Maj-Lis på Arbetsförmedlingen?

juni 10, 2015 kl. 5:55 e m | Publicerat i Okategoriserade | 4 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , ,

hellenius500

Nu blir de sagostund igen! Kan du föreställa dig ett antal läkare sittande på Arbetsförmedlingen med var sitt kö-nummer i handen. Någonstans i mitten av kön befinner sig professor Maj-Lis Hellenius vars livsstilsklinik på Karolinska nyss har gått i graven. Liknande situationer äger rum på många ställen i landet. Sjukvården gör sig av med massor av folk som inte anses passa in i den nya synen på hur vi får våra metabola sjukdomar. De som blir kvar ska omskolas till kosthabiliterare.

Det nya som hänt är att det nu inte längre anses sant att mättat fett och högt kolesterol är orsaken till våra metabola sjukdomar, också kallat inflammatoriska tillstånd som inte vill läka sig i våra kroppar. Detta betyder en slags revolution inom sjukvården. Allt ställs på ände! Numera kan läkare inte skriva ut kolesterolsänkande medicin eftersom högt kolesterol inte anses farligt. I den nya situationen anses kolesterol ha en livsviktig funktion för immunförsvaret och får därför inte mixtras med.

De nya tankarna på att naturligt fett inte anses ha skadliga funktioner utan faktiskt fungerar precis tvärtom i våra kroppar ställer till kaos för bl.a. läkemedelsindustrin. Numera går det inte att sälja varken statiner (kolesterolsänkande medicin) eller blodförtunnande mediciner. Det märkliga ordet förfettning som finns i alla läroböcker för läkare tas bort ur vokabulären eftersom ordet numera inte betyder något. Nu pratar man om att kolesterol tar sig fram till ställen på artärväggarna som är angripna av fientliga bakterier och mikrober. Istället väljer man nu att samarbeta med kolesterolets försök att läka de små sår som bildats i artärväggarna. Ett led i detta är att ordinera mat som inte skapar oreda i immunförsvaret. Därmed försvinner den läckra sockerytan på kärlväggarna som attraherat bakterierna från början.

TI0148473 smr_124422494

Sjukvården nya policy!

Naturlig vård är sjukvårdens nya policy! Alla åtgärder som vidtas ska syfta till att stärka människors eget immunförsvar. Detta ska framför allt ske genom att nya kosthabiliterare ska anställas och ska hjälpa människor till att förstå hur kost och immunförsvar interagerar tillsammans.

Alla slags tabletter och mediciner som inte följer den nya policyn får inte säljas på marknaden. Det betyder förstås att FASS-katalogen kasseras.

I medicinindustrin har aktieägarna  stora problem. Värdet på dessa aktier sjunker som en sten och stora nedskärningar sker varje dag. För dessa företag gäller det att ställa om så fort som möjligt och börja leverera mediciner som harmonierar med sjukvårdens nya policy.

Sveriges alla apotek går igenom ett stålbad för att försöka hänga med i den nya policyn att alla mediciner ska stärka och interagera med människors immunförsvar. Därmed försvinner det mesta på hyllorna..

Livsmedelsverket läggs ner!

Tjänstemän på SLV anses så prestigebundna av tidigare uttalanden om att t.ex. smör orsakar hjärt-kärlsjukdomar att hela Livsmedelsverket läggs ner. Dietister och tjänstemän hänvisas till arbetsförmedlingen. Andra statliga verk som är svåra att reformera är t.ex. Socialstyrelsen och Läkemedelsverket.

Stora skattemedel friläggs!

Sjukvårdsbudgeten kostade skattebetalarna tidigare cirka 400 miljarder kronor per år. Efter 10 år med den nya sjukvårdspolicyn beräknas man spara cirka 70 procent per år i förhållande till gamla kostnader. Det betyder att varje fulltids-arbetande svensk tjänar cirka 60000 kronor per år i form av minskad skatt.

Snart är det är det min tur tänker Maj-Lis på Arbetsförmedlingen när hon tittar ner på sin kölapp!

Slut saga!

 

 

IMG_0040

Hjälp en vän!

Ge bort min bok ”Frisk av mat” till en vän, släkting eller anhörig som du vet behöver den. Du kan hjälpa till ett nytt liv utan inflammationer och värk. Maila ditt namn och adress till lindgren.mats@comhem.se eller till info@lchfmatkasse.se så skickar jag tillbaka betalningsanvisningar. Boken kostar 195 kronor.  Du kan också välja Mats LCHF-utbildning som kostar 199 kr.

4 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Redan för 20-25 års sedan sade min man att jag äter inte plastkulor från Stenungsund, då menade han Lätta m.fl produkter med fel fett. Han hade verkligen rätt. Samma med en homeopat i Göteborg Lorentzon han sade alltid man skall alltid äta riktiga produkter som alltid funnits, de andra produkterna kan kroppen inte förbränna utan fastnar i blodkärlen. Nu är vi där som homeopaten och min xman sade för 25 år sedan.

  Jag äter bara riktiga mejeriprodukter.

  Hälsningar
  Gertrud Lindberg

  Gilla

 2. Jag tycker om din saga, hoppas den blir sann! Fortsatt att insperera, jag tycker mycket om din blogg.

  Ingrid
  Alabama USA

  Gilla

  • Hej Ingrid! Tack för din kommentar. Roligt att få kommentarer från ”over there”! En fråga, har du läst min bok ”Frisk av mat” på svenska? Om du har gjort det tror du att finns intresse för samma bok fast på engelska i USA? Den engelska upplagan beräknas vara klar om cirka tre veckor.
   Bästa hälsningar,
   Mats Lindgren

   Gilla

 3. Tänk vad mycket pengar vi kommer spara inom primärvården när skutan vänder!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: