Det nyaste inom cancerforskningen!

augusti 16, 2015 kl. 10:38 f m | Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , ,

DSC04400

Immunterapi är den nya behandlingsmodellen inom cancerbehandling. Det går ut på att ta fram mediciner som stimulerar kroppens eget immunförsvar till att angripa och försvara sig mot cancerceller och tumörer. Cancerforskningsföretaget Alligator Bioscience i Lund licensierar ut sin nya medicin ADC 1013 till den amerikanska läkemedelsjätten Johnson & Johnson för 6 miljarder kronor om preparatet går hela vägen till godkännade. Dessutom tillkommer royalties om preparatet kommer till försäljning.

Cancerfonden tar upp tanken att stimulera kroppens eget immunförsvar i en artikel,

images  smr_124422494

LCHF-kost är immunterapi!

LCHF eller ketogen kost kostar inte miljarder kronor i form av licenser eller royalties. Den finns i närmaste livsmedelsaffär om den är någorlunda välsorterad. Tanken att stimulera kroppens eget immunförsvar är naturligtvis helt rätt. Det tänket borde stå som paragraf 1 i sjukvårdens målbeskrivning. Cancer är bara en av många kroniska inflammatoriska tillstånd som man kan drabbas av. Det finns ytterligare ett 40-tal av dessa sjukdomar som alla har ett samband med en alltför kolhydratrik kost och för lite naturligt fett.

Immunterapi med hjälp av LCHF-kost eller ketogen kost är åtkomlig för alla. Inga dyra medicinräkningar utan bara kostnader för naturlig mat som vi är anpassade för.

En enkel regel som alla kan använda är följande; ju svårare inflammerad man är desto striktare bör man vara med maten. Det betyder att den som vill svälta ut sina cancerceller och tumörer bör vara extremt strikt med kolhydraterna och att tillföra tillräckligt med naturligt fett till sin kost. Enklare inflammatoriska tillstånd som t.ex. återkommande problem med förkylningar kan kanske räcka med att gå ner till 20 gram kolhydrater per 100 gram livsmedel.

Det är naturligtvis inte bara kosten som orsakar metabola sjukdomar. Men, och det här är viktigt, det är kosten som har allra störst påverkan på ditt immunförsvar. Ett starkt immunförsvar ger dig ett grundskydd som inga mediciner kan ge.

Annika Dahlqvist har skrivit om cancerproblematiken.

Ketogen kost är den ultimata immunterapin!

Att äta en kost som stimulerar levern att producera ketoner, som är ett slags blodsocker, är den allra bästa immunterapin för den som är kraftigt inflammerad. När du hamnar i ketos, vilket man kan hamna i om man äter väldigt lite kolhydrater, så stimuleras levern till att börja tillverka ketoner. Då inträffar det fantastiska att inget överskott av blodsocker tillverkas som kan gå ut i blodbanorna och skapa förträngningar i blodkärlen. Dessutom är det så att just överskott av blodsocker är det som är själva anledningen till att vårt immunförsvar blir skadat från början.

Pröva en dag att äta bara kött, fisk eller ägg. Eller varför inte bara ägg? Då kommer du att hamna i ketos.

Jag har beskrivit i min bok ”Frisk av mat, LCHF från början” hur du kan pröva LCHF 2-5. På länken LCHF 2-5 kap. i boken 2013-11-08 kan du läsa om det utan att köpa boken. Då äter du en kolhydrat-befriad mat två dagar i veckan för att just hamna i ketos och ge en kraftig boost till immunförsvaret.

428318_366783306678968_275734919117141_1265196_2067797944_n

 

 

 

2 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Hur är det med regelbunden fasta?

  Läste för ett tag sen att 72 timmars fasta gjorde att immunsystemet gjorde en restart utifrån stamceller.

  Läste även om en annan cancerforskare som menade att en 7-dagars fasta per år ska vara en bra förebyggande behandling för cancer.

  Gilla

  • Hej Helge! Jag tror att fasta är riktigt bra. Vi är antagligen byggda för att fasta då och då. Att vara i ketos, när levern tillverkar ketoner, blir lättare att nå vid fasta.
   Hälsningar Mats

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: