Har vår sjukvård kapats?

augusti 15, 2015 kl. 11:44 f m | Publicerat i Okategoriserade | 11 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

1.2373771TS1300716138614_slot50ArticleSmall

Vi har länge haft en debatt i Sverige om hur kosten påverkar hälsan. På ena sidan står Den officiella sjukvården, läkare och läkemedelsfabrikanter som hävdar att animaliskt fett och mättat fett som smör och t.ex. kokosfett/olja är orsaken till flera av våra mest svåra metabola sjukdomar som diabetes typ 2, hjärt -kärlsjukdomar, cancer m.fl. inflammatoriska tillstånd.

På den motsatta sidan står LCHF-rörelsen som mest består av människor som har valt motsatt väg. Vi menar att just det naturliga fettet istället förhindrar inflammatoriska tillstånd och att det stärker immunförsvaret. Många av oss som påstår detta har blivit friska från svåra ”kroniska” inflammatoriska tillstånd som sjukvården stort sett har gett upp inför.

Vem/vilka ska man då lita på? Jag förstår att det måste vara ytterst förvirrande för många, vem kan man lita på? Särskilt som vi är vana att lita på just läkare i sina vita rockar.

Det enklaste sättet för nybörjaren!

Det absolut enklaste sätt för den som är intresserad är att prova själv. Vi är ju hundra tusentals människor i Sverige som äter LCHF-kost och man hör aldrig någon som dött av LCHF. De flesta människor börjar med LCHF-kosten för att de hoppas på att gå ner i vikt. De allra flesta människor går ner i vikt av LCHF-kost men dock inte alla. Men i stort sett samtliga gör hälsovinster av större eller mindre grad.

Jag hävdar ju sedan länge på Fet Hälsa-bloggen och förstås i min bok ”Frisk av mat” att där finns en inflammerande faktor i viss sorts mat och en läkande faktor i annan sorts mat. Jag påstår att det förhåller sig precis tvärtemot vad sjukvården, läkarna och läkemedelsfabrikanterna hävdar. Jag förstår att det är lättare och tryggare att lita på sin läkare än på mig eller på oss i LCHF-rörelsen. Det som talar till vår fördel, LCHF-rörelsen, är att vi kan visa upp faktiska resultat, dvs bevis på att folk blivit friska och fått ett starkare immunförsvar av LCHF-kost. Sjukvården kan inte visa upp motsvarande resultat. Faktum är att vår officiella sjukvård inte kan bota en enda av våra moderna inflammatoriska sjukdomar som vi har idag.

wikstrom-jpg Vår sjukvårdsminister Gabriel Wikström.

Har vår sjukvård kapats!

Man kan undra varför inte vår skattefinansierade sjukvård börjar titta lite mer på varför LCHF-kosten får positiva resultat men inte den officiella sjukvården? Väldigt lite koststudier sker och om det sker är det i väldigt liten skala. Jag tycker detta är underligt och förvånande. Man kan verkligen spekulera i varför det sker så lite inom detta område. Många hävdar att vår sjukvård har kapats av läkemedelsjättar. Detta gäller såväl inom läkarutbildningen som i den praktiska sjukvården. Inget annat än kemiska piller med fina latinska namn och sprutor anses läka inom vår officiella sjukvård idag. Vi vet och läkarna vet att det finns inga piller eller sprutor som läker kroppen, det gör däremot ett starkt immunförsvar. Däremot så lindrar eventuellt dessa piller och sprutor symptomen för stunden. Därefter får man köpa nya piller och sprutor. En fantastiskt affärsidé så klart med en obegränsad marknad. Idealet ur medicinindustrins synpunkt är förstås att vi alla blir medicinberoende lite grann.

Jag skrev ett brev med en påminnelse till vår sjukvårdsminister Gabriel Wikström ovan på bild men han har inte svarat. Han är väl upptagen av viktigare frågor förstås.

Historien om hur min partner i Frisk av Mat Scandinavia AB fick anvisningar av sin professor för 19 år sedan att han måste äta kolesterolsänkande medicin resten av livet är talande och förskräcklig. Då, för två år sedan, när han åt dessa piller var han i uselt skick med högt blodtryck och 14 kilos övervikt och en rad andra besvär. Idag har han slängt pillerna och är medicinfri sedan två år tillbaka. Hans barn säger att han ser 10 år yngre ut och numera mår han prima på LCHF-kosten och lever ett liv utan statiner eller blodtryckssänkande piller. Hans professor har en del att stå till svars för.

Fetthypotesen är särskilt lämplig för dessa läkemedelsjättar som tillverkar och säljer kolesterolsänkande medicin och blodmediciner av olika slag. Så länge man tror att det är naturligt fett som är orsaken till inflammatoriska sjukdomar och förträngningar i blodkärlen så kommer sjukvården och läkemedelsjättarna att växa tills allt faller ihop som ett korthus. Om problemdefinitionen är galen från början som är fallet med fetthypotesen så blir effekten längst ut i vården att människor blir ännu sjukare av sjukvårdens behandlingar.

När jag blivit frisk från nästan alla av mina metabola sjukdomar efter cirka ett år med LCHF-kost så gick jag upp till professorerna och forskarna på Sahlgrenska Akademin och bad om en förklaring. – Nu har jag blivit frisk genom att göra precis tvärtemot sjukvårdens instruktioner, hur förklarar ni det? De kunde inte förklara utan hävdade att jag var ett medicinskt undantag.

Många läkare känner redan till den ketogena kostens läkningsförmåga!

Det mest förvånande är att vi har så ryggradslösa läkare i Sverige. Det är klart att många redan känner till att naturlig mat som LCHF-kost faktiskt hjälper till att stärka immunförsvaret och därmed skydda mot ”kroniska” inflammationer i kroppen. Det verkar vara först när läkare pensionerats som de vågar ta bladet från munnen och berätta hur det är. Har läkemedelsindustrin styrt upp vår skattefinansierade sjukvård så långt att våra läkare inte ens vågar berätta om det som fungerar? Jag tror tyvärr att det är så.

Det behövs kunskap!

Skaffa dig kunskap och bota dina egna inflammatoriska sjukdomar. Det gör du genom att stärka upp immunförsvaret med icke-inflammatorisk mat som LCHF, lite kolhydrater och mycket naturligt fett. I min bok ”Frisk av mat” kan du skaffa dig tillräckligt med kunskaper och du får en röd tråd att följa liksom guidning hur det går till. Du får också många goda recept och veckomenyer med alla dagens måltider. Du beställer boken eller Mats LCHF-utbildning här!

IMG_0040

 

 

 

 

 

 

 

 

11 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Hej Mats
  Förklaringen kan vara/är pengar & åter pengar som styr, för utan kunder (patienter) av alla de slag inga inkomster, löner.
  Friska patienter/kunder tjänar man inget på så enkelt är det för det är stora pengar denna ”industri” omsätter, väldigt stora till & med
  Lämpligt sjuka & krassliga kunder/patienter som ständigt återkommer är en kassako av stora mått svårare är det inte och till detta tillsammans med en skopa prestige = cirkusen rullar på

  Gilla

 2. Hej Mats !
  Ovanstående konklusion stämmer bra med det som stod i gårdagens 14/08 Aftonbladet om pillertillverkarnas fortsatta ”ambitioner” att vidmakthålla försäljnings framgångarna med ”efterträdarna” till statinerna 🙂

  http://www.aftonbladet.se/halsa/article21253662.ab

  Kostrådgivarna utmärker sig även här.

  Professor Mats Eriksson avviker glädjande nog från gruppen av hurrarop, med sin mera nyanserade redovisning här, där han betonar kostens inflytande.

  Bästa LCHF Hälsningar
  /Bengt

  Gilla

 3. Vill bidra med ännu en ”LCHF-anekdot”. I slutet av februari drabbades jag av det som tydligen kallas frozen shoulder. I tre månader hade jag mycket begränsad rörlighet, men hade som tur var ingen värk. I juni började rörligheten sakta komma tillbaka, men jag kontaktade ändå företagshälsovården, och fick kommentaren att den typ av skada jag råkat ut för vanligtvis höll i sig mycket längre. I veckan var det dags för uppföljning, och än en gång kommenterades att det hade gått väldigt fort med läkningen, det har hänt ganska mycket sen i juni nämligen. Jag nämnde inget om min kost, men tänker att det kan vara en del av förklaringen till den ovanligt snabba förbättringen. Vad tror du?

  Gilla

  • Hej Lena! Jag tror naturligtvis på förklaringen att du äter en icke-inflammations-framkallande mat som hjälper ditt immunförsvar att läka och försvara dig. Jag tycker att du ska nämna om kosten som ett möjligt alternativ för snabbare läkning. Varför ska inte läkarna få lära sig lite också?
   Hälsningar Mats

   Gilla

 4. Vill tacka dig från oss alla. För att du driver detta och skriver så bra. Vi blir fler och fler som ser ”elefanten i rummet”. Paradigmskiftet är nära 🙂 Heja!! Och tack igen ❤

  Gilla

 5. Du är toppen Mats där på barrikaderna!

  Gilla

 6. En viktig bok i denna fråga är ”Nya Självläkande Människan” av Sanna Ehdin. Självläkning är det enda som finns för att må bättre, och denna kräver rätt sorts näring. Precis det som Mats visar på denna blogg.

  Det finns inga kemiska mediciner i världen som kan läka en människa.

  Gilla

 7. Man måste vara försiktig när det gäller ALLA växtfetter, mättade eller ej! Se mina tidigare inlägg i andra sammanhang. Vi kan ta en diskussion på golfbanan!?

  Gilla

 8. Att läkemedelsindustrin styr har jag länge hävdat därför får du inte hjälp då du går till doktorn för det handlar om att hålla oss lite sjuka hela tiden då kommer vi tillbaka dvs stamkunder …..klirr i kassan .
  Vi har en fantastisk kropp som kan läka sig själv men då måste vi ge den en ärlig chans som vi som äter naturlig föda såsom LCHF , stenålderskost .Själv är jag en av sjukvårdens svikare hör inte till stamkunden direkt.
  Tack för allt du gör Mats du är fantastisk !

  Gilla

  • Tack Annelie
   Blir glad när jag hör flera som är inne på min linje om att friska kunder/patienter inte genererar några pengar etc medans lämpligt sjuka är en kassako av stora mått. Detta är hyckleri Sverige i ett nötskal tyvärr

   Gilla

  • Tack Annelie!
   Hälsningar Mats

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: