Ny medicin mot högt kolesterol!

juli 21, 2015 kl. 9:20 e m | Publicerat i Okategoriserade | 9 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

Hallå, Mats Eriksson, Professor på Karolinska sjukhuset, kolesterol är ett kroppseget fett som ingår i immunförsvaret. Det produceras i samtliga celler i kroppen och levern varje dag. Kolesterol ska inte sänkas med mediciner. Kolesterol har en stötdämpande förmåga och ska lämnas ifred. När ska ni fatta? Man skäms för okunniga professorer som går i medicinindustrins ledband. Idag hörde jag att minst 10 procent av svenska befolkningen behandlas med kolesterolsänkande mediciner. Det är drygt en miljon människor som får en fullständigt felaktig behandling. Nu har tydligen EU godkänt en ny kolesterolsänkande medicin, Repatha!

Nu har man kommit på att rätt många människor får biverkningar av statiner (kolesterolsänkande medicin) som t.ex.värk, diabetes typ 2, m.m. Därför har man kommit på ett nytt växtbaserat kemiskt preparat, Repatha, som också ska sänka kolesterolet. Professor Eriksson menar att statiner och Repatha  sänker kolesterolet ordentligt om de får jobba tillsammans. Idioter är ni, det finns inget snällare begrepp faktiskt.

TI0148473

Fettmyten som vår sjukvård bygger på!

Man tror alltså att högt kolesterol är orsaken till hjärt -kärlsjukdomar, diabetes typ 2 med flera sjukdomar. Det förhåller sig precis tvärtom, nämligen att det naturliga fettet hjälper vårt immunförsvar och dess bakterier att hålla balans i våra kroppar. Det finns idag massor av vetenskapliga studier som visar att t.ex. mättat fett som t.ex. smör inte är farligt alls. Det är ett naturligt fett som våra kroppar behöver.

Vi är många tusen nu som bevisat att en kost med mycket naturligt fett och lite kolhydrater läker de mest envisa sjukdomar, som t.ex. hjärtsjukdomar, diabetes typ 2,, reumatism, eksem, IBS, osv. När ska ni professorer med Maj-Lis Hellenius i spetsen fatta att ni motarbetar läkande kostbehandlingar som t.ex. LCHF-kosten. Vi vill verkligen inte ha ytterligare en kolesterolsänknade medicin för det är inte där problemet ligger.

images

Sockerarter/kolhydrater inflammerar!

Det är vår sockerrika kost som är boven bakom alla våra nya inflammatoriska ”kroniska” sjukdomar. För mycket blodsocker som blir över när cellerna tagit sitt bränsle blir till inflammationshärdar i blodbanorna. Vi blir försockrade, karamelliserade och detta skapar kaos i vårt immunförsvar och bland våra bakterier och mikrober i kroppen.

Istället för att ta fram svindyra nya piller som ska sänka kolesterolet ytterligare så kunde ni stödja ny kostforskning. Vi vet redan att den ketogena kosten läker inflammatoriska tillstånd i kroppen. Nu vill vi veta varför. Professorer och läkare anställda av oss själva, staten, borde hålla sig för goda att ständigt sträva efter mer piller och sprutor i vården.

Varför inte undersöka hur man bäst stimulerar och stärker kroppens eget immunförsvar? Istället vill ni läkare och professorer göra  läkemedelsindustrin än förmögnare genom att propagera för ännu ett meningslöst piller som skadar immunförsvaret, inte stärker det.

Jag rekommenderar er att läsa min bok ”Frisk av mat”, den kommer att ge er mer kunskaper i ämnet hur man stärker immunförsvaret inte motarbetar det! Beställ boken här!

IMG_0040

9 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Visst är det sorgligt! Tänk vilken fin business det skulle kunna bli om det fanns en Fet Hälsa klinik som läkare kunde föreslå som alternativ till patienter som skulle vara öppna för att ta tag i sin egen hälsa. Ungefär som kiropraktorer, naturläkare och andra alternativ till konventionell medicin.

  Gilla

 2. Min man har diabetes typ 2. Han får Astotvastatin och har ont i kroppen. Vi har bett läkaren att min man ska få sluta med behandling av för högt kolesterol . Får då till svar att han måste fortsätta eftersom han är diabetiker och därigenom en riskpatient. Är detta rätt eller fel? Tacksam för svar.
  .

  Gilla

  • Gilla

  • Sök en annan läkare som har en mer modern och integrativ syn på medicin.

   Högt kolesterol har inget att göra med ”risker”. Stor mängd av små täta LDL-partiklar har det. Be din läkare mäta dem. Den mängden minskas genom att äta inflammationhämmande kost.

   Hittar ni ingen annan läkare skulle jag inte på egen hand tvärt sluta men väldigt tydligt tala om för den läkare ni har att din man avser att sluta medicineringen och endast äta kost utan kolhydrater. Sluta även med inflammationsdrivande omega-6-fetter. De finns i växtbaserade oljor såsom solrosolja, rapsolja, osv. Ät fiskolja som är blandad med olivolja vilken innehåller höggradiga polyfenoler som minskar inflammationer i blodkärlen.

   Det finns inga studier som säger att man får ett längre friskt liv med statiner. Däremot mängder av studier som säger tvärtom. Men det kan läkaren inte läsa i FASS där texterna är skrivna av läkemedelsbolagen som vill tjäna pengar på förskrivning av statiner.

   Gilla

  • Gunilla Johnson,
   skaffa dig, snabbt som sjutton, boken ”Hotet mot din hjärna” av David Perlmutter. Han berättar utförligt om vilket sk-t statiner är och att de, i de allra flesta fall, gör stor skada men ingen nytta. För de allra flesta människor är ett högt totalkolesterol bara bra. Boken finns att köpa på Bokus för 186 kr med några dagars leveranstid. Jag håller just på att läsa den, har kommit cirka 1/3 och är helt hänförd. Perlmutter är läkare, neurolog och hjärnforskare.

   Gilla

   • Håller helt med Elisabeth G. Läs sedan gärna även Perlmutters uppföljare som ännu inte (tror jag iaf) finns på svenska, Brain Maker.
    Ta med dig studierna i Brain Grain till din läkare och fråga varför din man ska äta statiner. Lycka till.

    Gilla

 3. Gilla

 4. […] Matfrisk har också skrivit om detta. Och Fet hälsa. […]

  Gilla

 5. Gunilla vi har egen fri vilja och din man bestämmer själv om han vill äta medicin ingen kan tvinga honom till någonting. Så sluta på en gång med detta gift för kroppen och gå över till lågkolhydratkost omgående. Något att tänka på för alla att ingen kan tvinga dig att äta statiner eller andra mediciner så länge du eller någon inte är omyndigförklarad förstås där blir det ju annorlunda då bestämmer någon annan över dig . Lycka till med den nya kosten och ett liv utan statiner .

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: