Hur går det för Christina?

augusti 13, 2015 kl. 1:45 e m | Publicerat i Okategoriserade | 3 kommentarer
Etiketter: , , , , , , ,

Christina har ALS! Hon har valt att försöka kämpa emot sjukdomen genom att äta en icke-inflammerande kost som strikt LCHF eller ketogen kost. Hon bloggar regelbundet här på Fet Hälsa. Läs mer om vad som hänt tidigare här. Jag, Mats Lindgren, är med och kostcoachar Christina och hon använder sig av både min bok och min LCHF-utbildning.

 

Här kommer i alla fall några nya positiva upptäckter 😺

Jag har problem med min högra hand och arm. Har liten styrka och koordinationen är dålig. Är kvar sedan min krosskada i armbågen. Tur att jag är vänsterhänt 😺.
För några veckor sedan var jag i Nynäshamn med min dotter, hennes kille och barnbarn och lyssnade på ett fantastiskt band. Försökte att applådera efter låtarna, gick inte så bra för min högra hand ville inte riktigt det jag ville.
Dom var så bra så jag sa till min dotter att när dom spelar igen så vill jag gärna gå och lyssna på dom igen.
Så i fredags var det dags. När kvällen var nästan slut så upptäckte jag helt plötsligt att jag applåderade. På riktigt alltså. Högra handen var med mig i applåden…det var en konstig känsla och samtidigt fantastisk.
På söndagen provade jag att ta upp en 500 ml flaska med min högra hand. Lyfte upp den och drack. Det gick fantastisk bra. Bra grepp, inga skakningar och framförallt jag kunde lyfta upp den och dricka i normal ställning för armen. Behövde inte hjälpa till med vänster hand.
Har också haft problem med mitt högra pekfinger…det finns lite kvar. Hade svårt att få ut den rakt. Tränar hela tiden med att sträcka ut den, men det är svårt att hålla kvar. Pekfingret har inte varit så intresserad att följa min träning. Nu har hon äntligen gett med sig och börjar göra vad jag vill. Lättare att hålla fingret rakt…fingertoppen kvar…lättare att greppa saker, den är mera samarbetsvillig och jag känner att jag har börjat tagit över igen, förut gjorde den lite som den själv ville.
Jag har fortfarande muskelryckningar i arm, hand och ben.

Ha det så gott alla
Christina

Mina kommentarer!

Christina har det dubbelt kämpigt med en aggressiv dement mamma som kräver omvårdnad och därtill sitt eget kämpande med sin ALS och med en ny kost. Snart kan hon förhoppningsvis få hjälp och vård av sin mamma.

Jag tycker att det verkar som att Christina får nya hälsovinster. Svullnaden har släppt i ben och fötter, hon har haft träningsvärk!! Nu också förmågan att kunna applådera och bättre rörelse i fingern. Allas våra förhoppningar är förstås att det är den nya LCHF- kosten och träningen som hjälper.

249088_360358520684901_906857661_n

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Vilken härlig läsning.

    Gilla

  2. Fantastiskt resultat!! Jag har själv vårdat en nära anhörig med ALS så jag vet hur kämpigt det är. Tack Christina att du delar med dig av dina framgångar 🙂

    Gilla

  3. mycket spännande detta…

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: