Massor av kunskap men hur används den?

maj 13, 2015 kl. 12:09 e m | Publicerat i Okategoriserade | 3 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , ,

Vi är ett antal tusen människor som vet att vi blir ”kroniskt” sjuka av sockerrik mat och att vi därtill äter för lite mat som innehåller naturligt fett. Därmed rubbas den artegena balansen i kroppen, dvs, vi får i oss mat som vi inte är designade för. I kroppen startar inflammatoriska processer och tillstånd som inte läker sig på ett naturligt sätt så länge inflammationen får sitt bränsle av för mycket glukos.

I kroppen startar varje dygn en födelse av tusen miljarder nya celler. Det betyder att tusen miljarder celler måste bort för att ge plats åt de nya. Denna process är en naturlig del av livet. Naturlig celldöd är alltså en viktig del av den ömtåliga balansen i kroppen och en naturlig del av livet. Vissa celler kan bli motståndskraftiga mot sin naturliga celldöd och vägrar detta. Istället för att dö växer de och delar sig och blir till tumörer, cancer alltså!

Idag vet man att cancerceller överlever och förökar sig tack vare en aldrig sinande ström av näring i form av kontinuerligt sockertillförsel. Det är alltså en föda bestående av alltför mycket sockerarter som förändrar den känsliga balansen i kroppen. Följaktligen blir det så mycket bränsle över att vissa celler inte kan dö som de är programmerade att göra, istället delar de sig och tumören växer.

Läs mer om programmerad celldöd på Matfrisks blogg!

Ovanstående kunskap finns men hur används den? Sjukvården, läkare och forskare verkar inte förmå att bryta en cementerad felaktig behandling som sker idag trots att alternativ kunskap finns. Några kostråd till cancerpatienter delas inte ut om att det inte är bra att äta socker/sockerarter/kolhydrater. Man bestrålar, ger kemiska preparat m.m som ofta slår ut immunförsvaret vid dödandet av cancerceller. Det kan betyda att man blir ännu sämre av sjukvårdens behandling. Det som orsakar att den naturliga celldöden inte sker, nämligen en felaktig och förgiftande kost, är inte en del i behandlingen av cancerpatienter.

images

Myndigheter vet bäst!

Vi saknar alternativa behandlingsformer inom sjukvården i Sverige. Vi saknar också plattformar där alternativ kunskap kan komma till tals. Orsaken till detta förmynderi verkar vara en uppfattning att staten alltid vet bäst. Därvid lag har vi skapat myndigheter som Livsmedelsverket, Folkhälsomyndigheten, Läkemedelsverket, Socialstyrelsen m. fl. Dessa myndigheter har fullkomlig makt över våra liv och anser sig veta vad som är bäst för oss. Det betyder att alla förslag som på något sätt ifrågasätter rådande ”vetande” från myndigheter genast kastas i papperskorgen.

Den tjänsteman/kvinna från något av ovanstående verk som stödjer något förslag/idé om nytänkande kan se sin karriär försvinna bakom hörnet. Det är tillåtet att tycka och det uppmuntras men då måste man förstås tycka rätt saker. Om tjänstemännen i något av våra statliga verk skulle ändra åsikt så sker detta samtidigt och simultant. I Sverige är det bara en åsikt som är rätt, i taget! Denna typ av förmynderi lägger locket på och förhindrar utveckling. Visst kan man ändra åsikt men då ska alla göra det samtidigt.

Det är beklämmande att jag känner till ett antal läkare som är mycket positiva till LCHF-kostens läkande förmåga men de vågar inte stå för detta officiellt. Vad ska arbetsgivaren säga? Visst är det beklämmande att staten via sina myndigheter och verk konsekvent sagt nej till vår koststudie som ligger startklar. Vad ska läkemedelsindustrin säga om man kan bli frisk av mat?

När förskolor, äldreboenden och sjukhus inte vågar erbjuda en kost som består av mindre kolhydrater och mer naturligt fett så hänvisar de till Livsmedelsverkets riktlinjer. Vi vet ju att detta skulle vara fantastiskt bra och det vet nog även ett antal tjänstemän på Livsmedelsverket men man kan ju inte ändra på en statlig myndighets riktlinjer hur som helst.

wikstrom-jpg

Fega politiker!

Finns det verkligen inte några modiga politiker med lite stake som vågar ta sig an kostfrågan! Jag skrev ett brev till vår nye socialminister, Gabriel Wikström, för någon månad sedan men har inte fått svar.

Risken med rådande omständigheter att bara myndighetsverk vet vad som är sant eller inte är att människor som blivit sjuka av felaktiga kostråd och sjukvård och blivit berövade ett friskt liv kommer att stämma staten. Det betyder att vi själva som ju är staten kommer att bli stämda. Parallellen till hur tobaksbolagen en gång vägrade erkänna att tobaksrökning var farligt är likartad med vad dagens felaktiga kostråd ställer till med. Det kommer att bli dyrt och dagens politiker kan inte påstå att de inte visste.

Göteborg 2015-05-13

Mats Lindgren

Författare, entreprenör, debattör och frisk av mat!

DSC04400

 

 

 

 

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Hej.  Jag kommer att säga upp mailen nu för jag har dem på Facebook också. Tack för ditt jobb med detta.  Mvh Marie  

  Skickat från min Samsung Mobil.

  Gilla

 2. I samband med bröstcancer 2011 så rasade jag 20kg på några månader.Kämpade
  i mer än 3 år för att gå upp minst 10kg av de förlorade 20. Talade med läkare – fick
  till svar – en del går upp andra ner. Jag tappade muskelmassa, hela kroppen skakade och jag orkade ingenting. 2014 fick jag tala med dietist, fick råd och
  näringsdrycker, de gav kväljningar på grund av sötma.Inte ett hekto upp.I
  mars,efter att ha läst din bok började jag med strikt LCHF, plus kokosolja.
  Då började saker hända har gått upp 5kg trots mindre mat,få kolhydrater mer fett ‘
  i form av kokosolja.Kan tillägga att jag ätit LCHF-liknande i ca 30 år. men inte
  strikt som nu.Sanningen är den att behöver man gå ner så gör man det och behöver gå upp så gör man det.Kroppen är vis och strävar efter jamvikt.
  Tack Mats för din bok.

  Gilla

  • Underbart att höra Cristina! Ge kroppen rätt förutsättningar så sköter den sig själv!
   Bästa hälsningar,
   Mats

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: