag brukar skriva: Ha´re!!!!
Lasse”

7 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Ska man tolka detta som att ”Metformin” höjer bs?

  Gilla

  • Ja, på sätt och vis när man äter LCHF-kost. Metforminet är anpassat för att intas när man äter mycket kolhydrater i maten och lite naturligt fett. Det kan bli en krock om man äter metformin och LCHF-kost. Själv fasade jag ut metforminet efterhand som jag blev friskare av LCHF-kosten. Med lite kolhydrater och mycket naturligt fett i maten reglerar kroppen själv bs och håller immunförsvaret starkt!
   Bästa hälsningar,
   Mats

   Gilla

   • Frustrerande… Jag har ätit LCHF 2 1/2 år…mer eller mindre strikt. Tog av 22 kg 1st året, så stannade det… När jag sa detta till min läkare kom han med Metformin.. Då pga av jag var nära insulinresistens S-C Peptid 739. Nåt jag heller inte fattar, då jaf inte fått beked om dette förr. Ingen sa nått om det när jeg var på hjärtrehabgefter stentning. Så att jag kommit närmre insulinresistens, samtidigt med att jag gått på LCHF värkar ju helt tokigt. Vad f ska jag tänka..Oh jag äter ju LCHF nu… Struligt ush.. Mvh Lennart

    Gilla

   • Hej Lennart! Jag har två förslag till dig. Det ena är att bli riktigt strikt med maten alltså äta en riktigt ketogen kost. Inflammationer har en tendens att överleva även på lite glukos för den som är inflammationskänslig. Två dagar i veckan bör du äta mat som är helt kolhydratfri. DU kan också pröva att fasta och äta strikt LCHF-kost. Exempelvis kan du pröva 16:8 som innebär att du äter LCHF-kost från kl. 10.00 till 18.00 på dagen två dagar i veckan. Detta gör du två dagar i veckan. Du äter du inget alls under tiden från kl. 18.00-10.00 dagen därpå. Du får ju dricka vatten naturligtvis. Pressa en citron varje dag och blanda med vatten och drick! 16:8 är en typ av fasta som fungerar för många som vill gå ner i vikt på ett smidigt sätt. Dessutom är det så att ämnesomsättningen ”vilar” sig och behöver inte anstränga sig att omvandla mat till glukos under tiden mellan 18.00 till 10.00 som du fastar. Allt detta har en läkande funktion och stimulerar immunförsvaret.
    Hör gärna av dig och berätta hur det går!
    Hälsningar,
    Mats Lindgren

    Gilla

   • Tack Mats…
    Har vart inne på tanken att köra fakir ett slag… Men också på att bli duktigare generelt.. Detta ”Metformin” blev bara struligt nu..och ska ta det upp med läkaren. Men han ”borde” veta.. Han är mann til den Norska ”LCHF drottningen” Hexeberg… Vi hörs Lennart

    Gilla

   • Hej Lennart! Glömde skriva att du bör begränsa antalet kalorier de dagar då du ”fastar”! Sätt en egen gräns som passar dig.
    /Mats

    Gilla

 2. Jo tack…vet.. Har kört 5:2 med noll cal i 24 timmar…

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: