Christinas oroar sig för mötet med dietisten!

juli 14, 2015 kl. 10:41 f m | Publicerat i Okategoriserade | 8 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , ,

Christina har sjukdomen ALS och har bett mig om att kostcoacha henne.  Vi vill tillsammans se och utröna om den ketogena kosten kan reversera nedbrytningen av Christinas celler. Det finns inga garantier alls förstås. ALS är kanske den mest djävulska sjukdomen av alla och fruktansvärt orättvis.

Nu hör det till saken att få människor med ALS har prövat om en ketogen kost kan påverka sjukdomsförloppet. Min erfarenhet är att nästan alla inflammatoriska tillstånd i kroppen kan förbättras eller t.o.m. läka med hjälp av en icke-inflammerande kost som t.ex. LCHF. Sök gärna på inflammatoriska tillstånd på den här bloggen så hittar du analyser om varför det läker.

Christina har träffat en kurator och berättat om att hon nu börjat äta enligt LCHF-modellen. Hon har dessutom berättat att jag coachar henne när det gäller kosten. Då har kuratorn ordnat en tid för Christina hos dietisten och detta möte sker idag. Igår hade vi ett långt samtal om vad dietister får lära sig i sin utbildning och hur denna kunskap krockar nästan helt med LCHF-kostens erfarenheter. Det är förstås en märklig situation för Christina som troligen måste försvara sitt kostval för en dietist som med stor säkerhet kommer att varna henne för LCHF. Vi diskuterade vilka argument hon ska använda och förstås att hon egentligen inte alls behöver försvara sitt kostval för dietisten. Jag förklarade att dietisten är välkommen att kontakta mig. Vi får se hur detta utvecklar sig?

_JHE4768_web

Christinas hälsovinster!

Christina har nu ätit enligt en strikt LCHF-modell under cirka en månad. Det mest konkreta som hänt är att hennes svullnader på benen och fötterna har helt försvunnit. Dessutom har smärtan upphört i benen och fötterna. Det tog bara någon vecka efter hon startade med LCHF-modellen så försvann svullnaderna och smärtan. Hur ska man nu tolka detta? Ja, svullnad är definitivt inget bra tecken för en person som är kraftigt inflammerad. Det är en mycket tydlig signal från kroppen att allt inte står rätt till. Christinas svullnader och smärta har hon haft sedan i februari detta år som hon själv kommer ihåg.

Vi tolkar alltså att svullnader och smärta som har försvunnit är en effekt av kostförändringen till LCHF. Det är ju den enda förändring som Christina gjort. Detta skapar förstås en motivation hos Christina och en vilja att hålla fast vid den nya kostmodellen.

En effekt av Christinas kostförändring är att den övriga familjen också börjat med LCHF-kost. Detta är förstås en mycket viktig detalj för att Christina ska  orka hålla fast och genomföra kostrevolutionen. Christina tycker att LCHF-kosten är riktigt god och hon kan äta allt utom blomkålsris som hon tycker smakar apa!

Idag får vi reda på hur det har gått hos dietisten? Jag har förklarat för Christina att hon gärna får visa min bok ”Frisk av mat” och Mats LCHF-utbildning för dietisten. Det blir intressant att höra hur dietisten reagerar på boken och utbildningsmaterialet. Dessa båda går att beställa här.

7389807-t6MGd

 

Ha en fortsatt skön sommar hälsar,

Mats Lindgren

8 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. hej jag skulle vilja ha lite info om ”fettlever” var tog ultaraljud i veckan Så nu blir de ta LCHF igen. Har tappat kollen av de. Körde för några år sen,Mådde bra. Så nu har jag tagit tag igen (börja i går) jag måste nu verkligen göra nåt. Läser din bok.

  Gilla

 2. Hej Anneli! Bra beslut om att du ska ta tag i kosten igen. Enligt min vetskap kan man få fettlever på två sätt, genom kolhydratrik mat och för mycket alkohol. Det är inget bra att få fettlever för det förändrar och förstör leverns förmåga. Du behöver läsa min bok, Frisk av mat, en gång till noga och använda dig av anvisningarna i boken. Denna gången bör du lägga om kosten till LCHF för gott, alltså livet ut. Ha en skön sommar hälsar Mats L.

  Gilla

 3. Jag förstår att hon oroar sig! Förra året när jag skulle börja med cellgifter efter en tumör i bröstet ville jag ha hjälp med lchf kosten. Jag bad om att få en dietist med kunskap om lchf. När hon ringde upp förklarade hon att de inte arbetar med lchf. Men att jag skulle tänka på att dricka kolhydratstillskott för att inte gå ner i vikt. -Just det ja, sånt dricker du ju inte. Jag förklarade snabbt för henne att jag nog har mer kunskap i kost än henne. Sedan hade jag ”turen” att hitta en kostrådgivare bara ett stenkast ifrån mitt jobb ! Lyckan och förväntningarna var stor när hon meddelade att hon inte får ge kostråd till cancerpatienter. Det hjälpte inte att jag redan hade ätit lchf i ett par år!

  Gilla

 4. Det här är spännande som en följetong! Mycket bra att du/ni delar med er av detta, tack för det och tack vare din envishet så kanske etablissemanget så småningom förstår…Håller alla tummar och tår att det går bra för Christina!

  Gilla

 5. Jag skulle även kika på AIP – AutoImmune Protocol – eftersom ALS är en autoimmun sjukdom. Ketogen kost verkar klokt, tillsammans med autoimmuna protokollet så ger det kanske ännu bättre resultat. Att vara noga med glutenfritt är ett måste! Sök på amerikanska sidor, jag upplever att det finns mycket bra kunskap där! Lycka till, ska bli spännande att följa hur det går för Christina!

  Gilla

 6. Vilket dilemma! Dietister (och läkare) har skolning i något som visat sig är fel. Prof. Tim Noakes (sydafrikansk sportläkare) som öppet erkänner att boken han skrev för 30 år sedan som förespråkade kolhydratladdning inför maratonlopp, var helt fel. Det tar en stor man att erkänna en sån sak. Han förespråkar LCHF helhjärtat och förmedlar sitt budskap, precis som Mats. Men hur kan hela världens sjuksystem omvändas? Då gäller det att börja med sig själv och hoppas att omgivningen så småningom fattar galoppen och hakar på. Det är bara att trampa på, jag håller på Christina!

  Gilla

 7. Vore det inte bättre om hon mörkade sin kost för dietisten? Risken finns ju att ärligheten slår bakut så att säga.

  Gilla

 8. Varför ska hon öht besöka dietisten?
  Dietisten har garanterat inget i rockärmen som kan bota ALS och enda anledningen till remissen är ju för att kuratorn hoppas dietisten kan övertyga Christina om att sluta med Lchf och omfamna kolhydraterna igen

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: