Chockerande artikel om läkemedelsindustrin!

juni 21, 2015 kl. 8:43 e m | Publicerat i Okategoriserade | 5 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , ,

Mina kommentarer till artikeln nedan av F.William Engdahl!

Man kanske inte ska vara förvånad av nedanstående uppgifter om läkemedelsindustrins manipulationer för att sälja mer piller och medikamenter. Deras intresse är ju att sälja till varje pris eller åtminstone till högsta möjliga pris. Det som retar mig är att svenska sjukvårdsmyndigheter, Läkemedelsverket, Socialstyrelsen m.fl. går på detta spel år från år. Man tror att det bara är kemiska piller med fina latinska namn och sprutor som gör verkan. I själva verket förhåller det sig tvärtom därför att man blir beroende av piller som bara lindrar symptom istället för att fokusera på orsaker.

Myndigheternas agerande gör att läkemedelsindustrin blir stenrik och en maktfaktor som är svår att förbigå. Alternativa läkemetoder har blivit suspekta tack vare myndigheternas agerande och med hjälp av läkemedelsindustrin. Det kommer att bli dyrt för svenska Staten när den ska förklara hur man ensidigt har gynnat en läkemedelsindustri på bekostnad av bättre alternativa metoder. Risken är ju uppenbar att där blir masstämningar som fallet var med tobaksindustrin.

Min översättning nedan!

images

”En chockerande inlägg av redaktören för en av världens mest respekterade medicinska tidskrifter, The Lancet, har i stort sett ignorerats av media. Dr Richard Horton, chefredaktören på Lancet publicerade nyligen ett uttalande om att en chockerande mängd publicerad forskning är otillförlitlig i bästa fall, om inte helt felaktig så ändå befräglig. Horton förkunnade: ”En stor del av den vetenskapliga litteraturen, kanske hälften, kan helt enkelt vara osann. Studier som är för små, inga effekter, ogiltiga förberedande analyser och flagranta intressekonflikter, tillsammans med en besatthet av att driva modetrender av tvivelaktig betydelse, har vetenskapen tagit en sväng mot mörkret. ” Först dök det upp i: http://journal-neo.org/2015/06/18/shocking-report-from-medical-insiders/

För att markera sin synpunkt säger Horton rent ut att stora läkemedelsföretag förfalskar och/eller manipulerar tester angående hälsa, säkerhet och effektivitet av sina olika läkemedel. Detta genom att använda för små prover för att vara statistiskt meningsfulla eller hyra testlabb eller forskare där labbet eller vetenskapsmännen har uppenbara intressekonflikter. Man levererar glädjekalkyler till läkemedelsföretagen för att få ytterligare bidrag. Minst hälften av alla sådana tester är värdelösa eller har t.o.m. ännu sämre effekt påstår han. Eftersom läkemedel har en sådan stor inverkan på hälsan hos miljontals konsumenter upplevs manipulationerna som kriminella och en form av maktmissbruk från myndigheter. 

De sponsrade vetenskapliga studier från läkemedelsindustrin, som Horton refererar till, är avsedda att utveckla kommersiella läkemedel eller vacciner för att förment hjälpa människor och används också för att utbilda sjukvårdspersonal eller för att utbilda läkarstudenter och mer. Horton skrev sina chockerande kommentarer efter att ha deltagit i ett symposium på reproducerbarhet och tillförlitlighet biomedicinsk forskning vid Wellcome Trust i London. Han noterade sekretess eller ”Chatham House” regler där deltagarna är förbjudna att nämna namn: ”‘En hel del av det som publiceras är felaktigt.” Jag är inte tillåten att säga vem som gjorde denna anmärkning eftersom vi ombads att följa Chatham House regler . Vi ombads också att inte ta bilder. ”

Andra röster;
Dr Marcia Angell är läkare och var under lång tid chefredaktör för New England Medical Journal (NEMJ), som anses vara ytterligare en av de mest prestigefyllda fackgranskande medicinska tidskrifterna i världen. Angell , ”Det är helt enkelt inte längre möjligt att tro på stora delar av den kliniska forskningen som publiceras, eller att förlita sig på bedömningar av betrodda läkare eller auktoritativa medicinska riktlinjer. Jag känner ingen glädje i denna slutsats, som jag nådde långsamt och motvilligt över mina två decennier som redaktör för New England Journal of Medicine.

Harvey Marcovitch, som har studerat och skrivit om korruption av medicinska tester och som offentliggjorts i medicinska tidskrifter skriver, ”studier som visar gynnsamma resultat för ett läkemedel eller anordning i fråga är mer sannolikt att offentliggöras än” negativa ”studier; redaktörer är delvis att skylla för detta men så är kommersiella sponsorer, vars metodologiskt väl genomförda studier med ogynnsamma resultat tenderade att inte se dagens ljus … ” Vid University of British Columbia neurala Dynamics Research Group vid Institutionen för oftalmologi och Visual Sciences kom Dr Lucija Tomljenovic över dokument som visade att ”vaccintillverkare, läkemedelsföretag och hälsovårdsmyndigheter har känt till om flera faror med vaccin men valde att hålla inne dem från allmänheten. Detta är vetenskapligt bedrägeri, och deras delaktighet tyder på att denna praxis fortsätter än i dag. ”

Lancets Dr Horton sammanfattar: ”De som har makt att agera tycks tro att någon annan ska agera först. Och varje positiv särbehandling (t.ex. finansiering och drivna replika) har ett motargument (vetenskapen kommer att bli mindre kreativ). Den goda nyheten är att vetenskapen börjar att ta en del av de värsta bristerna på största allvar. Den dåliga nyheten är att ingen är redo att ta första steget för att rensa upp i systemet. 

F. William Engdahl är strategisk riskkonsult och föreläsare, han har en examen i politik från Princeton University och är en bästsäljande författare på olja och geopolitik, exklusivt för nättidningen ”New Eastern Outlook”. 

DSC04400

Göteborg den 21/6 2015

Bästa hälsningar,

Mats Lindgren

 

5 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Min mor är nu i klorna på läkemedelsindustrin efter ett relativt milt stroke. Hon fick ett batteri av medeciner som verkar vara ett standardpaket för strokepatienter. Hennes allmänpraktiserande läkare verkar inte vilja avvika från paketet, trots att tex Simvastatin gör henne trött, muskelspamer, svårt att sova osv. Dr. Noakes har kommit fram till att statiner är värdelösa, men pga att dom är en mångmiljardindustri så är det stört omöjligt att ändra på. Mors läkare får eller vågar inte gå emot vårdsystemets rekommendationer. Han visar inte att han ens känner till de två olika LDL kolesterol som dr. Noakes pekar ut, och man går helt enkelt i samma trall och testar kolesterol enligt utdaterade testmetoder, och fortsätter att felaktigt skriva ut statiner isf att rekommendera en kostomläggning. Det finns ju inget hopp…

  Gilla

  • Kom ihåg att INGEN är tvungen att äta de mediciner man blir rekommenderad av sin läkare! När jag får en medicin utskriven läser jag in mig på den i FASS på nätet och utifrån det bestämmer jag om jag över huvud taget skall prova den eller strunta i att ta ut den från apoteket. Vi är inte livegna och läkarna är bara vanliga människor med samma fel och brister som vi sin fina utbildning till trots 🙂

   Gilla

 2. Ännu mer upprörd blir jag av alla dessa tiggande ”ideella organisatiober” som cancerfonden eller hjärtlungfonden

  Dom är idag verkliga lakejer för läkemedelsindustrin och lurar tusentals människor att skänka pengar till forskning som bara går ut på att göra läkemedelsbolagen ännu rikare

  inga pengar från dessa fonder går idag till kostforskning eller för att öka förståelsen för hur man förebygger sjukdom

  Den verksamhet dom främjar ligger ljusår ifrån vad dom förespeglar oss att pengarna används till

  Gilla

 3. Oerhört intressant men samtidigt kände vi väl på oss att det var så det låg till. Tack för denna information Mats!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: